Objašnjenje pozicija za poker stolom

Emily Thompson
WriterEmily ThompsonWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker
LocaliserLuka NovakLocaliser

Poker je kasino kartaška igra koja od igrača zahtijeva vještinu, strategiju i malo sreće. Jedna od bitnih komponenti pobjede u pokeru je razumijevanje pozicija za stolom, što je od velike pomoći za donošenje boljih odluka, maksimiziranje profita i izbjegavanje gubitaka.

Postoji nekoliko pozicija za stolom u pokeru koje se moraju igrati drugačije. Svaki igrač treba uzeti u obzir koje karte ima prema poziciji stola na kojoj se nalazi. Fokus ovog članka bit će samo na saznanju više o pozicijama za stolom u pokeru i kako one mogu utjecati na igru.

Objašnjenje pozicija za poker stolom

Rane pozicije (mali i veliki blindovi)

Rani položaji na a stol za igru pokera su prvih nekoliko mjesta lijevo od djelitelja. Rane pozicije, EP, također se odnose na prva tri igrača pored djelitelja, uključujući Small Blind, Big Blind i igrača koji sjedi pokraj Big Blinda. Treći igrač je poznat kao UTG ili Under the Gun.

Igrači na ovim pozicijama su u nepovoljnijem položaju jer oni prvi igraju svaku rundu. Ti kladitelji će morati igrati samo znajući koje karte imaju, a ne i informacije o tome što imaju njihovi protivnici.

Kladioničari mogu iskoristiti svoje rane pozicije na dva načina.

  • Igrajte vrlo agresivno. To znači da zovete ili podižete ako vam netko pokuša ukrasti blindove. Ili blefirajte, ako početna ruka nije tako dobra.
  • Igrajte odabrane ruke. Ovo uključuje igranje samo vrhunskih ruku kao što su visoki parovi, AK, AQ ili druge ruke koje se smatraju jakim. Ova strategija im može pomoći da izbjegnu gubitke i osvoje potove kada je početna kombinacija dobra.

Srednje pozicije

Srednje poker pozicije na stolu odnose se na igrače koji djeluju nakon onih na ranim pozicijama, ali prije onih na kasnim pozicijama.

  • Igrači na srednjim pozicijama imaju malu prednost u odnosu na one na prvim pozicijama, jer ne moraju igrati prvi. Ipak, srednje pozicije mogu biti nezgodne, jer moraju igrati prije igrača na zadnjim pozicijama.
  • Jedan od ključnih trikova za igranje na srednjim pozicijama u pokeru je igrati širi raspon ruku od onih na ranim pozicijama. Naravno, sve ruke moraju biti prilagođene igračevim kartama s ranih pozicija.

Postoji vrlo uspješna strategija koju mogu implementirati igrači na srednjim pozicijama. Ako imaju jaku ruku i rane pozicije su već stavile ulog, mogu ponovno povisiti, kako bi prisilili blindove da odustanu i ukradu pot.

Ako je igrač na srednjoj poziciji, trebao bi biti vrlo oprezan s agresivnim igračima na kasnoj poziciji i čekati jače ruke, inače odustati.

Kasne pozicije

Kasne pozicije u pokeru najbolje su za igrača. Te su pozicije Cutoff i Button, koje su posljednje dvije pozicije u ruci. Gumb se smatra najpovoljnijim položajem u pokeru, budući da igrač u ovom činu traje u svakoj rundi klađenja, što mu daje značajnu prednost nad ostalima.

  • Igranje s kasnih pozicija ima prednost jer vidi kako se drugi igrači ponašaju i donosi bolje odluke o tome hoće li uložiti, povisiti ili odustati.
  • Još jedna prednost igranja s kasne pozicije je da se veličina pota može lako kontrolirati. Ako nitko nije povisio, ovisno o njegovoj ruci, igrač može odlučiti uložiti malo kako bi povećao pot ili uložiti veliko kako bi blefirao svoje protivnike.

Igranje s kasnih pozicija može biti korisno za a razne ruke u pokeru koji se također može igrati. I cutoff i button mogu odigrati ruke, koje se smatraju slabijima, ovisno o tome kako su protivnici igrali, kao i o veličini pota.

U sažetku

Razumijevanje pozicija za poker stolom bitno je da postanete dobar igrač. Sve pozicije imaju skup prednosti i nedostataka, tako da znanje kako igrati sa svake može biti velika prednost u odnosu na kladioce koji nisu toliko upoznati s igranjem.

Svaka pozicija u pokeru je vrlo različita i mora se igrati drugačije, ali imaju mnogo toga zajedničkog, što dovodi do toga da imate dobar strategija klađenja na poker. Dakle, kladitelji ne samo da bi trebali biti upoznati s poker pozicijama, već bi trebali biti i dobro pripremljeni za vlastiti tijek igre.

Vježbanjem igrači mogu naučiti kako čitati protivničke akcije i donositi najbolje odluke iz bilo koje pozicije.

About the author
Emily Thompson
Emily Thompson

Emily "VegasMuse" Thompson iskusna je ljubiteljica online kockarnica odozdo. S oštrim okom za detalje i inherentnim darom za strategiju, pretvorila je svoju strast prema svijetu online kasina u uspješnu spisateljsku karijeru.

Send email
More posts by Emily Thompson

Zašto je pozicija važna u pokeru?

Poker pozicija je važna jer određuje redoslijed kojim igrači igraju svaki krug klađenja. Igrači na kasnim pozicijama imaju najveću prednost u rundi pokera, budući da oni zadnji igraju u svakoj rundi.

Koja je najgora pozicija u pokeru?

Najgorom pozicijom u pokeru smatra se mali blind, budući da je ovaj igrač prisiljen napraviti prvi ulog u svakoj rundi kada čak i ne zna koje su karte podijeljene.

Što je kasna pozicija u pokeru?

Kasna pozicija u pokeru odnosi se na dvije pozicije najbliže desno od djelitelja, koje se nazivaju cutoff i button. Igrači na ovim pozicijama posljednji igraju svaku rundu, tako da imaju veliku prednost nad svojim protivnicima.

Što je rana pozicija u pokeru?

Prva tri igrača pored djelitelja nazivaju se ranim pozicijama u pokeru. Zovu se Small Blind (SM), Big Blind (BB) i igrač pored BB-a koji se zove Under the Gun (UTG).

Što je srednja pozicija u pokeru?

Srednje pozicije u pokeru su one koje igraju nakon ranih pozicija, što im daje malu prednost, ali moraju igrati prije cutoffa i buttona, što ih dovodi u upitnu situaciju kako igrati.

Koje su najbolje pozicije u pokeru?

Najbolje pozicije na poker stolu su cutoff i button, ili kasne pozicije, budući da oni posljednji igraju svaku rundu, što znači da imaju jasan um o tome kako su njihovi protivnici igrali i kakve bi im karte mogle biti.

Dobitne ruke u pokeru

Dobitne ruke u pokeru

Za svakoga tko želi postati bolji igrač pokera, bitno je temeljito razumijevanje različitih vrsta pobjedničkih ruku u pokeru. Tijekom igranja pokera, svaki igrač mora znati što su pobjedničke ruke, kako se rangiraju karte u pokeru te kada i gdje mogu koristiti pobjedničke ruke u različitim situacijama. Cilj ovog vodiča je pružiti sve što poker entuzijast treba znati kako bi poboljšao svoju igru.

Kako odabrati najbolju poker stranicu

Kako odabrati najbolju poker stranicu

Danas možete pronaći širok izbor stranica za kockanje na mreži koje nude stolove za poker. Odabir dobre web stranice za igranje pokera ključan je za vaše iskustvo klađenja. Trebali biste se pridružiti poker stranici koja nudi sve što očekujete i trebate za uživanje u igri.

Koje su najpopularnije vrste pokera?

Koje su najpopularnije vrste pokera?

Poker je jedna od najpopularnijih stolnih kartaških igara. Tijekom godina, igra se dosta promijenila i pojavilo se mnogo varijacija.

Najbolji savjeti za online poker

Najbolji savjeti za online poker

Poker je jedna od najpopularnijih igara među ljubiteljima online klađenja diljem svijeta. Igra ima mnogo varijacija koje zahtijevaju poseban skup vještina za igranje. Ono što igru pokera čini tako zanimljivom za kladioničare je to što je to više vještina nego sreća.

Popis poker uvjeta i definicija

Popis poker uvjeta i definicija

Poker je kartaška igra s bogatom poviješću i velikim brojem varijacija. Da biste postali vješt igrač pokera, morate razumjeti ne samo pravila igre, već i njezinu terminologiju.

Strategije i tehnike brojanja karata u pokeru

Strategije i tehnike brojanja karata u pokeru

Brojanje karata je jedna od najpopularnijih strategija koju koriste kockari u kartaškim igrama. U pokeru će vam pomoći da steknete prednost nad kućom ili drugim igračima, prateći koje su karte podijeljene i koje se moraju podijeliti, što može biti malo složenije.

Vodič za poker freeroll turnire

Vodič za poker freeroll turnire

Freeroll turnir je poker događaj na kojem nema buy-in cijene, ali igrači mogu sudjelovati besplatno. Nema ničeg lošeg u pridruživanju bilo kojem freeroll turniru jer ćete moći osvojiti nešto sredstava bez izlaganja novca riziku, što je u osnovi situacija u kojoj svi dobivaju.