Dobitne ruke u pokeru

Za svakoga tko želi postati bolji igrač pokera, bitno je temeljito razumijevanje različitih vrsta pobjedničkih ruku u pokeru. Tijekom igranja pokera, svaki igrač mora znati što su pobjedničke ruke, kako se rangiraju karte u pokeru te kada i gdje mogu koristiti pobjedničke ruke u različitim situacijama. Cilj ovog vodiča je pružiti sve što poker entuzijast treba znati kako bi poboljšao svoju igru.

Dobitne ruke u pokeru

Poredak ruku u pokeru

Postoji nekoliko mogućih kombinacija u igra pokera koje kladioničari mogu mjeriti. Poznavanje svakog od njih ključno je za postajanje boljim igračem pokera. Pogledajmo kako su karte rangirane, počevši od one s najvišom ocjenom, pa sve dolje.

 • Royal Flush - Royal Flush je ruka najvišeg ranga u pokeru i događa se kada igrač spoji desetku, Jacka, Damu, Kralja i asa iste boje, što je čini najrjeđom rukom u igri.
 • Straight Flush - Kao što mu ime govori, straight flush je kombinacija straight i flush. To je kombinacija koja se sastoji od 5 uzastopnih karata iste boje.
 • Četiri vrste - Four-of-a-Kind treća je ruka najvišeg ranga, a sastoji se od četiri karte istog ranga.
 • Puna kuća - Sljedeća ruka na ljestvici je Full House, što je kombinacija tri-of-a-kind i para. Na primjer, 3 kralja i 2 žandara.
 • Ispiranje - Flush ruka je peta ruka, a događa se kada igrač dobije pet karata iste boje. Zanimljivo pravilo o ovoj ruci je da ako oba igrača dobiju boju, igrač koji ima najveću kartu pobjeđuje. Na primjer, ako jedan igrač ima boju s visokim kartama asa, on pobjeđuje protiv igrača s 10 visokih karata.
 • Ravno - Sljedeća moguća kombinacija na popisu poker ruku je straight, koja se sastoji od pet karata u nizu, bez obzira na njihovu boju.
 • Tri iste vrste - Trojka je sedma ruka najvišeg ranga i sastoji se od tri karte istog ranga, kao što su tri asa.
 • Dva para - Dva para je sljedeća kombinacija ruku koju igrači mogu dobiti. Sastoji se od dva para karata istog ranga.
 • Par - Par je vrlo uobičajena kombinacija karata koja se može vidjeti u pokeru, budući da zahtijeva od igrača da dobije dvije karte istog ranga, poput dva jack-a.
 • Visoka karta -Ako igrači ne postignu nijednu od gore navedenih kombinacija, o potu će odlučiti visoka karta. Dakle, igrač s najvećom kartom će pobijediti.

Koje su najbolje ruke za igranje pokera?

Nakon što je sve jasno o tome kako se poker ruke rangiraju, ključno je da svaki kladitelj postavi svoj stil igre i izgraditi strategiju za koje ruke igrati, a koje izbjegavati.

Ako igrač ima jaku ruku, kao što je Royal Flush ili Straight Flush, najbolje je igrati agresivno kako bi se povećao pot. Međutim, također je važno biti svjestan mogućnosti da vaši protivnici imaju jače karte.

Ako igrač ima slabiju ruku kao par, preporučuje se usporiti i vidjeti kako će se protivnici ponašati. Također, svaki igrač mora uzeti u obzir veličinu pota i isplati li se pratiti sa slabijom rukom, što vjerojatno neće pobijediti.

Još jedan važan čimbenik koji treba uzeti u obzir kada igrate najbolje ruke u pokeru je položaj na stolu. Ako je igrač na buttonu ili cutoffu, imat će prednost nad ostalima koji poduzmu akciju. Kasnije pozicije obično dopuštaju igračima pokera da igraju agresivnije sa slabijim rukama.

Razumijevanje izvlačenja u pokeru

Jedan od ključnih čimbenika za bolje igranje pokera je da igrač nauči izglede za ruke, koji se nazivaju izvlačenja. Na primjer, ako igrač ima par aseva i pot mu daje još jedan par, kao što su 3 na flopu, ako pogodi još jednog asa na riveru ili turnu, završit će s full houseom.

Uspješno igranje pobjedničkih karata u pokeru zahtijeva od igrača razumijevanje rangiranja karata, dobru strategiju i igranje ovisno o akcijama protivnika.

Uobičajene pogreške u pobjedničkim rukama

Čak i sa jakom rukom, još uvijek je moguće napraviti pogrešku koja može koštati pota. Evo nekih uobičajenih pogrešaka koje igrači rade s pobjedničkim rukama i kako ih izbjeći:

 • Preigravanje ruke - Ovo je najčešća greška igrača pokera. Ako igrači imaju jaku ruku, obično ulažu previše ili plaćaju vrlo visoke uloge, što može završiti gubitkom.
 • Ne obraćajući pozornost na zajedničke karte - Često se vidi da ljubitelji pokera podcjenjuju važnost zajedničkih karata. Na primjer, ako je igrač dobio asove, što je najveća početna kombinacija, ali zajedničke karte su 4 trefa i 1 karo, vjerojatno će bilo koji igrač imati tref i napraviti boju.
 • Biti previše predvidljiv - Ako igrač uvijek ulaže ili povisuje kada ima jaku ruku i čekira ili odustaje kada ima slabu ruku, njegovi protivnici će vrlo brzo ostvariti njegov plan igre. Dakle, vrlo je važno biti nepredvidljiviji i ne stvarati obrazac koji se lako može uhvatiti.

U sažetku

Svaki igrač mora znati kako se rangiraju vrste poker ruku i kako ih pravilno igrati. Od hijerarhije ruku do strategija igranja i blefiranja s njima, postoji niz čimbenika o kojima treba razmišljati.

Igranje pokera u online kasinima radi se o dobivanju najbolje moguće kombinacije karata, o čemu bi svaki igrač trebao biti informiran u ovom članku. No, da bi postao stvarno dobar, svaki pojedinac mora znati odigrati svaku ruku, postavljajući vlastita pravila i na temelju toga izgraditi profitabilnu strategiju.

Kako funkcioniraju ruke u pokeru?

Ruke u pokeru rangirane su na temelju njihove snage i rijetkosti, pri čemu je ruke najvišeg ranga najteže postići, poput Royal Flush-a, što je kombinacija ruku najvišeg ranga u pokeru. Kako bi napravili najbolju moguću kombinaciju, igrači koriste kombinaciju vlastitih karata i zajedničkih karata.

Koje poker ruke trebam igrati?

Odluka o tome koje ruke igrati ovisi o mnogim čimbenicima, kao što su položaj za stolom, veličina pota, potrebna akcija, također i drugi igrači, pa čak i stil igre svakog kladitelja. Jače ruke poput visokih parova i karata visoke boje početne su ruke koje treba uzeti u obzir, dok je slabije ruke poput niskih parova i karata nepovezanih boja najbolje rano odustati.

Koja poker kombinacija je veća?

Najviše rangirana poker kombinacija je Royal Flush, koja se sastoji od: 10, Jacka, Dame, Kralja i Asa iste boje.

Koje ruke trebam izbjegavati igrajući poker?

Ruke koje nisu dobro povezane, poput niskih parova ili nepovezanih karata u boji, treba odustati osim ako je veličina pota premala i potrebna je samo kontrola. Ako je igra u akciji, a to nisu početne ruke, igrač treba uzeti u obzir zajedničke karte.

Kako se rangiraju ruke u pokeru?

Ruke u pokeru rangirane su na temelju jačine njihovih karata, pri čemu su ruke najvišeg ranga najrjeđe i najjače. Ruke u pokeru rangirane su na sljedeći način, počevši od najviše rangiranih u Royal Flush, Straight Flush, Four of a Kind, Full House, Flush, Straight, Three of a Kind, Two Pair, Pair i High Card.

Danas možete pronaći širok izbor stranica za kockanje na mreži koje nude stolove za poker. Odabir dobre web stranice za igranje pokera ključan je za vaše iskustvo klađenja. Trebali biste se pridružiti poker stranici koja nudi sve što očekujete i trebate za uživanje u igri.

Pokaži više...

Poker je jedna od najpopularnijih stolnih kartaških igara. Tijekom godina, igra se dosta promijenila i pojavilo se mnogo varijacija.

Pokaži više...

Poker je jedna od najpopularnijih igara među ljubiteljima online klađenja diljem svijeta. Igra ima mnogo varijacija koje zahtijevaju poseban skup vještina za igranje. Ono što igru pokera čini tako zanimljivom za kladioničare je to što je to više vještina nego sreća.

Pokaži više...

Poker je kasino kartaška igra koja od igrača zahtijeva vještinu, strategiju i malo sreće. Jedna od bitnih komponenti pobjede u pokeru je razumijevanje pozicija za stolom, što je od velike pomoći za donošenje boljih odluka, maksimiziranje profita i izbjegavanje gubitaka.

Pokaži više...

Poker je kartaška igra s bogatom poviješću i velikim brojem varijacija. Da biste postali vješt igrač pokera, morate razumjeti ne samo pravila igre, već i njezinu terminologiju.

Pokaži više...

Brojanje karata je jedna od najpopularnijih strategija koju koriste kockari u kartaškim igrama. U pokeru će vam pomoći da steknete prednost nad kućom ili drugim igračima, prateći koje su karte podijeljene i koje se moraju podijeliti, što može biti malo složenije.

Pokaži više...

Freeroll turnir je poker događaj na kojem nema buy-in cijene, ali igrači mogu sudjelovati besplatno. Nema ničeg lošeg u pridruživanju bilo kojem freeroll turniru jer ćete moći osvojiti nešto sredstava bez izlaganja novca riziku, što je u osnovi situacija u kojoj svi dobivaju.

Pokaži više...