Najbolji savjeti za online poker

Poker je jedna od najpopularnijih igara među ljubiteljima online klađenja diljem svijeta. Igra ima mnogo varijacija koje zahtijevaju poseban skup vještina za igranje. Ono što igru pokera čini tako zanimljivom za kladioničare je to što je to više vještina nego sreća.

Ovladavanje igrom pokera može biti izazovan zadatak, budući da svaki igrač mora izgraditi vlastitu strategiju i biti dovoljno discipliniran da nadigra svoje protivnike. Najbolji način da postanete bolji u online pokeru je vježbanje, ali postoji nekoliko jednostavnih poker savjeta koji mogu pomoći svakom igraču da se vrlo brzo poboljša.

Najbolji savjeti za online poker

Znajte svoju igru

Ima ih mnogo varijacije pokera, stoga bi svaki igrač trebao dobro poznavati sva pravila o vrsti pokera koju posebno igra.

Preporuča se, osobito početnicima, da se drže jedne varijante igre koju je lako savladati. Varijante pokera vrlo su slične, u smislu rangiranja karata i oklada, ali se i dosta razlikuju.

Dakle, za sve koji ciljaju na bolje dugoročne rezultate, preporuka je započeti s jednom varijantom igre te proučiti njezina pravila i moguće ishode.

Bankroll Management

Bankroll management je vjerojatno najvažniji čimbenik za online poker. Postavljanje proračuna i njegovo pridržavanje može povećati dobitke igrača i smanjiti gubitke.

Isprva, upravljanje bankrollom može zvučati komplicirano za igrače, ali postoji nekoliko jednostavnih savjeta za poker koji mogu pomoći svakom kladiocu. Evo ih:

  • Nikad ne idi all-in, osim ako nije neophodno,
  • Nikada ne koristite cijeli proračun za samo jednu partiju pokera,
  • Izbjegavajte stolove s visokim ulozima kao igrač početnik,
  • Igrajte s ulozima, ekvivalentnim razini vještine,
  • Riskirajte novac koji se može izgubiti,
  • Disciplina i strpljenje ključni su za dobro upravljanje bankrollom.

Postavi ciljeve

Postoje dvije vrste poker igrača, oni koji imaju jasne ciljeve i dugoročno su uspješni. Druga vrsta su kladioničari koji nemaju nikakve ciljeve i na kraju gube mnogo tijekom vremena.

Svaki igrač mora postaviti vlastite ciljeve vezane uz poker klađenje. Neki ciljevi i ograničenja koja se moraju postaviti uključuju:

  • Postavljanje ograničenja dobitaka/gubitaka,
  • Postavljanje ukupnog proračuna za svaku poker sesiju,
  • Postavljanje ograničenja vremena za igranje pokera,
  • Postavljanje ciljeva o tome koje vještine treba naučiti u određenom vremenskom razdoblju.

I ne samo to, ti ciljevi moraju biti realni i dostižni, ovisno o tome je li igrač početnik ili profesionalac. Dobro pravilo koje ljubitelji pokera mogu postaviti je da ne koriste više od 5% cjelokupnog bankrolla za svaku sesiju, što se odnosi na gotovo sve poker kladioce, bez obzira koliko iskustva imaju.

Odaberite najbolji stol

Odabir pravog stola još je jedan vrlo važan savjet za igranje pokera i uspjeh u njemu. Svaki stol za poker ima različite razine težine, a odabir prave igre može značajno poboljšati igračeve šanse za pobjedu.

Za početnike se preporučuje da započnu sa stolovima s niskim ulozima. Iskusniji igrači radije igraju za stolovima s visokim ulozima jer je potencijal pobjede veći. No, sve je to vezano uz iskustvo i donošenje prave odluke.

Blefiranje

Dio vještine u pokeru usko je povezan s tim koliko dobro igrač može blefirati. Danas se blefiranje malo razlikuje od onoga što je bilo prije mnogo godina u običnim zemaljskim kasinima.

No, postoje i neki savjeti za igranje pokera koje igrači mogu naučiti kako bi postali bolji u blefiranju, čak i na najbolja online kasina. To se može učiniti jednostavnim klađenjem. Ovisno o stilu koji je igrač pokazao tijekom igre, igrač može lako pokušati blefirati radeći suprotno. Na primjer, ako je osoba podigla visok iznos kada je imala dobre karte, može koristiti taj obrazac za blefiranje, a potencijalno drugi mogu odustati.

Mnogo je trikova koji se mogu koristiti za blefiranje na internetu, ali najbolje je da svaki pojedinac isproba ono što mu najviše odgovara i to primijeni.

Obratite pozornost na svoje protivnike

Obraćanje pozornosti na ponašanje protivnika može igračima dati vrijedne informacije. Kada igrač traži uzorke u protivnikovom klađenju, lako može znati blefira li ili zapravo ima dobru ruku. Ove informacije mogu pomoći svakom igraču da izbjegne gubitke ili uhvati blefove bez ikakvog napora.

Ostani fokusiran

Mrežni poker može vam odvlačiti pažnju, a pozornost vam privlače druge aplikacije i obavijesti. Kako biste povećali šanse za pobjedu, bitno je da svaki igrač ostane usredotočen na igru. Isključivanje obavijesti može znatno poboljšati cjelokupno poker iskustvo.

Ako ostanu usredotočeni, igrači mogu lakše uhvatiti blefove i neće propustiti nijednu priliku za osvajanje većih potova.

Pratite rezultate

Igra online pokera zahtijeva od igrača vještinu i spremnost na mnogo različitih situacija i mogućih ishoda. Moraju proučiti različite oklade i proučiti koje su za njih najbolje.

Jedan od ključnih poker savjeta i trikova koji se mogu dati o igri je praćenje rezultata. Kladitelji to obično podcjenjuju, jer zvuči čudno pratiti svaku pojedinu akciju u pokeru. No, stvarnost je da praćenje može poboljšati ukupno iskustvo igrača.

Praćenje rezultata može pomoći igračima da prepoznaju što funkcionira, a što ne, tako da se to može implementirati u njihovu strategiju za poboljšanje.

Pravite pauze

Postoji jedan od najboljih poker savjeta, a to je da svaki igrač napravi pauze. Pauze treba raditi ne samo kada stvari ne idu dobro, već i kada se niza pobjeda.

Često se među kladioničarima na pokeru vidi da dobiju velike dobitke zbog dobrog pobjedničkog niza, ali na kraju izgube sve, samo u nekoliko ruku zbog prevelike pohlepe. To se događa vrlo često, jer su igrači u iskušenju da se klade sve više i više, misleći da će se pobjednički niz nastaviti, ali umjesto toga počnu gubiti, što na kraju završi velikim gubicima.

Zaključak

Implementacijom ovih online poker savjeta u svojoj strategiji klađenja, igrači mogu snažno poboljšati dugoročne rezultate i trenutno ostvariti pozitivne povrate.

Ne zaboravite uvijek znati svoju igru, vježbati pravilno upravljanje bankrollom, odabrati prave igre, iskoristiti poziciju poluge i agresivnost te strateški blefirati.

Kako mogu poboljšati svoje online poker vještine?

Svaki igrač može poboljšati svoje poker vještine izgradnjom dobre strategije u odnosu na stvari koje mu odgovaraju, također postavljanjem realnih ciljeva i ograničenja te discipliniranim praćenjem plana upravljanja bankrollom.

Koje su neke od uobičajenih grešaka koje rade igrači online pokera?

Uobičajene pogreške koje rade igrači online pokera uključuju igranje previše ruku, ne obraćanje pozornosti na poziciju i previše predvidljivo klađenje. To se obično viđa kod pokeraša početnika, ali to se lako može smanjiti ako budete bolje organizirani.

Postoje li neki online poker turniri u kojima mogu sudjelovati?

Da, postoji mnogo online poker turnira u kojima igrači mogu sudjelovati tijekom cijele godine. Naravno, kalibar turnira bitan je za postavljanje ako bi igrač uopće trebao razmišljati o sudjelovanju, poput WSOP-a, ali postoje i neki manji turniri na koje su početnici dobrodošli.

Možete li stalno pobjeđivati u pokeru?

Poker je igra koja se uglavnom temelji na vještini, ali ipak, potrebno je i malo sreće, tako da stalno pobjeđivanje nije lako. Međutim, napredniji igrači pokera mogu drastično povećati svoje izglede za pobjedu razvijanjem dobre strategije klađenja i učenjem kako kontrolirati upravljanje bankrollom.

Za svakoga tko želi postati bolji igrač pokera, bitno je temeljito razumijevanje različitih vrsta pobjedničkih ruku u pokeru. Tijekom igranja pokera, svaki igrač mora znati što su pobjedničke ruke, kako se rangiraju karte u pokeru te kada i gdje mogu koristiti pobjedničke ruke u različitim situacijama. Cilj ovog vodiča je pružiti sve što poker entuzijast treba znati kako bi poboljšao svoju igru.

Pokaži više...

Danas možete pronaći širok izbor stranica za kockanje na mreži koje nude stolove za poker. Odabir dobre web stranice za igranje pokera ključan je za vaše iskustvo klađenja. Trebali biste se pridružiti poker stranici koja nudi sve što očekujete i trebate za uživanje u igri.

Pokaži više...

Poker je jedna od najpopularnijih stolnih kartaških igara. Tijekom godina, igra se dosta promijenila i pojavilo se mnogo varijacija.

Pokaži više...

Poker je kasino kartaška igra koja od igrača zahtijeva vještinu, strategiju i malo sreće. Jedna od bitnih komponenti pobjede u pokeru je razumijevanje pozicija za stolom, što je od velike pomoći za donošenje boljih odluka, maksimiziranje profita i izbjegavanje gubitaka.

Pokaži više...

Poker je kartaška igra s bogatom poviješću i velikim brojem varijacija. Da biste postali vješt igrač pokera, morate razumjeti ne samo pravila igre, već i njezinu terminologiju.

Pokaži više...

Brojanje karata je jedna od najpopularnijih strategija koju koriste kockari u kartaškim igrama. U pokeru će vam pomoći da steknete prednost nad kućom ili drugim igračima, prateći koje su karte podijeljene i koje se moraju podijeliti, što može biti malo složenije.

Pokaži više...

Freeroll turnir je poker događaj na kojem nema buy-in cijene, ali igrači mogu sudjelovati besplatno. Nema ničeg lošeg u pridruživanju bilo kojem freeroll turniru jer ćete moći osvojiti nešto sredstava bez izlaganja novca riziku, što je u osnovi situacija u kojoj svi dobivaju.

Pokaži više...