Vijesti

November 8, 2023

Nadolazeće promjene Curaçao iGaming regulative: osiguravanje sigurnijih i odgovornijih operacija

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Vrijeme čitanja: 4 minute

Nadolazeće promjene Curaçao iGaming regulative: osiguravanje sigurnijih i odgovornijih operacija

Piše: Alexandra, glavna pravna službenica u Alpha Affiliates

Uvod

Curaçao je odavno poznat po svom poslovnom okruženju za iGaming tvrtke. Međutim, postojeći regulatorni okvir se ažurira kako bi se pridržavao međunarodnih standarda. Novi propisi, poznati kao Nacionalni pravilnik o igrama na sreću (LOK), stupit će na snagu u prva tri mjeseca 2024. Ove promjene uvest će strože zahtjeve za sprječavanje pranja novca, sprječavanje prijevara i zaštitu igrača.

Uloga vlasti Curacao (CGA)

Novi propisi uspostavit će Curacao Authority (CGA) kao regulatorno tijelo odgovorno za provedbu smjernica. CGA će biti zadužen za usklađenost, izricanje sankcija, uvođenje novih politika i izdavanje licenci. Ovo novo regulatorno tijelo ima za cilj osigurati sigurniju i odgovorniju industriju iGaminga.

Ključne promjene u LOK okviru

Okvir LOK donosi nekoliko važnih promjena kojih operateri moraju biti svjesni:

  1. Postupci otkrivanja: Operateri su sada dužni otkriti svoje korisnike i dostaviti dokaz o identitetu i izvorima financiranja.
  2. Zaštita podataka: Operateri moraju imati mjere za sigurnost korisničkih podataka i njihovu zaštitu od neovlaštenog pristupa i zlouporabe.
  3. Protiv pranja novca: Operateri moraju provoditi politike i postupke za sprječavanje pranja novca.
  4. Privatnost za igrače: iGaming tvrtke moraju biti transparentne u svojim uslugama poštujući prava i privatnost igrača. Treba osigurati alate i podršku za odgovorno igranje kako bi se stvorilo sigurno okruženje za igrače.
  5. Praćenje: Operateri moraju prijaviti sve sumnjive transakcije ili prijevarne aktivnosti CGA-u kako bi smanjili njihovu pojavu i ublažili posljedice.

Naknade za licenciranje

Uz regulatorne promjene, povećat će se naknade za licenciranje kako bi se potaknulo sigurnije i odgovornije okruženje. Počevši od sljedeće godine, predložena naknada za licencu bit će 5000 USD. Također će se primjenjivati ​​dodatne naknade po kvalificiranoj osobi i UBO-u. Godišnja naknada za licencu za B2C tvrtke smanjit će se na 25.000 USD, a od licenciranih iGaming kompanija očekuje se doprinos igranju igara na sreću od 26.500 USD za CGA.

Podnošenje zahtjeva za licencu

Operateri imaju dvije mogućnosti kada je riječ o licenciranju:

  1. Kupnja nove licence: Operateri se mogu prijaviti za novu licencu procjenom svoje korporativne strukture i osiguravanjem usklađenosti sa zahtjevima LOK-a. Uspješni kandidati dobit će privremenu dozvolu dok LOK ne stupi na snagu.
  2. Registracija kao korisnik podlicence: Operateri s licencama prema starom režimu imaju određeno vremensko razdoblje za registraciju za punu licencu prije nego što im isteknu podlicence. Moraju kupiti licencu u roku od 90 dana nakon produženja kako bi nastavili s radom.

Zaključak

Nova pravila LOK-a ne bi trebala biti shvaćena kao neugodnost, već kao prilika za razvoj i poštovanje od strane međunarodne zajednice igara na sreću. Operateri moraju razumjeti i uskladiti se s promjenama kako bi održali svoje trenutno poslovanje i dugoročno ojačali svoje poslovanje. Održavajući nadzor i analizu, operateri mogu nastaviti normalno funkcionirati dok stvaraju odgovorno i poticajno okruženje za igrače.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti