Vijesti

February 19, 2021

Entain predvodi imenovanjem prve ženske izvršne direktorice

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Davno su prošla vremena kada je kockanje bilo isključivo muška stvar. Danas, svijet online kockanja doživljava ogromnu promjenu. Industrija privlači sve više žena menadžerica i kockara, a Entain je imenovao prvu ženu izvršnu direktoricu ikada. Ali što to znači za budućnost kockanja? Hajde da vidimo!

Entain predvodi imenovanjem prve ženske izvršne direktorice

Tko je Entain?

Ako se kladite u Velikoj Britaniji, ne treba vam puno upoznavanja s Entainom. Za one koji ne znaju, ova kompanija za kockanje je vlasnik Ladbrokes Corala. Ladbrokes je jedna od vodećih sportskih kladionica i robne marke online kockarnica u Velikoj Britaniji i svijet. Entain je kupio ovaj kockarski brend 2017. za otprilike 4 milijarde funti.

Ali ovo mjesto za online kockanje nije išlo glatko. Ova se tvrtka našla u krivim knjigama Komisija za kockanje Ujedinjenog Kraljevstva u više navrata. U 2019. tvrtka je kažnjena s nevjerojatnih 5,9 milijuna funti zbog nepridržavanja propisa protiv pranja novca. Prije toga, 2018., tvrtka je platila milijun funti nakon što je jedan od njezinih klijenata ukrao sredstva za kontrolu svoje ovisnosti o kockanju.

Jette Nygaard Andersen

Nakon dugotrajnih pregovora, Entain je odlučio angažirati Jette Nygaard Andersen, Dankinju, kao svoju glavnu izvršnu direktoricu. Ovu je poziciju prethodno obnašao Shay Segev, koji je iznenada otišao kako bi se pridružio DAZN-u, tvrtki za streaming sporta. Njezinim imenovanjem 21. siječnja 2021. ukupan broj izvršnih direktorica koje vode brendove FTSE 100 popeo se na šest.

Nakon imenovanja rekla je:

 "Vrlo sam uzbuđen što imam priliku nastaviti izvanredan zamah koji Entain ima na svojim postojećim tržištima, kao i pomoći mu da uđe na nova regulirana tržišta i dosegne novu publiku." 

Sve najbolje želi Jette Nygaard Andersen!

Njezine prethodne uloge

Jette Andersen može se pohvaliti bogatim iskustvom na kockarskoj sceni. Pridružila se upravi tvrtke kao neizvršna direktorica još 2019. Prethodno je bila neizvršna direktorica i predsjednica Astralisa, danskog esport tima. Osim toga, imala je više izvršne uloge u švedskoj medijskoj tvrtki pod nazivom Modern Times Group. Ova tvrtka također ima interes za klađenje na esport.

Ponuda za preuzimanje MGM-a

Kritičari postavljaju pitanja o odlasku Segeva, s obzirom na to da Entain trenutačno pokušava odbiti ponudu MGM Resortsa za preuzimanje od 8,1 milijarde funti, američkog operatera kasina. Iako se čini kao da je ovim imenovanjem bačena pod autobus, Jette Andersen već se veseli uspjehu.

Srećom, čini se da je američki kockarski div izgubio interes za kupnju Entaina. Što je još bolje, Segev će ostati oko šest mjeseci kako bi joj pomogao s prijelazom dok završi otkazni rok.

Osim obrane od ponude za preuzimanje, Jette Nygaard-Andersen također će biti odgovorna za širenje brenda izvan britanskog tržišta. Na primjer, tvrtka će nastojati da se više afirmira u SAD-u nakon presude Vrhovnog suda o ublažavanju zakona o kockanju. Zanimljivo, MGM i Entain već imaju joint venture na ovom tržištu.

Utjecaj imenovanja Jette Nygaard-Andersen na žensko kockanje

Kao što je prije rečeno, Jette Nygaard-Andersen već je bila gotova izvršna direktorica, zbog čega njezino imenovanje nije iznenađenje. Ostale aktivne žene izvršne direktorice u FTSE 100 su Live Garfield (Severn Trent), Emma Walmsley (GlaxoSmithKline), Alison Britain (Whitebread) i Melina Mondini de Focatiis (Admiral) i Alison Rose (NatWest Group). Naravno, ne zaboravljajući Carolyn McCall, koja vodi ITV. Nažalost, emiter je napustio indeks FTSE 100 nakon što je Covid-19 pogodio prihode od oglašavanja.

Sve u svemu, imenovanje Jette Nygaard-Andersen siguran je dokaz onoga što žene mogu učiniti u industriji kojom dominiraju muškarci. Nosit će velike cipele koje je ostavio Segev kako bi usmjerila tvrtku u veće visine. I što je možda najvažnije, Entainov potpuno novi izvršni direktor obećao je podržati vodeću zaštitu igrača u industriji – što je skupa tema za Ladbrokes.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti