Zabrana kreditnih kartica za klađenje u UK

Ujedinjeno Kraljevstvo

2020-12-29

Početkom ove godine uvedena je zabrana kreditnih kartica na stranicama za klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu. Utvrđeno je da je do toga došlo zbog žestokog obračuna s odgovornim kockanjem, što je dovelo do problema s kockanjem.

Zabrana kreditnih kartica za klađenje u UK

Zabrana koja je stupila na snagu 14. travnja 2020. pozdravljena je jer online kockanje drastično se povećao nakon izolacije zbog koronavirusa.

Komisija za kockanje, koja licencira i regulira kockanje u Ujedinjenom Kraljevstvu, vraća se istraživanju koje otkriva da se više od 10 milijuna ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu kocka putem interneta s 800.000 za koje se vjeruje da koriste kreditne kartice. Procjenjuje se da se od njih 175.000 smatra "problematičnim" kockarima u financijskoj nevolji zbog ovisnosti o kockanju.

"Kockanje s kreditnom karticom može dovesti do značajne financijske štete. Zabrana koju smo danas najavili trebala bi svesti na najmanju moguću mjeru rizik štete za potrošače od kockanja novcem koji nemaju.

Također znamo da postoje primjeri potrošača koji su nagomilali desetke tisuća funti duga kroz kockanje zbog dostupnosti kreditnih kartica.

Postoje i dokazi da naknade koje naplaćuju kreditne kartice mogu pogoršati situaciju jer potrošač može u većoj mjeri pokušati loviti gubitke",

rekao je Neil McArthur, izvršni direktor Komisije za kockanje.

Ključni učinci zabrane kreditnih kartica

McArthur je također dodao da je svjestan da će zabrana smetati građanima, ali smatra da se isplati zaštititi one koji su u opasnosti.

"Shvaćamo da će ova promjena smetati onim potrošačima koji odgovorno koriste kreditne kartice, ali smo zadovoljni da smanjenje rizika od štete za druge potrošače znači da se mora poduzeti", rekao je.

Nadalje je naveo da će zabrana biti ponovno procijenjena, nakon što se pokažu njihovi učinci.

"Zabrana je dio našeg stalnog rada na smanjenju štete od kockanja. Također moramo nastaviti posao koji smo radili s operaterima kockanja i financijskom industrijom kako bismo osigurali da se potrošači kockaju samo s novcem koji si mogu priuštiti da potroše."

Ministrica kulture Helen Whatley rekla je: "Iako se milijuni kockaju odgovorno, također sam susrela ljude kojima je ovisnost o kockanju okrenula živote naglavačke. "Postoje jasni dokazi štete od potrošača koji se klade novcem koji nemaju, pa je ispravno da odlučno djelujemo kako bismo ih zaštitili”.

Nadalje, otkriveno je da su prihodi u britanskoj industriji kockanja dosegli 14,4 milijarde funti (18,7 milijardi dolara) između 2018. i 2019. prema podacima Komisije za kockanje. Najplaćenija izvršna direktorica u Velikoj Britaniji u 2019. bila je Denise Coates, izvršna direktorica i osnivačica jedne od najvećih kladioničarskih tvrtki, koja je kući odnijela plaću od 422 milijuna funti.

Posljedice porasta blokade u kockanju na mreži

Komisija za igre na sreću poduzela je neke korake za poboljšanje zaštite korisnika. Oni uključuju:

  • Povećano praćenje nelicenciranih web-mjesta za online klađenje izvan Ujedinjenog Kraljevstva koje pokušavaju doprijeti do publike u Ujedinjenom Kraljevstvu, uz poduzimanje potrebnih radnji.
  • Isticanje svih sadržaja dostupnih na stranicama za online klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu koje korisnicima omogućuju postavljanje ograničenja koliko mogu potrošiti na takvim stranicama.
  • Podsjećajući pojedince da mogu zatražiti od operatera kockanja da ih isključe iz korištenja web-lokacije u određenom razdoblju. Ovu uslugu poznatu kao GAMSTOP moraju ponuditi sve UK web stranice za online klađenje.
  • Partnerstvo s Twitterom kako bi se omogućila ograničenja sadržaja vezanih uz kockanje na sadržaje korisnika. Vjerujemo da je to korak u pravom smjeru i da će pomoći u suzbijanju problema s kockanjem.

Na Tjednu sigurnijeg kockanja koji je održan od 19. do 25. studenoga, zaključeno je da se veliki dio kampanje sastoji od načina upravljanja kockarskim navikama koji uključuju: 1. Postavite svoja ograničenja za vrijeme i novac. 2. Trošite samo ono što si možete priuštiti. 3. Kockanje se ne smije miješati u vaš osobni život. 4. Kockanje kad ste ljuti ili tužni nikad nije dobra ideja. 5. Kockanje nije odgovor ni na jedan problem. Brojne najistaknutije platforme za igre na svijetu okupile su se kako bi podržale ljude s problemima s kockanjem. To čine tako što im pomažu besplatnim materijalima, uvidima, istraživanjima, pa čak i specijalističkim znanjem.

Najnovije vijesti

Vrhunski vodič za izglede za rulet za bolje rezultate
2022-09-27

Vrhunski vodič za izglede za rulet za bolje rezultate

Novosti