Sve o online bingo karticama i pozivima

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Bingo je jedna od najpoznatijih igara u svijetu, a za igranje binga koriste se karte. Online bingo može koristiti online bingo kartice, a igrači također mogu generirati vlastite bingo kartice s besplatnim generatorom bingo kartica. Korištenje virtualnih bingo kartica uopće nije komplicirano jer će igrači pronaći smjernice dok generiraju karticu.

Druga stvar vrijedna pažnje su bingo brojevi, koji su također poznati kao bingo pozivi. Igrači su možda čuli za izraze bingo sretni brojevi, bingo dobitni brojevi, brojevi bingo igre i brojevi bingo poziva. Ovi brojevi predstavljaju ogroman popis bingo poziva koje ćemo opisati u ovom članku.

Sve o online bingo karticama i pozivima

Bingo kartice

Bingo kartice su u osnovi karte koje su se koristile igrajte online bingo. Postoje ukupno 2 vrste karata. Jedna od njih je mreža 5x5 dizajnirana za bingo sa 75 loptica, koja je popularna u Sjedinjenim Državama. Drugi koristi mrežu 9x3 za bingo s 90 loptica ili Housie u Ujedinjenom Kraljevstvu.

75 bingo karata

Igrači koriste karte s pet stupaca od po pet kvadrata, pri čemu je središnji kvadrat označen kao slobodan prostor, a ostali kvadrati nose brojeve. Brojevi kolona su:

 • B 1 do 15
 • Ja od 16 do 30
 • N 31 do 45
 • G 46 do 60
 • O 61 do 75

90 bingo karata

Kartice se obično nazivaju listićima u britanskom bingu, također poznatim kao Housie. Na karticama su prisutna tri reda i devet stupaca. U svakom retku nasumično je raspoređeno pet brojeva i četiri prazna mjesta. Iznosi su raspoređeni po stupcima (1–9, 10–19, 20–29, 30–39, 40–49, 50–59, 60–69, 70–79 i 80–90).

Bingo pozivi

Bingo pozivi su također poznati kao bingo brojevi ili bingo žargon. Mnogi igrači ne razumiju bingo pozive u potpunosti, budući da postoji ogroman popis brojeva za bingo pozive. Postoji 90 bingo poziva, tako da ćemo razgovarati o svakom broju bingo igre. Cijeli popis možete pronaći u nastavku:

 1. Kellyno oko: Uobičajeni bingo poziv za koji se smatra da je hommage australskom narodnom heroju Nedu Kellyju ili da ima korijene vojnog slenga.
 2. Jedna mala patka: Čini se da je broj 2 malena usamljena patka. Samo vizualizirajte obrazac kako biste pomogli igračima da se prisjete ovog bingo poziva.
 3. Šalica čaja: Šalica čaja jednostavno znači broj 3.
 4. Pokucaj na vrata: Fraza "jedan, dva, zakopčaj mi cipelu, tri, četiri kuca na vrata" dio je dobro poznate dječje pjesmice koja je inspirirala ovaj bingo poziv. Neki od igrača to možda znaju iz filmova Freddyja Krugera.
 5. Čovjek živ: Ovaj revolucionarni BBC-jev dokumentarac iz 1965. privukao je veliku publiku i postao popularan bingo u Velikoj Britaniji.
 6. Tom Mix/Pola tuceta: Pionirska figura kauboja u nijemim filmovima koji je postao poznat po izvođenju vlastitih vratolomija. Između 1909. i 1935. Tom Mix producirao je više od 336 igranih filmova.
 7. Sretnih sedam: To je još jedan uobičajeni bingo poziv koji je sretan i dobro poznat u bingo i kockarnicama diljem svijeta.
 8. Vrtna vrata: Ovaj bingo poziv utjelovljuje rimu i vokabular Cockneyja.
 9. Upute liječnika: Pilula broj 9, koja datira iz Drugog svjetskog rata, bila je snažan laksativ koji se koristio za oslobađanje tijela od bolesti kada točna dijagnoza nije bila izvediva.
 10. [Ime premijera]brlog: Ovo sada odražava Downing Street 10 i promjene premijera. Broj 10, Cameronov brlog, temelji se na rimi.
 11. Noge jedanaest: Ovaj bingo poziv je još jedan koji je vizualno privlačan, jer broj 11 podsjeća na par nogu. U pravim bingo sobama možete čuti kako igrač zviždi kao odgovor na ovaj poziv.
 12. Jedan tucet: Desetak.
 13. Nesreća za neke: U Italiji je to simbol sreće, iako se u drugim zapadnim zemljama smatra nesretnim.
 14. Valentinovo: Dan ljubavi.
 15. Mlad i oduševljen: Alternativno, pokušajte "Ragbi tim" ako niste.
 16. Slatkih 16 i nikad me nisu poljubili: Rođendan od prekretnice u cijelom svijetu.
 17. Plesna kraljica: Da biste razumjeli ovaj bingo poziv, koji odaje počast vrhuncu Abbinih klasika, idite na YouTube odmah i pustite ovu bezvremensku melodiju.
 18. Punoljetnosti: Ovaj se izraz također može upotrijebiti u značenju "sada možete glasati", misleći na dob u kojoj tinejdžeri postaju odrasli.
 19. Zbogom tinejdžeri: Posljednji rođendan adolescencije prije navršenih 20 godina i odrastanja.
 20. Jedan rezultat: Rezultat je stariji izraz za 20. Konkretno, fraza "prije četiri zgoditka i sedam godina" koristi se u ovom pozivu za bingo da aludira na govor Abrahama Lincolna u Gettysburgu.
 21. Kraljevski pozdrav/Ključ od vrata: Pozdrav od 21 vatrenog oružja na vojnim i kraljevskim paradama.
 22. Dvije male patke: Vizualni bingo poziv temeljen na obliku; tvoja prva mala patka sada ima prijatelja.
 23. Ti i ja.
 24. Dva tuceta.
 25. Sagni se i zaroni: To je jednostavno postići ako je broj 2 predstavljen patkom, a broj 5 slijedi kao zmija. Zmija bi natjerala patku da zaroni u zaklon.
 26. Izaberite i pomiješajte.
 27. Vrata u raj.
 28. U stanju/Prekomjerna težina.
 29. Ustani i zablistaj.
 30. Prljava Gertie: Poznata i kao Prljava Gertie iz Bizerte, ova pjesma iz Drugog svjetskog rata dugo je puštana u bingo salonima diljem svijeta.
 31. Ustani i bježi.
 32. Zakopčaj moju cipelu: Ovaj bingo poziv je nastavak dječje pjesmice iz broja četiri. Jimmy Choo je poznati dizajner cipela.
 33. Dirty knee/All the threes/Fish, chips & peas.
 34. Zatraži više: Referenca Olivera Twista.
 35. Skok i jive.
 36. Tri tuceta.
 37. Više od jedanaest.
 38. Božićni kolač.
 39. 39 koraka: Hitchcockova slika 39 stepenica iz 1935. godine gleda se i danas.
 40. Život počinje: Još jedan bingo poziv u čast značajnog rođendana kada stvari počnu biti opake.
 41. Vrijeme za zabavu: Život je krenuo.
 42. Winnie the Pooh: Ovaj bingo poziv odaje počast AA Milneu, tvorcu bajke o medvjediću i trajnom miljeniku britanskog djetinjstva, Winnieju Poohu.
 43. Na koljena.
 44. Spuštene ladice.
 45. Na pola puta.
 46. Sve do trikova.
 47. Četiri i sedam.
 48. Četiri tuceta.
 49. PC: Ovaj poziv za bingo odnosi se na seriju iz 1946.-53. usredotočenu na podvige neortodoksnog bakra koji je izmislio izraz "ustani i zablistaj". Adventures of PC 49 još uvijek se koriste kao bingo pozivi godinama nakon što su izvorno emitirani.
 50. Pola stoljeća.
 51. Podešavanje palca: Volim svoju mamu
 52. Danny La Rue: bingo poziv koji odaje počast irskom glazbeniku poznatom po svojoj strasti za presvlačenjem, Dannyju La Rueu.
 53. Dolazi Herbie/Stuck in a tree.
 54. Očisti pod.
 55. Zmije žive: Povezano s oblikom broja: Pedeset pet (i spominje se u 25, patka i ronjenje).
 56. Shots Bus: Je li bila vrijedna toga?
 57. Heinzove sorte: Unatoč tome što je imao mnogo više recepata, gospodin Heinz odlučio je prestati razvijati varijante svog omiljenog broja, 57, tako da bi se Heinz pečeni grah prodavao samo u 57 različitih limenki.
 58. Neka čekaju.
 59. Brightonska linija.
 60. Pet tuceta.
 61. Pekarska lepinja.
 62. Okrenite vijak/Tickety-boo: Često poznat kao tickety-boo u bingu, to je vojni sleng za sve u redu.
 63. Golicaj me 63.
 64. Precrtati.
 65. Starosna mirovina: Ovaj bingo poziv prikazuje uobičajenu dob za odlazak u mirovinu u Ujedinjenom Kraljevstvu.
 66. Klikati klik.
 67. Stepenice u nebo.
 68. Saving Grace.
 69. Moj omiljeni/u svakom slučaju gore: Ako igrači gledaju brojeve odozdo prema gore, oni označavaju suprotno. Ovo se također naziva "obrok za dvoje", a broj narudžbe 69 na jelovniku za van ili u restoranu označava ga kao takvog.
 70. Tri poena i deset.
 71. Lupati po bubnju.
 72. Šest tuceta.
 73. Matica.
 74. Udari o pod.
 75. Trudi se i trudi se.
 76. Tromboni.
 77. Sunset Strip: Ovaj bingo poziv temelji se na američkoj detektivskoj seriji koju je Warner Brothers producirao između 1958. i 1964., a koja se prikazivala subotom navečer u udarnom terminu u Velikoj Britaniji.
 78. Još 39 koraka.
 79. Još jednom.
 80. Osam i prazno: Ovaj je jednostavan za pronaći, ali možete ga vidjeti i kao "Gandhijev doručak", budući da broj 8 treba da simbolizira Gandhija koji sjedi prekriženih nogu.
 81. Stani i bježi.
 82. Ravno kroz: Povezano s putovanjem, ali poznato i kao "debela dama s patkom", što se odnosi na slike koje su brojevi možda i prije prikazivali.
 83. Vrijeme je za čaj.
 84. Sedam tuceta.
 85. Ostati živ: Globalni hit Bee Geesa iz 1977. prikazan je u filmu Groznica subotnje večeri.
 86. Između štapića: Golmanski žargon koji se koristi u nogometu.
 87. Torquay u Devonu.
 88. Dvije debele dame: Dvije debele žene Da se vratimo na grafiku, broj 88 podsjeća na obline dviju žena s oblinama.
 89. Skoro tamo.
 90. Vrh dućana.

Ovo su sve bingo brojevi, tako da ih igrači mogu jednom pročitati i upoznati se s podrijetlom. Međutim, neki su pozivi jednostavni pa za njih nema objašnjenja.

Učenje Bingo poziva

Bingo pozivi mogu se lako naučiti jer ih igrači mogu naučiti online rješavanjem kvizova. Dovoljno je guglati "bingo call quiz", i tako će igrači moći testirati svoje znanje. Ako se ne mogu sjetiti svakog pojedinog, onda će ih rješavanjem kvizova igrači moći naučiti mnogo učinkovitije.

Tablica bingo poziva

Jednostavno je koristiti grafikon da biste otkrili nazive poziva bingo brojeva i njihovo podrijetlo; sve što trebate učiniti je kliknuti na brojčanu kuglicu o kojoj želite saznati i pojavit će se okvir za odgovore s informacijama. Nakon toga možete ili kliknuti bilo gdje izvan okvira za odgovore kako biste se vratili na glavni grafikon ili upotrijebiti strelice za sljedeći i prethodni unutar okvira za odgovore kako biste prošli kroz objašnjenje svakog broja poziva jedno po jedno.

Zaključak

Bingo je jedna od najigranijih igara u svijetu, a za igranje ove igre koriste se bingo kartice top online kasina. Igrači također mogu generirati online bingo kartice s besplatnim generatorom bingo kartica, jer to uopće nije teško. U članku će igrači pronaći ogroman popis bingo poziva koje je teško zapamtiti, ali mogu rješavati kvizove kako bi ih naučili.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Moraju li se bingo kartice razlikovati?

Broj dobitnih karata nije jedinstven, iako broj kombinacije svake karte jest.

Koliko bingo karata ima?

Najmanji minimum koji je potreban za igranje igre je jedan ulazni paket kartica. Za svaku običnu igru i povremeno posebnu igru, ulazni paket obično sadrži šest do dvanaest karata. Svaka bingo sala određuje svoje cijene i sadržaj ulaznog paketa.

Jesu li bingo karte nasumične?

Da, brojevi koji se koriste za izradu bingo kartica biraju se nasumično. Postoji 5,5x1026 mogućih kombinacija brojeva i isto toliko mogućih igraćih karata.

Postoji li generator bingo karata?

Da, postoji mnoštvo generatora bingo karata. Canvin generator bingo kartica besplatan je za korištenje i omogućuje vam da generirate onoliko bingo kartica koliko želite.

Odakle dolaze bingo brojevi?

U drugoj polovici 1770-ih, igra je stigla do Francuske, gdje je mladi Francuz stvorio drugačiju varijaciju. Nasumično je rasporedio brojeve od jedan do 90 na kartice, ispisavši ih u tri reda poprijeko i devet okomito.

Koliko brojeva ima bingo?

U konvencionalnoj bingo igri koriste se brojevi od 1 do 75. Slijeva na desno, pet stupaca kartice označeno je B, I, N, G i O. Slobodno područje u sredini, koje je često označeno s jedinicom, smatra se automatski popunjenim.

Kako mogu dobiti bingo broj?

Jednostavno kliknite Odaberi bingo lopticu u generatoru kako biste odabrali broj i prikazat će se nasumični broj.

Koji se bingo brojevi najčešće nazivaju?

Najčešće pozivani bingo brojevi bili su šest i četiri, ali je također otkriveno da su 42, 62, 72, 51, 64, 81, 47 i 57 pozivani češće nego inače.

Koji je najsretniji broj u bingu?

Najčešći dobitni broj je 6, koji je ujedno i najsretniji, unatoč činjenici da je bingo jednostavno igra na sreću.

5 bonusa koji mogu učiniti online bingo još uzbudljivijim

5 bonusa koji mogu učiniti online bingo još uzbudljivijim

Online bingo donosi vam zabavu na dohvat ruke, spajajući klasično uzbuđenje s pogodnošću digitalnog igranja. Što pojačava ovo uzbuđenje? Bonusi! Oni su poput tajnih sastojaka koji začinjavaju vašu igru. Od dobrodošlice s posebnim ponudama do nagrađivanja vaše vjernosti, ovi bonusi su dodatna trešnja na vrhu. Svaku bingo sesiju čine jedinstvenom, nudeći više prilika za igru ​​i pobjedu. Dakle, pripremite se zaroniti u pet nevjerojatnih bonusa koji pretvaraju online bingo iz sjajnog u apsolutno fantastičan. Istražimo kako ovi bonusi mogu poboljšati vašu online bingo avanturu!

Kako osvojiti više na Bingu

Kako osvojiti više na Bingu

Online bingo je iznimno poznata online kasino igra, pa bi igrači trebali znati neke savjete za bingo prije nego počnu igrati. Postoje igrači koji su svjesni online bingo savjeta i trikova, ali ih ne uspijevaju primijeniti jer ih možda ne shvaćaju. 

Koliko vrsta online binga postoji u online kasinima

Koliko vrsta online binga postoji u online kasinima

Začudo, ne postoji samo jedan online bingo. Postoje različite vrste bingo igrača koji mogu uživati igrajući. U ovom vodiču raspravljat ćemo o svim vrstama binga koje igrači mogu igrati, pa počnimo odmah.

Naučite kako igrati bingo online

Naučite kako igrati bingo online

Postoji nekoliko stvari koje igrači moraju imati na umu kako bi igrali Bingo. Najvažnije od svega je pažljivo odabrati kartu, jer će to povećati šanse igrača za dobitak. Ali kako će to biti moguće? Odgovor je jednostavan. Igrači moraju razumjeti pravila.

Razotkrivanje najvećih mitova i stereotipa o online bingu

Razotkrivanje najvećih mitova i stereotipa o online bingu

Mrežni bingo zaludio je svijet igara, privlačeći igrače iz svih sfera života svojim formatom koji je jednostavan za igranje i uzbudljivim igranjem. Međutim, usporedo s njegovom rastućom popularnošću, pojavilo se nekoliko mitova i stereotipa o online bingu, koji često daju krivu sliku ove živopisne igre. U ovom članku ćemo se pozabaviti i razotkriti najčešće zablude vezane uz online bingo. Od toga tko igra do toga kako funkcioniraju dobici, mi smo tu da vam damo sve uvide. Dakle, zaronimo i odvojimo činjenice od fikcije.

Što su koeficijenti za online bingo

Što su koeficijenti za online bingo

Bingo je igra s fiksnim koeficijentima, što znači da svaka bingo kartica koju kupi igrač ima jednaku šansu za dobitak. Točnije, ako igrač kupi 20 bingo karata, svih 20 ima iste koeficijente.