Vijesti

April 6, 2024

Yaspa osigurava potporu britanske vlade za sigurniju AI platformu za kockanje

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Ključni zaključci:

Yaspa osigurava potporu britanske vlade za sigurniju AI platformu za kockanje
  • Yaspa je primila potporu od britanske vlade i Innovate UK za stvaranje platforme za plaćanje sigurnijeg kockanja koju pokreće AI.
  • Nova platforma ima za cilj otkriti i pomoći do 300.000 problematičnih kockara, značajno utječući na napore za smanjenje štete.
  • Ova inicijativa odražava sve veću predanost u Ujedinjenom Kraljevstvu korištenju tehnologije i inovacija u rješavanju štete povezane s kockanjem.

Yaspa, zvijezda u usponu u fintech areni, nedavno je bila u središtu pozornosti jer je dobila značajnu bespovratnu pomoć od britanske vlade, a Innovate UK, agencija za inovacije u zemlji, uskočila je kako bi podržala njegov ambiciozni projekt. Tvrtka je spremna krenuti s razvojem vrhunske B2B platforme koja se temelji na webu i posvećena je sigurnijem kockanju. Ova je inicijativa osmišljena kako bi se iskoristila snaga umjetne inteligencije (AI) kako bi se poboljšale sposobnosti operatera u prepoznavanju sumnjivog ponašanja pri klađenju koje ukazuje na potencijalnu štetu ili nevolju među igračima u vezi s kockanjem.

Težnje za ovom novom platformom su velike, a Yaspa procjenjuje da bi mogla odigrati ključnu ulogu u otkrivanju i pružanju pomoći za čak 300.000 problematičnih kockara. Takav bi uspjeh označio značajan korak u borbi s izazovima s kojima se suočavaju ranjivi, rizični ili patološki kockari i mogao bi revolucionirati pristup smanjenju štete povezane s kockanjem.

Ovaj razvoj događaja dolazi u vrijeme kada problem kockanja dobiva sve veću pozornost. GambleAware, istaknuta dobrotvorna organizacija posvećena sprječavanju štete od kockanja, objavila je podatke koji pokazuju da je njen online besplatni alat za samoprocjenu koristilo približno 100.000 pojedinaca od njegovog pokretanja u travnju 2023. To ukazuje na snažan interes za alate i resurse usmjerene na smanjenje štete od kockanja. Yaspina platforma, uz potporu Innovate UK, namjerava koristiti sofisticirano AI modeliranje za predviđanje vjerojatnosti da će igrači biti izloženi riziku zbog svojih navika kockanja.

James Neville, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Yaspa, izrazio je entuzijazam o potpori Innovate UK, smatrajući je ključnim korakom prema rješavanju problema kockanja i zaštiti ranjivih potrošača. Neville je optimističan da će ova financijska potpora ne samo pozicionirati platformu kao lidera usklađenosti unutar sektora kockanja, već će također pokrenuti značajne, značajne promjene.

Ističući jedinstveni pristup, Neville je istaknuo da trenutna praksa često uključuje operatere koji promatraju igrače na razini jednog operatera, oslanjajući se na disruptivne provjere koje riskiraju guranje pojedinaca prema nereguliranim tržištima. Yaspa ima za cilj promijeniti ovaj narativ nudeći proces bez trenja u kombinaciji s perspektivom pan-operatora, temeljno transformirajući iskustvo i za operatere i za igrače.

U nastojanju da osigura učinkovitost i relevantnost platforme, Yaspa planira surađivati ​​s akademskim institucijama. Ovo partnerstvo ima za cilj optimizirati rješenje kako bi zadovoljilo potrebe tržišta i ostvarilo primarni cilj zaštite potrošača. Ova inicijativa naglašava širi trend unutar Ujedinjenog Kraljevstva prema osnaživanju usluga i subjekata trećeg sektora inovativnim alatima i opcijama praćenja za poboljšanje sigurnosnih mjera za ranjive igrače.

Kako se Yaspa upušta u ovaj ambiciozni projekt, stoji na čelu iskorištavanja tehnologije i inovacija za stvaranje sigurnijeg okruženja za kockanje, utjelovljujući proaktivan pristup rješavanju jednog od najhitnijih izazova u industriji.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti