Vijesti

March 25, 2021

Trenutna situacija online kockanja u Africi

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Većina vodećih online kasina proširuju svoje teritorije prema afričkom kontinentu. Afrika se tradicionalno smatra kontinentom u razvoju koji se uglavnom fokusira na poljoprivredu i turizam. Ali to se brzo mijenja jer je kockanje sada uobičajen način zabave u podsaharskim zemljama kao što su Nigerija, Kenija i Južna Afrika. Dakle, glavni cilj ovog članka je otkriti skriveni potencijal kockanja u Africi.

Trenutna situacija online kockanja u Africi

Uspon online igranja u Africi

Nije pogrešno reći da je Afrika kasno došla na zabavu za online kockanje. No, kako sada stoji, kontinent bi trebao postati središte za online kockanje, zahvaljujući široko rasprostranjenoj tehnologiji interneta i pametnih telefona. Kontinent je preplavljen pristupačnim pametnim telefonima i tabletima koji čine pristup online kockarnicama i sportskim kladionicama lakim.

Prema istraživanju Statista iz prosinca 2020., broj korisnika interneta u Nigeriji je više od 200 milijuna. Egipat je drugi s više od 50 milijuna, a Kenija treća s 46 milijuna korisnika. U istom izvješću dodaje se da računala generiraju samo 24% web prometa na kontinentu, a 74% dolazi s pametnih telefona. Sada je ovo tržište predobro da ga većina operatera online kasina ignorira.

Zakonitost online kockanja u Africi

Kao što je već rečeno, online klađenje u Africi je još uvijek u svojim početnim koracima. Kao takva, većina sportskih kladionica i online kockarnica slobodno radi na kontinentu. Međutim, većina zemalja ovdje ima centralizirano regulatorno tijelo ili nadzorno tijelo. No, u Južnoj Africi svaka od devet provincija ima neovisni odbor za kockanje koji nadzire kockanje u njihovim jurisdikcijama.

Kada je u pitanju dob legalnog online kockanja u Africi, većina vlada to još nije odredila. Na primjer, Ganski zakon o kockanju iz 2006. ostavlja internetske igre u sivoj zoni tijekom ere u kojoj svijet aktivno regulira online kockanje.

Ali to ne znači da se maloljetnici lako mogu upustiti u kockanje. Poput stranica za kockanje u drugim dijelovima svijeta, afričke kockarnice i sportske kladionice zabranjuju kockanje maloljetnicima. U većini slučajeva, svaka osoba starija od 18 godina može sudjelovati u online kockanju. Kako bi se to osiguralo, kasino će zahtijevati od igrača da dovrše postupak provjere ID-a prije polaganja ili podizanja novca.

U zemljama poput Kenije, gdje je mobilno bankarstvo prevladavajuće, većina web-mjesta za kockanje zahtijevat će od igrača da se registriraju koristeći svoje telefonske brojeve. To isključuje svaku mogućnost maloljetnog kockanja i prijevare.

Kockarska žarišta

Kao što je već rečeno, pokazalo se da je Afrika unosno tržište kockanja, sa svim renomiranim online kockarnicama i sportskim kladionicama koje već zauzimaju tržišni udio. Južna Afrika, Kenija, Nigerija i Uganda aktivno prednjače. Isto se može reći i za Tanzaniju i Sejšele.

Zanimljivo je da neke od tih zemalja aktivno reguliraju online kockanje kako bi ga učinile sigurnijim za sve uključene strane. Na primjer, kenijska zakonodavna tijela već raspravljaju o zakonima koji postavljaju 1 dolar kao minimalni iznos online oklade koji igrač može napraviti. Glavni cilj je spriječiti ovisnost o kockanju, ostavljajući samo ozbiljnim igračima da sudjeluju u online klađenju.

Izazovi s kojima se suočava online kockanje u Africi

Naravno, za kontinent u razvoju, kockanje nije na vrhu njihovog dnevnog reda. Stoga na kontinentu nedostaju čvrsti zakoni o kockanju, što ga izlaže prijevarama. U većini slučajeva pravila su ili zastarjela, nejasna ili se jednostavno ne provode. Također, većina kockara ne može pronaći pravu ravnotežu između kockanja i svakodnevnog načina života. To može dovesti do bankrota ili ovisnosti o kockanju.

Kakva je budućnost online klađenja u Africi?

Africi nedostaje tradicionalna kockarska postavka. Za njihovu obranu, međutim, izgradnja modernog kasina zahtijeva ogromna ulaganja. Za operatere online kasina i sportskih kladionica ovo je obećavajuća vijest. Sve u svemu, Afrika je spremna zavladati industrijom online kockanja zahvaljujući sve većoj pokrivenosti internetom i upotrebi pametnih telefona.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Kretanje u labirintu: Savezna trošarina na sportsko klađenje u SAD-u
2024-05-31

Kretanje u labirintu: Savezna trošarina na sportsko klađenje u SAD-u

Vijesti