Vijesti

November 15, 2023

SuperScale: Spajanje igranja i analitike podataka za optimalnu izvedbu igre i uspjeh

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Vrijeme čitanja: 4 minute

SuperScale: Spajanje igranja i analitike podataka za optimalnu izvedbu igre i uspjeh

Uvod

U ovom ćemo članku istražiti putovanje SuperScalea, tvrtke koja spaja igranje s analitikom podataka kako bi otključala potencijal dobrih igara. Razgovarat ćemo o osobnom putu osnivača, početnoj viziji tvrtke, njezinim postignućima, trenutnom krajoliku gaming industrije, tehnološkim inovacijama koje koristi SuperScale, njegovoj Legacy Game Management usluzi, uvidima u kupnje u igri i freemium modelima, savjetima za ambiciozne igrače poduzetnici i nadolazeći projekti.

Osobno putovanje i strast za igranjem

Ivan, suosnivač SuperScalea, cijeli život gaji strast prema igricama. Počevši kao natjecateljski igrač tijekom svojih sveučilišnih dana, spojio je svoj entuzijazam za igranje sa svojim studijama velikih podataka i analitike. Ova kombinacija dovela ga je do suosnivanja Exponee, platforme za podatke i iskustvo kupaca. Međutim, njegov pravi poziv došao je kada im se obratio gaming studio s 40 milijuna igrača mjesečno, što je nadahnulo osnivanje SuperScalea 2015. Igre poput Counter-Strikea i Age of Empires imale su dubok utjecaj na Ivana, pokazavši mu potencijal igranja ne samo kao strast ali i unutar poslovnog svijeta.

Početak SuperScalea

SuperScale je osnovan s vizijom spajanja igara s analitikom podataka, s ciljem optimizacije igara korištenjem uvida u podatke. U početku naišla na skepticizam, tvrtka je ustrajala i razvila svoju viziju kako bi neprimjetno integrirala marketing igara i velike podatke s razvojem i poboljšanjem igara. SuperScale je postigao značajne prekretnice, uključujući sklapanje partnerstava s industrijskim divovima kao što su EA i Big Fish i optimiziranje mobilnih igara kako bi dosegli više od 2 milijarde preuzimanja. Putovanje tvrtke usklađeno je s njezinim izvornim ciljem iskorištavanja podataka za poboljšanje korisničkog iskustva igranja i stvaranje trajnog utjecaja na industriju igara.

Trenutačni krajolik industrije igara

Krajolik industrije igara je dinamičan i pun mogućnosti za tvrtke poput SuperScalea u Europi. SuperScale se pozicionirao na sjecištu igara i analitike, koristeći svoj tim stručnjaka i tehnološke inovacije poput umjetne inteligencije za stvaranje strateških partnerstava s kreatorima igara. Kako se tržište igara vraća rastu, SuperScaleova stručnost u optimiziranju performansi igara i poboljšanju akvizicije/angažmana korisnika pozicionira ga kao ključnog igrača u Europi i drugim ključnim tržištima.

Tehnološke inovacije za optimizaciju igara

SuperScale koristi tehnološke inovacije kao što su AI i strojno učenje za sveobuhvatnu analizu podataka o igrama. Njegova tehnologija analize igre identificira tržišne prilike i segmente igrača. U budućnosti, SuperScale ima za cilj integrirati Generative AI i Large Language Models u svoj tijek rada kako bi optimizirao donošenje odluka za programere i poboljšao iskustvo igranja. Ova poboljšanja omogućuju SuperScaleu da ponudi korisne uvide, osnažujući rukovoditelje i studije za igre da donose informirane odluke i otključaju neiskorišteni potencijal industrije igara.

Naslijeđena usluga upravljanja igrama

SuperScale nudi uslugu Legacy Game Management koja revitalizira postojeće igre, osiguravajući da ostanu privlačne za igrače i profitabilne za studije. Ova usluga pruža vitalnu podršku u održavanju i ažuriranju naslijeđenih naslova, optimiziranju strategija monetizacije i privlačenju novih igrača. Zajednica igara ima koristi od kontinuiranog uživanja u omiljenim igrama s poboljšanim značajkama i novim sadržajem. SuperScale's Legacy Game Management servis stvara scenarij u kojem svi dobivaju za igrače i programere, poboljšavajući iskustva igrača i produžujući životni ciklus dragih naslova.

Uvidi u kupnje unutar igre i Freemium modele

Strategija SuperScalea vrti se oko pronalaženja prave ravnoteže između stvaranja prihoda i pružanja igračima korisnog iskustva. Tvrtka naglašava kupnje unutar igre vođene vrijednošću koje poboljšavaju igranje bez ugrožavanja zadovoljstva korisnika. Razumijevajući preferencije igrača i tržišnu dinamiku, SuperScale kroji svoj pristup kako bi optimizirao monetizaciju, istovremeno osiguravajući da igrači percipiraju vrijednost u svojim kupnjama, pridonoseći održivom i obostrano korisnom ekosustavu.

Savjeti za ambiciozne poduzetnike u igricama

Ivanov savjet budućim poduzetnicima u igrama na sreću u Europi je da slijede svoju strast, vjeruju svojim instinktima, prihvate rizike i izazove i okruže se talentiranim timom. Izgradnja jakih industrijskih veza i strpljivost tijekom cijelog putovanja su od ključne važnosti. Osim toga, ambiciozni poduzetnici nikada ne bi trebali podcijeniti potencijal svoje igre, vjerovati u njen uspjeh i biti u tijeku s trendovima i tehnologijama u industriji.

Nadolazeći projekti i razvoj

SuperScale trenutno ima nekoliko uzbudljivih projekata i partnerstava. Iako se određeni detalji ne mogu otkriti zbog klauzula o povjerljivosti, SuperScale aktivno surađuje s partnerima širom svijeta. U nadolazećoj godini i kasnije, tvrtka će nadgledati povećan broj igara u širokom rasponu žanrova mobilnih igara.

Zaključak

SuperScaleov put u spajanju igara s analitikom podataka doveo je do značajnih postignuća i pozicionirao tvrtku kao ključnog igrača u industriji igara. Koristeći tehnološke inovacije, nudeći Legacy Game Management uslugu i optimizirajući kupnju unutar igre, SuperScale poboljšava iskustvo igranja za igrače i stvara prilike za programere igara. Ambiciozni poduzetnici u igricama mogu učiti iz uspjeha SuperScalea i prigrliti svoju strast za igranjem kako bi ostvarili trajan utjecaj u industriji.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti