Vijesti

November 7, 2019

Kako je Svjetsko nogometno prvenstvo utjecalo na kockarske dionice u Macau

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kazina u Macau doživjela su dramatičan pad tijekom druge polovine 2018. Dionice šest najvećih kuća zabilježile su značajan pad vrijednosti, što je izazvalo nervozu među ulagačima. Istrage su otkrile da je prihod od VIP igrača smanjen zbog manjeg broja posjetitelja.

Kako je Svjetsko nogometno prvenstvo utjecalo na kockarske dionice u Macau

Makao je svjetska prijestolnica kockanja, a kockarnice koje tamo posluju povijesno su donosile bolje povrate nego drugdje. Međutim, prihod od VIP igrača, najunosnijih klijenata, počeo je padati sredinom prošle godine. To je uzrokovalo nagli pad u vrednovanju glavnih dionica kasina zbog smanjenih izgleda za rast prihoda od VIP igara.

Kako rade kockarnice

Većina kockarnica u Macau ima poslovni model koji se temelji na privlačenju VIP igrača s kopna. Ovi klijenti zvani kitovi, igraju Baccarat. Doista, VIP Baccarat je toliko unosan da pridonosi preko 56% prihoda od igara. Izvedba VIP baccarat oklada izravno utječe na vrednovanje kockarnica u Macau na globalnim tržištima dionica. Čitatelji se mogu zapitati kako VIP osobe utječu na povrat igre čiji ishod ne ovisi o vještini. Ispostavilo se da su većina njih nogometni navijači. Tijekom Svjetskog prvenstva koje se održavalo u Rusiji, kitovi su prestali igrati, radije su gledali najbolje nogometaše svijeta u akciji.

Zašto je Baccarat popularan

Kuće za igre na sreću slažu koeficijente klađenja u svoju korist tako da uvijek zarađuju više od igrača. Ova dinamika, inače poznata kao 'rub kuće', čini poslovanje kasina vrijednim milijarde dolara. Kako jest, malo je vjerojatno da će igrači pobijediti u kući s velikim prednostima.

Baccarat je sličan ruletu jer ne zahtijeva puno vještine, a izbori ne utječu na ishod igrača. Njegova jednostavnost čini ga omiljenim za mnoge igrače jer sve što rade je da se klade. Druga privlačnost je to što ima bolje koeficijente od ostalih igara na sreću.

Posao kao i obično

Položaj Macaua kao svjetske prijestolnice kockanja i dalje je dobar zbog ogromnog protoka klijenata iz kontinentalne Kine. Ako ništa drugo, broj posjetitelja raste dok njihov raspoloživi prihod raste kako se kinesko gospodarstvo nastavlja širiti. Nedavni podaci pokazuju da klijenti troše više nego u prošlosti.

Pad poslovanja dionica u lipnju i srpnju 2018. izazvao je nervozu među ulagačima, ali to je bila samo aberacija jer su sve osnove fantastične. Međutim, pretjerano oslanjanje na VIP osobe izazvalo je zabrinutost oko održivosti njihovog poslovnog modela. U međuvremenu, VIP osobe su se vratile igrati svoju omiljenu igru, a dionice su se oporavile.

Dionice kasina u Macau padaju tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva

Prihodi od VIP igrača u kockarnicama Macau pali su krajem 2018. zbog smanjenog broja klijenata jer su klijenti prešli na Svjetsko nogometno prvenstvo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Kretanje u labirintu: Savezna trošarina na sportsko klađenje u SAD-u
2024-05-31

Kretanje u labirintu: Savezna trošarina na sportsko klađenje u SAD-u

Vijesti