Vijesti

April 2, 2021

Industrija kockanja u Coloradu postavlja novi rekord u sportskom klađenju

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

2020. prisilila je mnoge tvrtke i pojedince da promijene svoj način života. No, unatoč izazovima bez presedana, američka industrija kockanja nastavila je skokovito rasti. Jedna od država u kojoj je sportsko klađenje doživjelo veliki uspjeh 2020. je Colorado. Prema državnom financijskom izvješću za siječanj, sportski kladioničari su samo u prosincu iskoristili više od 326,9 milijuna dolara za kockanje, postigavši potpuno novi rekord u sportskom klađenju. Čitajte dalje da biste saznali više o ovoj priči o uspjehu.

Industrija kockanja u Coloradu postavlja novi rekord u sportskom klađenju

Rekordne brojke

Krajolik za sportsko klađenje u Coloradu trenutno djeluje iznimno dobro. Lokalni kockari su se jako kladili na početku Nove godine. Centennial State vidio je da su kladionici u siječnju uložili 326,9 milijuna dolara samo na sportsko klađenje. Ovo lako nadmašuje prethodni rekord od 284,6 milijuna dolara. Važno je zapamtiti da je rekord u siječnju bio 9. uzastopni porast.

No priča o uspjehu tu ipak ne prestaje, jer su kladionice donijele mamutskih 23,14 milijuna dolara prihoda od sportskih klađenja. Tijekom istog mjeseca, država je prikupila više od 1,1 milijun dolara poreza, što je više nego dvostruko više od iznosa prikupljenog u prosincu.

Očekivano, mobilno i online klađenje dominiralo je kockarskim scenom. Prema financijskom izvješću za siječanj, 97% svih oklada izvršeno je putem mobilnih aplikacija za sportsko klađenje. Ukratko, 319,35 milijuna dolara bilo je od online kockanja, dok je 7,54 milijuna dolara došlo iz maloprodajnih sportskih kladionica.

Košarka je lider u industriji

U američkoj industriji kockanja nogomet je najunosnije tržište. Međutim, to nije slučaj u brzorastućem prostoru za kockanje u Coloradu. To je zato što je profesionalna košarka zaradila preko 88 milijuna dolara u okladama. NFL usko slijedi s više od 75 milijuna dolara, dok je na trećem mjestu košarkaška škola s više od 38,9 milijuna dolara. Vrijedi napomenuti da stolni tenis nastavlja rasti u Coloradu, s više od 11 milijuna dolara korištenih u okladama.

U međuvremenu, osobno sportsko klađenje se prilično dobro razvija unatoč tome što Covid-19 pustoši državu. Zabilježenih 7,5 milijuna dolara gotovo je dvostruko veći iznos od prosinca. Sve u svemu, to je evidentno online kasina i sportske kladionice su požnjele velike rezultate od turbulencije Covida-19.

Priprema za više limite klađenja

Očekuje se da će industrija sportskog klađenja u Coloradu još više rasti, zahvaljujući amandmanu 77. Glasači u Cripple Creeku, Black Hawku i Central Cityju usvojili su ovaj zakon u studenom 2020. kako bi operaterima omogućili povećanje ili uklanjanje ograničenja klađenja od 100 USD na svoje igre .

Također, od 1. svibnja 2021., mjesta za klađenje u Coloradu ponudit će igračima iskustvo u stilu Las Vegasa. Igrači će sada pristupiti većem broju igara, uključujući baccarat, keno, pai gow, poker i tako dalje. Sve u svemu, više opcija za igranje i veći limit klađenja samo će potaknuti industriju klađenja u Coloradu na nove visine.

Još uvijek se igra nadoknaditi

Iako je industrija sportskog klađenja u Coloradu bilježila ogroman rast devet uzastopnih mjeseci, država još uvijek zaostaje za četiri najveća tržišta kockanja u SAD-u. New Jersey i dalje nadmašuje druge kockarske države, donoseći preko 958 milijuna dolara samo u siječnju. Iako je broj manji u odnosu na podatke objavljene u prosincu, Garden State je i dalje vodeća država za sportsko klađenje u SAD-u. Nevada je druga, a Pennsylvania i Illinois zaokružuju prva četiri.

Budućnost industrije kockanja u Coloradu

Nakon što je posljednjih mjeseci objavio neke impresivne brojke, očito je da će Colorado postati dominantan igrač na američkoj sceni sportskog klađenja. Ovo je čak poboljšano tako što su birači usvojili amandman 77 zakona, koji predlaže više vrsta igara i uklanja ograničenje od 100 dolara za klađenje. Colorado je definitivno spreman za uspjeh u klađenju!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti