Utjecaj bonusa za prijavu na odgovorno kockanje

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerDylan ThomasFact Checker

Industrija kockanja na mreži iz dana u dan postaje sve popularnija. Zbog toga je konkurencija na tržištu sve veća, a online kasina igračima daju sve više bonusa za prijavu kako bi ih privukli. Ovo je izvrsna poslovna strategija za pridobijanje više igrača, ali što je s utjecajem bonusa za prijavu na odgovorno kockanje?

Igrači više ne moraju biti znatiželjni o ovoj temi. U ovom ćemo članku raspravljati o svemu što znamo o tome kako bonusi za prijavu utječu na odgovorno kockanje. Također ćemo razgovarati o koracima koje treba poduzeti za odgovorno kockanje s bonusima za prijavu, pa počnimo odmah.

Utjecaj bonusa za prijavu na odgovorno kockanje

Što su bonusi za prijavu?

Online kasina ponekad daju nove klijente bonusi za prijavu kao način da ih navedete da otvore račun i izvrše početnu uplatu. Ovi bonusi mogu imati mnoge oblike, kao što su besplatni okretaji, gotovinski bonus ili odgovarajući bonusi na polog. Primarni cilj bonusa za prijavu je učiniti igrača redovnim, ali također pomaže u upravljanju bankrollom.

Vrste bonusa za prijavu:

Utjecaj bonusa za prijavu na odgovorno kockanje

Bonusi za prijavu mogu izgledati kao dobra pogodnost, ali mogu imati veliki utjecaj na to koliko odgovorno igrač kocka. Kada igrač dobije bonus za prijavu, veća je vjerojatnost da će se kladiti više nego inače, što može dovesti do ovisnosti o kockanju.

Osim toga, bonusi za prijavu mogu stvoriti nerealna očekivanja o potencijalnim dobicima koji se mogu zaraditi online kockanjem. Zbog ovog nerealnog očekivanja, većina igrača mora kockati više nego inače, što će im postati problem.

Štoviše, takvi igrači, ti će igrači biti puno više usredotočeni na zarađivanje bonusa za prijavu. Kao rezultat toga, vjerojatnije je da će se riskantno kladiti što bi u konačnici moglo dovesti do toga da izgube više novca samo za neke bonuse, koji se neće isplatiti.

To nije to. Također može dovesti do problema povezanih s kockanjem, a ako igrač je nov u kockanju, onda to može biti štetno za njih.

Koraci koje treba poduzeti za odgovorno kockanje s bonusima za prijavu

Pročitajte i razumite Odredbe i uvjete

Svaki bi igrač trebao imati naviku pročitati odredbe i uvjete prije nego što bilo što učini u online kasinu. Moglo bi se činiti dugotrajnim proći kroz sve odredbe i uvjete, ali isplatit će se jer će igrači uz malo truda izbjeći bilo kakvu vrstu nesporazuma. Evo nekoliko važnih stvari na koje treba obratiti pozornost:

 • Zahtjevi za klađenje
 • Vremenska ograničenja
 • Ograničenja igre
 • Zahtjevi za depozit

Odredite proračun i držite ga se

Kockati se odgovorno s bonusima za prijavu bitno je odrediti proračun i pridržavati ga se. Svaki igrač mora slijediti proračunski plan dok igranje u online kasinu ako žele kockati odgovorno. Trebali bi postaviti proračun za dan, tjedan ili mjesec i striktno ga se pridržavati. Ako dobiju bonus, mogu ga koristiti samo za taj dan, ali ga ne dodaju na bankroll, koji se sastoji od proračuna za cijeli mjesec

Pravite redovite pauze

Uzimanje redovitih pauza od online kockanja ključno je za održavanje kontrole nad igračevim navikama kockanja. Slijede savjeti koji bi mogli pomoći igračima da naprave pauze.

 • Svakih sat vremena postavite mjerač vremena koji će služiti kao podsjetnik da se odmorite.
 • Igrači bi se trebali uključiti u druge aktivnosti kako bi skrenuli misli s kockanja, poput vježbanja ili druženja.
 • Uzmite dužu pauzu od kockanja ako igrač izgubi kontrolu.

Izbjegavajte rizične oklade

Izbjegavajte impulzivne ili riskantne oklade, osobito kada su igrači usredotočeni na zarađivanje bonusa za prijavu. Slijede savjeti za izbjegavanje riskantnih oklada:

 • Provedite neko vrijeme razmišljajući o stvarima prije nego što donesete odluku.
 • Izbjegavajte povećavati oklade u pokušaju da vratite gubitke.
 • Izbjegnite jurnjavu za gubicima stavljajući veće oklade nego inače.

Potražite pomoć ako je potrebna

Obratite se profesionalnoj grupi, kao što je Nacionalno vijeće za problematično kockanje, za pomoć ako igrač vjeruje da njegovo kockanje postaje problematično. Slijede neki pokazatelji da bi igrač mogao imati problema s kockanjem:

 • Igrač kocka češće ili dulje nego što namjerava.
 • Igrač se kocka novcem koji si ne može priuštiti da izgubi.
 • Igrač se osjeća krivim ili posramljenim zbog svojih navika kockanja.
 • Igrač pokušava sakriti svoje kockanje od prijatelja i obitelji.
 • Igrač doživljava promjene raspoloženja ili tjeskobu povezanu s kockanjem.

Iskoristite bonus za igranje igara uz Low House Edge

Kada koristite bonuse za prijavu, važno je odaberite online casino igre s niskim kućnim rubom. To znači da igra ima veće šanse za pobjedu i da igrač ima manje šanse da pretrpi iznenadni financijski gubitak.

Izbjegavajte loviti gubitke

Kada je igrač u nizu poraza, to će ga sigurno dovesti u iskušenje da igra više dok ne dobije novac koji je upravo izgubio. Međutim, ovo je opasno razmišljanje i može dovesti do daljnjih gubitaka.

Postavite vremensko ograničenje

Lako je izgubiti pojam o vremenu kada kockate i to može dovesti do igranja dulje nego što je igrač namjeravao. Kada istekne vremensko ograničenje koje je igrač postavio, treba uzeti pauzu i prekinuti igru.

Zaključak

Iako bonusi za prijavu mogu biti primamljiva pogodnost za nove igrače na mreži za kockanje, oni također mogu imati negativan utjecaj na praksu odgovornog kockanja. Igrač bi mogao profitirati od bonusa za prijavu bez ugrožavanja svoje financijske stabilnosti ako bude svjestan mogućih opasnosti povezanih s kockanjem i usvoji razumne mjere opreza. Igrač se uvijek treba sjetiti da pažljivo pročita odredbe i uvjete, odredi budžet, uzima pauze, izbjegava rizične oklade i potraži pomoć ako je potrebna.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
Bonusi dobrodošlice u odnosu na bonuse za prijavu: Koja je razlika?

Bonusi dobrodošlice u odnosu na bonuse za prijavu: Koja je razlika?

U online kasinima igračima se daju dvije vrste bonusa, koji su poznati kao bonusi dobrodošlice i bonusi za prijavu. Ovi bonusi su najbolje stvari za igrače jer pomažu povećati bankroll. Dakle, igrači mogu igrati više, ili u osnovi, mogu samo igrati bez trošenja novca. Međutim, postoje neke stvari koje treba razmotriti prije odabira, tako da igrači moraju znati prednosti i mane oba bonusa.