Vijesti

September 24, 2020

Zakoni o online kockanju u Norveškoj

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kockanje je uobičajen oblik zabave diljem svijeta. Njegova popularnost bila je razlog za zabrinutost mnogih vlada i regulatornih tijela. Uz prisutnost interneta, mnogi odrasli uživaju u pogodnostima online kockarnica. ipak, zakonitost online kockanja ovisi o nacionalnim ili državnim direktivama.

Zakoni o online kockanju u Norveškoj

U mnogim regijama ljubitelji kockanja poznaju web-mjesta kojima mogu pristupiti kako bi se uključili u online igre, no situacija je drugačija u Norveškoj. Stanovnici Norveške ne znaju mogu li i gdje sudjelovati online kockanje. Smjernice i ograničenja za kontrolu kockanja u Norveškoj su ključne. Ali nedostatak jasnoće čini situaciju izazovnom.

Što kockanje u Norveškoj podrazumijeva?

Opća je percepcija da je u Norveškoj kockanje ilegalno. Kockanje na mreži je zabranjeno, a samo dvije organizacije imaju dozvolu za obavljanje poslova. Ova ograničenja vrijede i za organizirane kockanje u privatnim rezidencijama. Kockanje u Norveškoj smatra se državnim monopolom s stranim ulagačima koji moraju imati lokalnu licencu.

Brojne web stranice trenutno se bave potrebama igrača u Norveškoj. Igre se kreću od slot igara do kockanja. Čak i uz stroge zakone, postoje petlje i iznimke. Kockanje u Norveškoj je oblik monopola kojim upravlja država, ali igrači i dalje mogu uživati u igrama na mreži. Sve što trebaju učiniti je prijaviti se i platiti porez.

Zakonodavstvo

Država kontrolira kockanje u Norveškoj. Ova odluka donesena je u 20. stoljeću kada su objavljena tri akta. Dali su iznimke od strogih odredbi koje su godinama postojale u norveškom sektoru kockanja. Ovaj zakon je podrazumijevao Zakon o igrama na sreću iz 1992, Zakon o totalizatoru iz 1927. i Zakon o lutriji iz 1995. godine.

Zakon o Totalizatoru nadzire utrke konja i igre klađenja navodeći da bi te aktivnosti trebale biti odobrene. Shema igara na sreću iz 1992. nudi ovlaštenim tvrtkama ekskluzivnost za obavljanje aktivnosti igara na sreću povezane sa sportom i natjecanjima koja nisu regulirana drugim zakonima. Zakon o lutriji navodi da su aktivnosti igara na sreću zabranjene kada se provode neovlašteno.

Iznimke za norveško kockanje

Za poslovne ljude i igrače kockanje u Norveškoj može biti prilično zbunjujuće. Lutrija, prema Zakonu o lutriji, definira klađenje, aktivnosti kockarnice ili bilo koji oblik kockanja. To su usluge koje se pružaju uz dopuštenje Norwegian Gaming and Foundation Authority. Ali ograničenja se odnose na pružanje aktivnosti kockanja u Norveškoj.

Igrači moraju imati osamnaest i više godina da bi sudjelovali u kockanju. Ali s ulaznicama za grebanje nema dobnih ograničenja. Norveške zakone o kockanju karakterizira neizvjesnost. Nedostatak jasnoće natjerao je mnoge tvrtke da premjeste poslovanje izvan zemlje zbog straha od kršenja zakona. Unatoč izazovima, norveško kockanje je moguće.

Kockanje na mreži u Norveškoj i zakoni koji reguliraju proces

Kockanje u Norveškoj smatra se ilegalnim. Ali igrače ne treba obeshrabriti jer postoje iznimke od ovih zakona. Saznajte više o pravilima.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti