Vrhunski vodič za izglede za rulet za bolje rezultate

Vijesti

2022-09-27

Benard Maumo

Jeste li ikada izračunali izglede za dobitak oklade na ruletu? Rulet je laka igra zasnovana na sreći koja iznenađujuće uključuje mnogo matematike. Dakle, da bi poboljšali svoje šanse za pobjedu, igrači moraju jasno razumjeti izglede za rulet. 

Vrhunski vodič za izglede za rulet za bolje rezultate

Ovo kratko štivo će vam dati sve detalje o izgledima za rulet i kako ih izračunati poput profesora matematike. Zapamtite, nikakva strategija koja vam je pri ruci ne može nadmašiti prednost rulet kuće. 

Omjeri online ruleta na američkim i europskim kotačima

Američki i europski kotači su najčešće igre ruleta za pravi novac. Potonji je najpopularniji jer ima jedan džep s nulom (0), što mu daje prednost od 2,70%. S druge strane, američki kotač ima džep s dvostrukom nulom (00), otuda masivna prednost kuće od 5,26%. Ali dobici mogu biti slatki u ovoj igri.

Također je važno napomenuti da neka online kasina nude francuski rulet. Ovo je najraniji oblik igre i koristi isti koncept kao i europska verzija. Međutim, ima jedinstvena pravila i više mogućnosti klađenja, smanjujući prednost kuće na 1,35%. Ali opći cilj ostaje isti – predvidite gdje će kuglica ruleta pasti. 

Kako izračunati izglede za rulet

Srećom, izračunavanje koeficijenata na ruletu jednostavno je poput brojanja 1-2-3. Ukratko, radi se o tome da znate svoju vjerojatnost ili vjerojatnost da dobijete okladu. 

Evo formule za izračunavanje vjerojatnosti dobitka na ruletu:

Izgledi za pobjedu = Broj načina dobitka / Broj načina gubitka

Na primjer, u Straight Up klađenju imate samo jedan način za pobjedu i 36 načina za gubitak. S druge strane, podijeljena oklada ima dva načina dobitka i 35 načina gubitka. Dakle, imat ćete izglede 1/36 i 2/37 za pobjedu u tim okladama na rulet. 

Također je važno izračunati izglede za uspjeh kako biste znali kolika je vjerojatnost da se događaj neće dogoditi. Ovdje ćete koristiti sljedeću formulu:

Izgledi protiv pobjede = Broj načina za gubitak / Broj načina za pobjedu

Ako se, na primjer, odlučite za Straight Up klađenje, vaši će izgledi za uspjeh biti 36/1. 

The House Edge

Ovi gore razmotreni brojevi dovest će vas do izračuna ruba kuće. Ali zapamtite da su izgledi kuće obično postavljeni na 35/1 na bilo kojem kotaču na kojem igrate.

Ispod je formula:

Prednost kuće = (Izgledi protiv uspjeha – Izgledi kuće) x Vjerojatnost pobjede x 100

Na primjer, na kotaču ruleta s jednom nulom, matematička prednost kuće bit će: (36/1 – 35/1) x 1/37 x 100 = 2,70%. Koristeći istu formulu na kotaču s dvostrukom nulom, doći ćete do prednosti kuće od 5,26%. 

Kako rub kuće utječe na igru

Većina igrača ruleta odabire igru s malom prednošću kuće, čime se povećavaju izgledi za pobjedu. Iako je to djelomično točno, važno je upamtiti da ćete dugoročno izgubiti kuću. Čak i igra s prednostom kuće od 0,10% jamči više gubitničkih nego pobjedničkih sesija. Dakle, što je u tome za igrača?

Ako niste pretjerano zabrinuti oko pobjede (a trebali biste), koristite prednost kuće da izračunate iznos bankrolla koji će vam trebati za igru. Inteligentni igrači ruleta uvijek planiraju svoje financije prateći prosječne gubitke.

Dakle, koristite ovu formulu za izračun svojih gubitaka:

Očekivani gubitak = Broj rundi po satu x Prosječna oklada po rundi x Prednost kuće x Broj sati

Evo praktičnog primjera; igrate 100 rundi na sat, a svaka vas košta 5 dolara. Pod pretpostavkom da igrate na europskom kolu 2 sata, to će vam dati očekivani gubitak od 27 USD. Ova stopa raste na 52,6% na američkom kotaču. Dakle, koristite ovo za planiranje svog uspjeha u online kasinu.

Savjeti za povećanje šanse za rulet

Prije svega, rulet je igra koja se temelji na sreći, što znači da nema dokaza strategije za smanjenje gubitaka u online ruletu. Zapravo, više igre samo dovodi do više gubitaka, zahvaljujući 'opakoj' prednosti kuće. Stoga stvorite bankroll za klađenje na ruletu. Stručnjaci preporučuju bankroll 1000x veći od vaše prosječne oklade. Također, nikad ne uložite više od 5% svog ukupnog bankrolla na jednu okladu. 

Također je dobra ideja visoko se kladiti i umrijeti na ruletu. Kao što je prije rečeno, gubitničke sesije nastavit će se gomilati s više rundi. Dakle, razmislite o visokom ulogu i otiđite čim nadoknadite svoj kapital s profitom na vrhu. Zadržavanje oko stola samo će vas dovesti u iskušenje da napravite više oklada koje će većinu vremena završiti gubicima. 

Na kraju, budi spor igrač. Igranje ruleta može biti zabavno i uzbudljivo. Ovo je savršen katalizator za više oklada po satu za početnike. Ali brzina ubija u ruletu, pa biste trebali tražiti pune stolove. Neki igre ruleta uživo također imaju dulje trajanje između krugova. Uzmite si vremena!

Uzivaj u igri!

Matematičko znanje je neophodno da biste izvukli najbolje iz ruleta. Ali jedno je sigurno; rulet i druge igre temeljene na sreći samo će vam potrošiti proračun mnogo brže od igara temeljenih na vještinama poput pokera i blackjacka. Dakle, igrajte igru iz zabave i odbacite sva očekivanja pobjede. Samo tretirajte te pobjede kao bonus.

Najnovije vijesti

Mogu li online kasina suspendirati igrače zbog previše dobitaka?
2023-10-01

Mogu li online kasina suspendirati igrače zbog previše dobitaka?

Vijesti