Vijesti

September 11, 2019

Sve o ograničenju online kockanja u Kini

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kockanje je strogo zabranjeno u kontinentalnoj Kini. Ova pravna direktiva pokriva i offline i online kockanje. Bavljenje aktivnostima kockanja kažnjivo je kaznom zatvora ili novčanom kaznom. Kazna se odnosi i na operatere i na korisnike. Vlada je pokušala obeshrabriti online kockanje koristeći Veliki kineski vatrozid.

Sve o ograničenju online kockanja u Kini

Sve mjere koje je poduzela kineska vlada nisu bile pouzdane jer se u zemlji još uvijek događa puno ilegalnog online kockanja. Čini se da građani ne obraćaju pažnju na najnovije uredbe kojima je cilj 'zaštiti naroda od njih samih'. To će se, međutim, vrlo brzo promijeniti.

Razbijanje online kockanja u Kini

Izvješća pokazuju da tijela za provođenje zakona u Kini pojačavaju napore s namjerom borbe protiv široko rasprostranjenog ilegalnog online kockanja preko granica. Suzbijanje aktivnosti povezanih s kockanjem također pokriva platforme za online plaćanje i podzemne banke koje dopuštaju ljubiteljima da olakšaju igre.

Otkriće plana za borbu protiv ilegalnog kockanja bilo je službeno priopćenje koje je objavilo veleposlanstvo Kine na Filipinima. U izvješće je uključeno i obećanje u kojem se navodi da će se vlasti baviti i tvrtkama i domaćim mrežama pružajući tehničku podršku onima koji se kockaju ilegalno.

Ofenziva na moru

Online kockanje nije dopušteno u cijeloj Kini. Enklava Macau ostaje jedino odredište za igrače za upoznavanje i uživanje u kockarskim akcijama na kopnu. Međutim, postojao je dobar broj operatera igara koji su fino podesili svoje usluge kako bi zadovoljili kinesku klijentelu, a pojavili su se u susjednim zemljama.

Kako bi riješila taj problem, kineska vlada dala je izjavu u kojoj je naciji otkrila svoj stav o ključnom suzbijanju prekograničnih kockanja. Vlada je također potvrdila da će se provoditi posebne operacije s fokusom na otkrivanje velikih slučajeva i uništavanje golemih mreža kriminalnih organizacija.

Istaknutost Filipina

Kina izričito upire prstom u Manilu, rekavši da je u njoj velik broj online kockarnica koje ciljaju Kinu. To utječe na interese Kine i podriva njihov financijski nadzor i sigurnost. Vlada traži od manje nacije da bude dio ili da podrži započete napore za suzbijanje.

Telekomunikacijske ili internetske prijevare i kockarski zločini usko su povezani. Rezultat toga su žrtve koje gube goleme svote novca. To je velika briga za kinesku vladu, otuda i razlog zašto pokušava sve što je moguće da zaštiti svoje građane od namamljenja u ilegalne aktivnosti kockanja.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Ožujsko ludilo dostiglo novi vrhunac: ESPN-ov turnirski izazov oborio rekord
2024-03-23

Ožujsko ludilo dostiglo novi vrhunac: ESPN-ov turnirski izazov oborio rekord

Vijesti