Vijesti

July 30, 2022

Strategija ruleta: Koja je najbolja strategija za rulet?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Postoji li strategija ruleta koja još uvijek funkcionira 2022.? To je ono što ćete upravo saznati. Rulet je klasična stolna igra koja je omiljena obožavateljima više od 300 godina. To je igra koja se temelji na sreći u kojoj igrači samo trebaju predvidjeti točan broj, boju ili kombinaciju na kotaču.

Strategija ruleta: Koja je najbolja strategija za rulet?

Koliko god se rulet bavi srećom, postoji više stvari koje igrači mogu učiniti kako bi poboljšali svoje šanse za dobitak ili sreću, što se toga tiče. Dakle, danas ćete saznati nešto o testiranim i dokazanim strategije klađenja na ruletu koju možete koristiti sljedeći put kada budete igrali rulet online. 

Progresivno vs. Neprogresivne strategije ruleta

Prvo, bitno je napomenuti da se strategije dijele na progresivne i neprogresivne. Strategija ruleta progresivne ili pozitivne progresije je najpopularnija i najjednostavnija za razumijevanje. Ovdje igrači nastavljaju udvostručavati svoj početni ulog nakon gubitka sve dok ne zabilježe dobitak. Najčešće korištena progresivna strategija je Martingale sustav.

Ali ako ste zabrinuti zbog podizanja udjela nakon svakog oklada, možete razmisliti o strategijama ruleta s neprogresivnom ili negativnom progresijom. S ovim konceptom klađenja igrači održavaju početni ulog tijekom cijele sesije igranja. Dobri primjeri su James Bond i Flat klađenje.

Vrhunski sustavi klađenja na rulet

1: Martingale (progresivno)

Sustav Martingale nedvojbeno je najčešća strategija klađenja na ruletu. Izumljen u 18. stoljeću u Francuskoj, Martingale sustav uključuje udvostručenje početnog uloga nakon svakog gubitka. Ideja je nadoknaditi sve svoje prethodne gubitke nakon upisa pobjede. Korištenje ovog sustava na vanjskim okladama preporučljivo je tamo gdje imate gotovo 50% šanse da dobijete okladu.

Evo primjera: 

 • 1$ ulog = gubitak
 • Oklada od 2$ = gubitak
 • Ulog od 4$ = gubitak
 • Oklada od 8 dolara = gubitak
 • 16$ ulog = dobitak

Iz ovog primjera vidljivo je da nakon pobjede ništa ne gubite. Zapravo, dodat ćete dolar povrh svog početnog bankrolla. Upamtite da strategija Martingale ruleta nalaže da se nakon svake pobjede vratite na početni ulog od 1 USD. 

2: D'Alembert (progresivni)

D'Alembert je strategija ruleta koju je izumio francuski matematičar Jean Baptiste d'Alembert. Poput Martingalea, D'Alembert je razmišljao u slučaju prijedloga 50/50 s bacanjem novčića. Osim toga, ovaj sustav ruleta uključuje oklade na jednake novčane iznose, a kladitelji stalno povećavaju svoje početne oklade nakon gubitka. Ali ovaj put povećavate svoj početni ulog za jednu jedinicu umjesto da ga udvostručite nakon gubitka. Također, smanjujete ga za jednu jedinicu nakon pobjede. 

U nastavku je prikazano kako funkcionira D'Alembertov sustav:

 • 1$ ulog = gubitak
 • Oklada od 2$ = gubitak
 • Oklada od 3$ = gubitak
 • Ulog od 4$ = gubitak
 • 5 $ ulog = dobitak
 • Ulog od 4$ = dobitak
 • Oklada od 3$ = dobitak
 • I tako dalje.

Slijedeći gornji primjer, nadoknadit ćete sve svoje izgubljene oklade plus dobit od 2 USD. D'Alembertov sustav se preporuča jer najbolje funkcionira za niskobudžetne igrače. Međutim, ne očekujte značajne dobitke od toga.

3: Paroli sustav (progresivni)

Paroli sustav ili Reverse Martingale sustav je pozitivnog napredovanja gdje igrači povećavaju i smanjuju svoj početni ulog ovisno o prethodnom rezultatu. U ovoj strategiji igrači održavaju početno stanje nakon gubitka. Zatim udvostručujete okladu nakon dobitnog uloga. Također, sustav nalaže da treba stati nakon tri uzastopne pobjede. 

Još uvijek ne shvaćate? Dolje je primjer:

 • 1$ ulog = gubitak
 • 1$ ulog = gubitak
 • 1$ ulog = gubitak
 • Oklada od 1 $ = dobitak
 • Oklada od 2 dolara = dobitak

Kao što vidite, izjednačit ćete se nakon samo dvije uzastopne pobjede. Ako osvojite treću okladu na jednaki novac, dobit ćete 4 USD. Zatim ćete se vratiti na okladu od 1 USD i još uvijek ćete imati profit bez obzira pobijedili ili izgubili. 

4: Fibonacci sustav (progresivno)

Jeste li konzervativni igrač ruleta? Ne tražite dalje od Fibonaccijevog sustava! Ova strategija ruleta smatra se jednom od najsigurnijih jer koristi Fibonaccijev niz brojeva. U ovom matematičkom nizu, sljedeći broj je zbroj prethodne dvije znamenke. Ide ovako: 0-1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233-377-610. Zapamtite, slijed se primjenjuje na bilo koju ante okladu i može se nastaviti neograničeno. 

Korištenje Fibonaccijevog sustava u okladama na ruletu vrlo je jednostavno. Slijedite ovaj primjer:

 • 1 $ ulog = gubitak
 • 1 $ ulog = gubitak
 • 2 $ ulog = gubitak
 • 3 $ ulog = gubitak
 • 5 $ ulog = gubitak
 • Oklada od 8 dolara = dobitak
 • 6$ ulog = dobitak
 • 8 $ ulog = gubitak
 • 14$ ulog = dobitak

U ovom primjeru, ako izgubite, povećavate svoj ulog za zbroj posljednja dva broja. Zatim ga smanjite za dvije jedinice ako pobijedite. Na kraju ćete imati 7 $ profita unatoč tome što ste upisali više gubitaka nego dobitaka. 

5: Strategija Jamesa Bonda (neprogresivna)

Ako niste ljubitelj diktiranih progresivnih oklada, možete se odlučiti za malo poznatu strategiju ruleta Jamesa Bonda. Osmislio ga je Ian Fleming, a sam James Bond inspirirao je ovu strategiju. To je paušalni sustav klađenja koji nije za one sa slabim srcem. Ovdje ćete se kladiti na isti iznos na brojeve između 19 i 36, 13 do 18 i 0 do 5. 

Na primjer, možete zadržati ulog od 15 USD na visoke brojeve ili 19 do 36. Zatim, možete uložiti 5 USD na brojeve koji padaju između 13 i 18. I na kraju, stavite jedan dolar na zeleno, nulu ili bilo što, i 5. Ponovite ovu okladu onoliko puta koliko želite nakon zadnjeg okretaja. Nadamo se da će ovo pomoći!

Djeluju li ove strategije?

Kao što je rečeno na početku, rezultati ruleta temelje se isključivo na sreći. Stoga će online casino uvijek imati prednost, bez obzira na vašu strategiju. Možete čak potrošiti više ako se usredotočite na ove strategije. 

Ali to ne znači da te strategije nisu dobre. Ako ih koristite na parnim okladama kao što su visoko/nisko, nepar/par i crveno/nazad, možete ograničiti svoje gubitke jer igrate prema planu. Jeste li spremni isprobati svoje novostečeno znanje? Pogledajte naš popis top online kasina za igranje ruleta danas. Međutim, pripremite dovoljno velik novčani iznos koji će vas zaštititi od niza poraza. Sretno!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

BetMGM i GameCode stvaraju dinamično partnerstvo kako bi revolucionirali iGaming u SAD-u
2024-04-15

BetMGM i GameCode stvaraju dinamično partnerstvo kako bi revolucionirali iGaming u SAD-u

Vijesti