Rulet: Povijesna pozadina, vrsta ruleta i vrste oklada

Vijesti

2020-10-08

Povijest povijesti ruleta ima brojne obrate i varijante jer je igra postupno napredovala od stare metode do onoga što imamo u današnjem online kasinu. Iako rulet nema poseban povijesni početak, općenito je prihvaćeno da je izumljen u 17. stoljeću. Do danas, rulet se još uvijek nalazi na vrhu ljestvica kao jedna od najpoznatijih svjetskih casino igara čak i u online sferi. U 17. stoljeću popularni francuski matematičar po imenu Blaise Pascal izumio je tradicionalni fenomen nazvan rulet, ali na najbizarniji način. Blaise Pascal je sa svojim studijama smatran autoritetom, slavna ličnost u području znanosti i matematike. Jedno od njegovih velikih djela bilo je stvaranje vjerojatnosti u matematici. Upravo u tom procesu, rulet je zaživio, iako slučajno. Tijekom jedne od njegovih trajnih potrage za stvaranjem pokretačkog stroja iz drugog razloga, rulet je slučajno proizveden. Od tada se smatra nusproizvodom zasebne studije.

Rulet: Povijesna pozadina, vrsta ruleta i vrste oklada

Kako je rulet ušao u Europu

Rulet je bio pomalo teško prihvaćen u Europi čak i kada je osnovan u Francuskoj, jer je u to vrijeme u Europi bilo zabranjeno sve vrste kockanja pa se smatralo ilegalnim. Međutim, 1842. godine rulet se počeo uvlačiti u mainstream Europu. Trebali su dodatni napori dvojice francuskih podrijetla, Francoisa i Louisa Blanca da proguraju igru izvan granica Francuske. Utakmicu su prvo odnijeli u njemački Hamburg gdje su ih mještani otvoreno prihvatili i bili zaštićeni. To je postupno dovelo do širenja ruleta u Europi.

Vrsta rulet igara

američki rulet:

U američkom ruletu kotačići ruleta obično dolaze s dvostrukom nulom, dok se drugi broj na kotačima nudi od 1 do 38. Dvostruka nula je predstavljena kao 0 i 00. Općenito se vjeruje da američki rulet uvijek smanjuje broj šansi za pobjedu s osobom koja traži novac iznose 5,26% svakog uloga.

Europski rulet:

Ovaj se popularno igra jer nudi veću šansu za pobjedu uz prednost kuće od čak 2,70%. U pravilu, francuski rulet također slijedi u konceptu osim nekih vrlo malih razlika. Ovaj tip ruleta ima jednu nulu, a broj na kotaču je od 1 do 37 čime se povećavaju šanse za dobitak.

Vrsta oklada u ruletu:

Unutarnje oklade Vanjske oklade

1. Unutarnje oklade:

Ove oklade se obično postavljaju preko brojevnih linija. Oni daju veliku isplatu kada su osvojeni, ali rizik je također vrlo visok.

Ulična oklada

Oklada u ovoj okladi stavlja se na kraj reda s 3 broja prikazana u redu, isplata je 11 prema 1.

Izravna opklada

Ova vrsta oklade se stavlja na jedan određeni broj, dobitna isplata je 35 prema 1.

Pet oklada

Dostupna samo na stolovima američkog ruleta, ova oklada uključuje 5 brojeva 0, 00, 1, 2 i 3, ova oklada se obično stavlja pored 0 i 1. Dobitna isplata je obično 6 prema 1.

Split Bet

Ovo je otprilike kao dvostruka izravna oklada, oklada se obično stavlja na 2 susjedna broja, isplata je 17 prema 1.

Oklada na kut

Ova vrsta opklade se stavlja na kut gdje su dostupna 4 broja. Ovo je isto kao i ulična oklada, ali isplata je 8 prema 1.

Oklada na liniju

Ova vrsta oklade stavlja se na kraj 2 reda koji sadrže po 3 broja, dobitna isplata je dobra za 5 prema 1.

2. Vanjske oklade:

Ove oklade se stavljaju izvan polja s brojevima, daje šire šanse, uvelike smanjen rizik, ali posljedično, s nižom isplatom kada se dobije.

Dozen Bet

To omogućuje igraču da se kladi na 12 brojeva po okretu, a dobitna isplata je 2 prema 1.

Kladite se na boju

Ova vrsta oklade omogućuje igraču da se kladi na sve brojeve crvene ili crne boje. Uz dobitnu isplatu od 1 prema 1, ovo je osnovna oklada na rulet za početnike koji izbjegavaju rizik.

Kladite se na Low/High

To omogućuje klađenje na sve niske brojeve (1-18) ili na visoke (19-36). Ovo je zasigurno još jedan osnovni tip oklade na rulet s isplatom od 1 do 1.

Kladite se na par/nepar

Ovaj omogućuje igraču da licitira za sve neparne ili sve parne brojeve s mogućom isplatom pobjede od 1 do 1.

Najnovije vijesti

Pripremite se za zabavni događaj na Hot Chilli Festu čiji je domaćin Stakelogic
2023-09-28

Pripremite se za zabavni događaj na Hot Chilli Festu čiji je domaćin Stakelogic

Vijesti