Vijesti

June 30, 2022

Postoji li uspješna strategija klađenja na rulet?

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Volite li igrati rulet online? Onda se sigurno mučite da dođete do odgovora na ovo pitanje. Zapravo, ne postoji ništa kao uspješna strategija online rulet za pravi novac. Za razliku od igara koje se temelje na vještinama kao što su poker i blackjack, rulet ishodi oklade isključivo se temelje na sreći.

Postoji li uspješna strategija klađenja na rulet?

Međutim, neke su se strategije ruleta do sada pokazale učinkovitima. Dakle, ovaj vodič razlaže neke popularne strategije ruleta i kako svaka od njih funkcionira. Pripremite bilježnicu!

Odabir strategije klađenja na ruletu

Prije nego što uđete u najbolje strategije klađenja na rulet, prvo je bitno naučiti kako odabrati sustav klađenja. U nastavku je kratak pregled:

  • Progresivna ili neprogresivna: Sustavi za klađenje na ruletu općenito dolaze u dvije glavne vrste; progresivne i neprogresivne. Morate definirati svoj stil igre prije nego što se odlučite za bilo koju kategoriju.
  • Vrsta igre: Ovo je vjerojatno najkritičniji čimbenik koji treba uzeti u obzir. Kotačići za online rulet mogu biti u američkoj ili europskoj varijanti. Izbjegavajte prvo jer je rub kuće gotovo dvostruko veći od onoga što ćete dobiti na drugom.
  • Vaša banka za klađenje: Veličina vašeg novca za klađenje je jako bitna, bez obzira na to koji sustav klađenja odaberete. Dakle, stvorite dovoljno velik bankroll da izvučete maksimum iz ovih strategija klađenja. 
  • Vrste oklada: Rulet ima različite oklade, svaka s različitim rubovima i isplatama. Dakle, da biste uspješno primijenili sustave klađenja, naučite nekoliko stvari o okladama na rulet i koje su one isplativije igrati. 

Najbolji sustavi za online klađenje na ruletu

E sad, ovo je najsočniji dio koji ste čekali. Zakopčaj se!

Martingale sustav

Sustav klađenja Martingale je nesumnjivo najpopularnija strategija online klađenja na ruletu. Izumio ga je u 18. stoljeću britanski vlasnik kasina po imenu John Henry Martindale, otuda i naziv Martingale system.

Uz to, Martingale sustav je sustav pozitivnog napredovanja u kojem igrači nakon svakog gubitka povećavaju svoju okladu. To se nastavlja sve dok ne upišete pobjedu i nadoknadite izgubljeni novac i mali profit. Zatim se vraćate na početni iznos oklade. 

Iako na papiru zvuči dobro, Martingale sustav vas lako može poslati u čistačice ako sreća nije na vašoj strani. Također, ovoj strategiji klađenja potreban je veliki novčani iznos kako bi izdržala dugotrajne gubitke.

Iz tog razloga ovaj sustav klađenja online rulet koristite samo za vanjske oklade s parnim novcem. Čak se i novčane oklade plaćaju u omjeru 1:1, što znači da imate oko 50% šanse za pobjedu. Dakle, općenito, Martingale sustav je pomalo rizičan.

D'Alembertov sustav

Ne sviđa vam se ideja povećanja limita oklade svaki put kada izgubite? Nema problema, D'Alembertov sustav sredit će te. To je obrnuto od Martingales sustava, što znači da smanjujete svoje oklade nakon što dobijete jednu. 

Strategija klađenja D'Alembert savršena je za vanjske oklade s parnim novcem, baš kao i Martingale sustav. To se temelji na ideji da možete osvojiti gotovo polovicu vremena. Drugim riječima, dobivate isti broj parnih novčanih opklada kao i gubite. 

Ovdje su osnovna pravila u ovom sustavu klađenja; odaberite iznos oklade, po mogućnosti manji od 5% ukupnog novca. Zatim odaberite vrstu oklade, je li neparan/paran, crven/crni ili 19-36/1-18. Zatim oduzmite jedinicu od iznosa oklade svaki put kada dobijete i dodajte jedinicu svaki put kada je oklada izgubljena. 

Kao što možete vidjeti, D'Alembert je relativno jednostavan za razumjeti i ne troši vaš bankroll brže od Martingale sustava. Ali uvijek zapamtite da rub kuće uvijek vreba u pozadini kako bi zaustavio vaše sretne seanse.

Fibonaccijev sustav

Za kraj, razmislite Fibonaccijevog sustava, sustav negativne progresije. Ovdje povećavate svoj ulog nakon izgubljene opklade. Kao i ostali, ovaj je sustav savršen za oklade na paran novac. Igrači online craps-a također mogu koristiti Fibonacci sustav za oklade poput proći i ne proći. 

Fibonaccijev sustav temelji se na tipičnom Fibonaccijevom nizu, koji ide kao 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144 – 233 – 377 – 610 – 987.

Dakle, kako ovaj sustav funkcionira? Prije korištenja ovog sustava klađenja na ruletu, odlučite koliko ćete uložiti po jedinici. Kao što je već rečeno, manje od 5% vašeg bankrolla je dovoljno dobro, iako je optimalno ograničenje 2%. 

Ispod je kako radi Fibonacci sustav:

oklada ($)

Ishod

Stanje ($)

1

Gubitak

-1

1

Gubitak

-2

2

Gubitak

-4

3

Gubitak

-7

5

Gubitak

-12

8

Pobijediti

+4

Ovaj sustav klađenja mogao bi izgledati blisko povezan sa Martingale sustavom. Međutim, izgubite li isti broj oklada u Martingale sustavu, vašeg malog novca gotovo više neće biti.

Sažetak

Sustavi klađenja na ruletu se razlikuju, iako nijedan ne jamči uspjeh. Ovaj zapis pokazuje da je Martingale sustav najopasniji sustav klađenja, iako je iznenađujuće najpopularniji. Ali koji god sustav klađenja odabrali, uvijek koristite bankroll i igrajte iz zabave.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Kretanje u labirintu: Savezna trošarina na sportsko klađenje u SAD-u
2024-05-31

Kretanje u labirintu: Savezna trošarina na sportsko klađenje u SAD-u

Vijesti