Poker turniri: najveći i svjetski priznati

Vijesti

2019-11-07

Eddy Cheung

Ovdje su najznačajniji poker turniri, kada su osnovani, sponzori, koliko se često održavaju, mjesto održavanja i nagrade za pobjednike.

Poker turniri: najveći i svjetski priznati

Najveći poker turniri u svijetu

Postoji nekoliko dostupnih poker turnira. Najveći turnir privlači najznačajnije igrače iz cijelog svijeta. Ovi vrhunski poker turniri priznati su u cijelom svijetu i imaju potpunu TV pokrivenost. Pobjednici dobivaju ekstravagantne novčane nagrade. U nastavku se raspravlja o najvećim turnirima u svijetu.

Svjetska serija pokera (WSOP)

WSOP je najprestižnija serija poker turnira na svijetu. Ovaj turnir se održava svake godine u Las Vegasu od 1970-ih. Pobjednik ovog turnira postaje najbolji poker igrač na svijetu. Ovaj turnir također služi kao globalno mjesto susreta za cijelu poker industriju.

Svjetsko prvenstvo u pokeru (WPT)

WPT je događaj koji se održava svake godine u SAD-u i diljem svijeta. Događaj je uveden 2002. godine i ostao je među najvećim poker turnirima ikada. WPT se uvijek emitira na televiziji kako bi daljinski gledatelji znali napredak i pobjednik postaje WPT prvak.

Pokerstars Caribbean Adventure (PCA)

Pokerstars Caribbean Adventure je osnovan 2004. WPT ga je u početku sponzorirao, zatim European Poker Tour, a sada ga sponzorira North American Poker Tour. Pobjednici ovog događaja odlaze kući s velikim svotama novca. Na primjer, Steve O'Dwyer je uzeo kući, uzeo 1.872.580 dolara 2012., a Vanessa Selbst je osvojila 1.368.190 dolara.

Svjetsko prvenstvo u online pokeru (WCOOP)

WCOOP je najveći online poker turnir na svijetu. Osnovan je 2002., a 2015. godine online poker je postao industrija u procvatu. PokerStars sponzorira ovaj turnir, a održava se na njihovoj stranici svake godine u rujnu. Pobjednici su nagrađeni novcem i narukvicama.

European Poker Tour (EPT)

EPT je najbogatiji poker turnir u Europi. Sponzorira ga PokerStars. EPT je serija poker turnira koji se gledaju diljem svijeta. Popularni događaji na ovom turniru uključuju; Barcelona Open, European Poker Classics u Londonu, Scandinavian Open u Kopenhagenu, Irish Winter Tournament u Dublinu i French Open u Deauvilleu.

Krunsko prvenstvo Australije u pokeru

Crown Australian Poker Championship koji se također naziva Aussie Millions je niz poker turnira koji se održavaju u Crown Casinu, u Melbourneu. Prvi događaj ovog turnira održan je 1998. Glavni događaj u ovoj seriji je najbogatiji poker turnir južne hemisfere, a pobjednik dobiva preko 7 milijuna A$.

Asia Pacific Poker Tour (APPT)

Asia Pacific Poker Tour osnovan je 2007. godine i to je veliki međunarodni poker turnir. PokerStars sponzorira turnir. APPT je niz događaja i prva sezona trajala je od kolovoza do prosinca 2007. Od tada je održano osam sezona APPT-a.

Najnovije vijesti

Pripremite se za zabavni događaj na Hot Chilli Festu čiji je domaćin Stakelogic
2023-09-28

Pripremite se za zabavni događaj na Hot Chilli Festu čiji je domaćin Stakelogic

Vijesti