Nade Marylanda za legalno kockanje odgođene su do 2024

Vijesti

2023-03-31

Benard Maumo

Kockari u Marylandu nadali su se da će kockanje u online kockarnici postati legalno nakon što senat 267 usvoji. Međutim, online kockanje neće biti legalizirano u skorije vrijeme, barem do 2024., jer Dom Generalne skupštine nije usvojio zakon. Srećom, Opća skupština ga može odobriti ako Senat prvi iznese prijedlog zakona za govornicu.

Nade Marylanda za legalno kockanje odgođene su do 2024

Senator Ron Watson, susponzor zakona, izrazio je uvjerenje da će zakon o online kockanju biti usvojen sljedeće godine prije nego što sjednica Zastupničkog doma završi 10. travnja. Proći račun značilo bi stranice za kockarnice pokrenut će se u Free Stateu kako bi igračima omogućio igranje tradicionalnih kasino igara poput automata, pokera, blackjacka i ruleta. Također se očekuje da će Senatski zakon 267 obuhvatiti nagradne igre i prilike za društvene igre.

Još u studenom 2022. država je odobrila legalno internetsko sportsko klađenje, a stanovnici su se nadali da će online kockanje biti sljedeća opcija. Svaki operater/dobavljač igara na sreću koji se želi pokrenuti u državi mora biti provjeren i odobren od strane stroge Agencije za kontrolu lutrije i igara na sreću Marylanda, koja nadzire industriju igara na sreću u državi. 

Prema senatoru Watsonu, legalna industrija online kockanja zaradila bi gotovo 100 milijuna dolara godišnje u porezima. Zakonodavac je izjavio da prihodi od sportskog klađenja jasno pokazuju da će online kockanje koristiti gospodarstvu države. Watson je također upozorio da bi još jedna pandemija mogla biti katastrofalna za gospodarstvo ako se obustave konvencionalni sportovi. Stoga predlaže legalno igranje na internetu kao novi izvor prihoda za financiranje Zaklade za obrazovanje. 

Ali licenca za igre na sreću u Marylandu neće biti jeftina jer bi operateri platili 500.000 dolara za petogodišnju obnovljivu dozvolu. Osim toga, priređivači igara na sreću odvojit će se od poreza od 15% svog prihoda.

Najnovije vijesti

Mogu li online kasina suspendirati igrače zbog previše dobitaka?
2023-10-01

Mogu li online kasina suspendirati igrače zbog previše dobitaka?

Vijesti