Vijesti

November 1, 2023

Lottomatica grupa postiže impresivan rast u ključnim metrikama, potaknut online segmentom

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Upravni odbor Lottomatica Group SpA odobrio je sažeta konsolidirana međufinancijska izvješća za devet mjeseci zaključno s 30. rujna 2023. Tvrtka je postigla impresivan rast u različitim ključnim pokazateljima, pokazujući svoju snažnu izvedbu na tržištu.

Lottomatica grupa postiže impresivan rast u ključnim metrikama, potaknut online segmentom

Ključni naglasci

  • Oklade od 21,7 milijardi eura, što je povećanje od 19% u usporedbi s istim razdobljem 2022
  • Bruto prihod od igara na sreću (GGR) od 2.844,1 milijuna eura, povećanje od 7% u usporedbi s istim razdobljem 2022
  • Ukupni mrežni tržišni udio od 21,2% u trećem tromjesečju, što predstavlja porast od 3,8 postotnih bodova u usporedbi s fiskalnom godinom 2022
  • Prihodi od 1.194,9 milijuna eura, povećanje od 12% u usporedbi s istim razdobljem 2022
  • Prilagođeni EBITDA od 426,4 milijuna eura, povećanje od 15% u usporedbi s istim razdobljem 2022
  • Operativni novčani tok od 344,7 milijuna eura
  • Neto financijski dug od 1.248,1 milijuna eura, što je ekvivalentno 2,2x na LTM run rate Prilagođeni EBITDA

Snažan učinak u online segmentu

Online segment bio je glavni pokretač rasta Lottomatica grupe. U prvih devet mjeseci 2023. segment je zabilježio oklade od 11,5 milijardi eura, što je značajan porast od 37% u usporedbi s istim razdobljem 2022. Prihodi iz online segmenta dosegnuli su 374,0 milijuna eura, značajno povećanje od 30% u usporedbi s 9 mjeseci 2022. Online segment također je ostvario rast tržišnog udjela u svim segmentima proizvoda i markama.

Pozitivni rezultati u segmentima franšize sporta i igara na sreću

Segment sportske franšize zabilježio je prihode od 277,4 milijuna eura u devet mjeseci 2023., što je povećanje od 10% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Segment franšize igara na sreću zabilježio je prihod od 543,5 milijuna eura, povećanje od 3% u usporedbi s devet mjeseci 2022. Iako je segment franšize igara na sreću doživio blagi pad prihoda u trećem tromjesečju u usporedbi s trećim tromjesečjem 2022., to je prvenstveno zbog uklanjanja ograničenja povezanih s Covidom .

Potvrđene smjernice za fiskalnu 2023. godinu

Grupa Lottomatica potvrdila je svoje smjernice za fiskalnu godinu 2023., s očekivanim prihodima od 1.630 do 1.690 milijuna eura i prilagođenom EBITDA od 570 do 590 milijuna eura. Očekuje se da će online segment pridonijeti približno 50% prilagođene EBITDA-e. Tvrtka je također pružila pojedinosti o ponavljajućim kapitalnim ulaganjima, koncesijskim kapitalnim ulaganjima i jednokratnim kapitalnim ulaganjima rasta.

Komentari izvršnog direktora

Guglielmo Angelozzi, glavni izvršni direktor grupe Lottomatica, izrazio je zadovoljstvo učinkom tvrtke u trećem tromjesečju i njezinim napretkom prema postizanju smjernica za fiskalnu godinu 2023. Naglasio je fokus tvrtke na organski rast i rast M&A kao dio strateških planova.

Zaključak

Grupa Lottomatica ostvarila je snažne financijske rezultate za prvih devet mjeseci 2023. godine, uz značajan rast ključnih metrika. Online segment tvrtke bio je posebno uspješan, ostvarivši rast tržišnog udjela i potaknuvši ukupni rast prihoda. Sa svojim potvrđenim smjernicama za fiskalnu godinu 2023. i strateškim fokusom na organski rast i rast spajanja i preuzimanja, Lottomatica grupa je dobro pozicionirana za nastavak uspjeha u budućnosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Dwarf and Dragons: Očaravajuća avantura čeka uz Pragmatic Play
2024-05-19

Dwarf and Dragons: Očaravajuća avantura čeka uz Pragmatic Play

Vijesti