Vijesti

September 11, 2019

Kina traži zabranu online kockanja na Filipinima

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Kineska vlada, preko glasnogovornika svog ministarstva vanjskih poslova, službeno je zatražila od Filipina da zabrani online kockanje. Kockanje je ilegalno u Kini, a ovaj potez dio je kontinuiranih napora da se ograniči dostupnost internetskih usluga kockanja kineskim građanima.

Kina traži zabranu online kockanja na Filipinima

Kina i Filipini vrlo su usko povezani snažnim diplomatskim i gospodarskim vezama, koje kineska vlada koristi kako bi osigurala usklađenost. Filipini su već privremeno zaustavili proces odobravanja novih offshore licenci za kockanje, ali u zemlji legalno posluje 58 licenciranih stranih operatera za kockanje.

Proxy klađenje i POGO licence

Zahtjev Pekinga potaknut je popularnošću proxy klađenja i izdavanjem POGO (Philippines Offshore Gaming Operator) licenci. Proxy klađenje omogućuje nekome da se kocka u kockarnici daljinskim davanjem uputa angažiranom agentu. Time su kineski građani zaobišli zabranu kockanja, koristeći telefone i online streaming usluge.

POGO licence dopuštaju usluge online kockanja registrirane na Filipinima kako bi omogućile međunarodne igrače. Iako nisu ciljani isključivo na kineske igrače, njihova dostupnost otežava Kini provođenje zabrane kockanja. Mnogi operateri nude interni streaming u kockarnicama kako bi ponudili proxy klađenje, zbog čega su postali popularni u kontinentalnoj Kini.

Ekonomske prednosti internetskog kockanja na Filipinima

Od vitalnog je značaja prepoznati ulogu Kine u olakšavanju rasta filipinske industrije online kockanja. Kineska vlada razbila je proxy klađenje u Makau, zabranivši mobitele i online streaming sa kasina stolova. To je dovelo do prelaska operatera u druge zemlje u jugoistočnoj Aziji.

U šest mjeseci između siječnja i lipnja 2019. Filipini su prikupili 51,5 milijuna dolara poreznih prihoda od operatera za online kockanje s POGO licencama. To je činilo 7% prihoda koji je zaradio državni regulator za kockanje. Osim poreznih prihoda, industrija je također stvorila stotine prilika za zapošljavanje.

Zabrana online kockanja u Kambodži

Kina je željela istaknuti i pohvaliti odluku Kambodže da učinkovito zabrani online kockanje. Kambodža je objavila da ne samo da će prestati s izdavanjem novih licenci za online kockanje, već se postojeće licence također neće obnavljati nakon isteka. U priopćenju Kine ističe se da bi to trebalo dovesti do bliže suradnje između Pekinga i Kambodže.

Filipini će morati odvagnuti prednosti 'jačanja' svojih odnosa s Pekingom, u odnosu na trenutne porezne prihode od online kockanja, kada razmatraju zahtjev Kine. To će vjerojatno biti određeno načinom na koji Kina odluči nagraditi odluku Kambodže da se povinuje. Filipini su pokazali spremnost da se povinuju obustavom izdavanja novih POGO licenci.

Kina traži zabranu online kockanja na Filipinima

Svi igrači moraju znati o kineskoj peticiji da Filipini zabrane svoju industriju kockanja na mreži, te o njezinim gospodarskim i geopolitičkim učincima.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Kretanje u labirintu: Savezna trošarina na sportsko klađenje u SAD-u
2024-05-31

Kretanje u labirintu: Savezna trošarina na sportsko klađenje u SAD-u

Vijesti