Vijesti

February 7, 2021

Igranje protiv kockanja

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Igre i kockanje kod kuće trenutno su popularna aktivnost za razonodu zahvaljujući porastu internetske tehnologije. Međutim, postoji toliko zbrke oko ova dva pojma. Dok neki mogu tvrditi da su igre na sreću i kockanje isto, drugi tvrde da postoji očigledna razlika. No, postoji li doista ikakva razlika između igranja i kockanja? Ovaj članak ima oštriji pogled!

Igranje protiv kockanja

Što je igranje?

Prva inovacija u online igrama započela je prije više od 50 desetljeća. Međutim, 30 godina kasnije, industrija iGaminga doživjela je ogroman napredak kada se tehnologija počela oblikovati 90-ih i ranih 2000-ih.

Dakle, što je zapravo igranje? Iako igrači zahtijevaju iznimne igračke vještine, slično se ne može reći za kockanje, ovisno o tome kako na to gledate. Nije tajna da igranje igara zahtijeva vještinu i znanje za uspjeh. To je zato što igrači moraju razviti jedinstvena rješenja za izazove koje postavlja programer igre.

Danas su videoigre najpopularniji oblik online igara koji možete pronaći. Iako su računala i konzole poželjne platforme za igranje zbog velikih ekrana, mobiteli i tableti brzo sustižu korak. Ovi mali, ali moćni uređaji omogućuju igračima preuzimanje igara izravno iz trgovina aplikacija i uživanje u igrama bilo gdje i bilo kada.

Što je kockanje?

Kao što je već spomenuto, kockanje se uglavnom oslanja na sreću i vjerojatnost. U tom slučaju igrač mora uložiti novac na određenu igru ili sportski događaj. Srećom, kockanje nije samo bacanje kamenja u grm, nadajući se da ćete nešto pogoditi. Uz odgovarajuću strategiju, igrači mogu povećati svoje izglede za pobjedu. Samo zapamtite da kuća na kraju uvijek pobjeđuje.

Ispod su najpopularnije vrste igara za igranje u većini online i zemaljskih kockarnica:

  • Video utore – online automati za igre na sreću omogućuju igračima da vrte bubnjeve i podudaraju simbole kako bi osvojili nagradu. Obično većina ima popularne teme kao što su magija, avantura, klasika i tako dalje. Najbolje od svega, video slotovi dolaze s mnoštvom bonus promocija.

  • Poker – video poker je online kartaška igra u kojoj se igrač kladi na određenu ruku koja je najbolja za pravila igre. Poker igre obično dolaze s različitim konfiguracijama špila, brojem karata i brojem podijeljenih licem prema gore/licem prema dolje.

  • Rulet - to je drevna kasino igra koja prati svoju povijest još u 18. stoljeću u Francuskoj. Rulet je francuska riječ za "mali kotačić". U ovoj igri igrači se mogu kladiti na jedan broj, više brojeva, crvene ili crne boje, neparne ili parne brojeve ili niske ili visoke brojeve.

  • Mješina – Blackjack je popularna stolna igra o usporedbi karata između djelitelja i igrača. Drugim riječima, igrači blackjacka natječu se protiv bankara, a ne između sebe. Igru možete igrati s jednom ili više karata špilova.

  • Baccarat – Baccarat ili Baccara je popularna kartaška igra dostupna u većini reguliranih online kockarnica. Kao i blackjack, igra se odnosi na uspoređivanje karata koje su podijelili bankar i igrač. Ishod može biti ili pobjeda igrača ili bankara ili izjednačenje.

    Postoji li doista razlika između kockanja i igranja?

    Glavna razlika između igara i kockanja leži u financijskom aspektu stvari. No, koliko god igranje ne zahtijeva nužno nikakva sredstva za uživanje, neke igre će možda trebati kupnju putem aplikacije za otključavanje dodatnih značajki. Također, kockanje bez ikakvih vještina i znanja može završiti iscrpljivanjem vašeg novca.

Iz tih razloga, riječ "igranje" često je prevladavajuća u svijetu kockarnica i sportskih klađenja. Na primjer, Malta Gaming Authority (MGA) regulira sve aktivnosti kockanja na Malti. Ovo je jasan pokazatelj bliskog odnosa između igre i kockanja.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje
2024-04-18

Navigacija u porastu online kockarnica: Vodič za sigurno i ugodno igranje

Vijesti