Automati za igre na sreću: Velika povijest zabave

Vijesti

2020-04-22

Eddy Cheung

Automati su, bez ikakve sumnje, jedna od najpopularnijih kockarskih igara, kako u tradicionalnim tako i u online kockarnicama. Povijest njihovog izuma i razvoja fascinantna je i vrijedi je pogledati, posebno za one koji su zaista strastveni u vezi ovog uzbudljivog i privlačnog načina da okušaju sreću.

Automati za igre na sreću: Velika povijest zabave

To je priča koja ide ruku pod ruku s ljubavlju prema igrama ljudi koji su ih izmislili, a cilj je bio zabaviti milijune kockara diljem svijeta. Od prvih mehaničkih modela do najnovijih virtualnih online automata uživo, ovi strojevi su tijekom godina prolazili kroz stalne promjene i poboljšanja.

Prvi utori

Sittman i Pitt su davne 1981. godine objavili stroj koji je imao mehanizam baziran na kotrljanju bubnjeva i poker kartama. Igrači bi ubacili novčić i povukli polugu za okretanje. Ako su karte pokazivale dobitni bod, tada bi u baru dobili nagradu, na primjer, besplatno piće ili cigarete. 

August Fey, koji se smatra ocem slotova, izumio je model koji koristi tri bubnja, zamjenjujući karte simbolima. Najpoznatije je bilo Zvono slobode; glavna nagrada je osvojena kada su tri simbola "zvona" bila poravnata. Fey nikada nije prijavio patent za svoj izum, koji su mnogi kopirali sljedećih godina.

Elektromehanički automati za igre na sreću

Pojavom elektromehaničkih utora dogodila se prava revolucija, jer je otvoreno dno omogućilo isplatu novčića. Ovi su strojevi još uvijek upravljani polugom, koju su voljeli kockari, ali su bili potpuno elektronički kontrolirani. Ovi modeli počeli su izlaziti na scenu još 1964. godine, dočekani s velikim uspjehom u javnosti.

Nekoliko godina kasnije, 1976. godine, prve video slotove izumila je tvrtka iz Las Vegasa pod nazivom Fortune Coin, za radost i zabavu ljubitelja kasina. Rođenje modernih video automata datira iz 1996. godine, s poznatim Reel 'Em, strojem koji u osnovi ima sve značajke suvremenih automata.

Online automati za igre na sreću: Stalan uspjeh u online igrama

Nesumnjivo s pojavom interneta i online casina, automati su postali vrlo popularni i ubrzo zavladali kockarskim platformama, nadmašujući uspjeh drugih tradicionalnih online igara, poput pokera i blackjacka. Slotovi su jednostavni za igranje jamče izvrsnu zabavu za svakog igrača, čak i one koji tek počinju. 

Najnovije tehnologije još su više poboljšale video utore s virtualnom i proširenom stvarnošću, online igrama uživo i mnoštvom različitih opcija i tema utora za odabir. Tvrtke za igre na sreću kontinuirano razvijaju nove i uvijek impresivnije igre. Slotovi su sada dostupni ne samo na računalu, već i putem angažiranih mobilnih platformi.

Najnovije vijesti

Pripremite se za zabavni događaj na Hot Chilli Festu čiji je domaćin Stakelogic
2023-09-28

Pripremite se za zabavni događaj na Hot Chilli Festu čiji je domaćin Stakelogic

Vijesti