Što Double Down znači u Blackjacku?

Vijesti

2022-08-15

Blackjack je klasična kartaška igra koja je uporište u većini zemaljskih i online kasina. U ovoj stolnoj igri igrači ciljaju na magični broj 21 bez prekida. Blackjack je također jedna od dvije online casino igre temeljene na vještinama, a druga je poker. Kao posljedica toga, kuća ili drugi igrači će vas često opteretiti ako nemate vještine za igranje igre.

Što Double Down znači u Blackjacku?

Jedna od najuspješnijih strategija blackjacka je udvostručenje. Ali, što je dupli pad u blackjacku? Kada bi igrači trebali koristiti ovu strategiju? Danas odgovaramo na ova pitanja, pa krenimo odmah.

Što je Double Down u Blackjacku?

Kao što ime govori, udvostručenje u blackjacku jest uzbudljiv potez koji omogućuje igračima da udvostruče svoj ante ulog tijekom aktivne ruke. Zauzvrat, dotični igrač dobiva dodatnu kartu, a nakon toga mora stajati. Iako to može biti riskantno ako se podijeli niska karta, također može povećati ukupnu isplatu. 

Zato sljedeći odjeljak govori o tome kada je točno savršeno vrijeme za udvostručenje u blackjacku. Sve je u pronalaženju ravnoteže između riskiranja i igranja na sigurno. Dakle, nastavite čitati!

Kada udvostručiti

U blackjacku igrači mogu udvostručiti tek nakon što im se podijele dvije karte. Ako se to dogodi, postoje tri prilike za dvostruko smanjenje koje biste trebali iskoristiti. Ove mogućnosti omogućuju igračima da naprave bolju ruku od djelitelja bez propasti. (Razbijanje je kada par karata padne preko 21)

3 prilike za dvostruko smanjenje u Blackjacku:

Situacija #1. Kada je ukupni iznos vaše kartice 11

Je li zbroj vaših ruku jednak 11? Onda je ovo nedvojbeno savršena prilika za udvostručenje. S ukupnim brojem ruku 11, šanse za dobivanje dodatne karte koja će pogoditi 21 ili nešto bliže tome su vrlo velike. Ako ne pogodite Blackjack, uglavnom ćete dobiti 20, 19 ili 18, a s bilo kojom od ovih kombinacija, vjerojatno ćete pobijediti u igri. Dakle, sve u svemu, udvostručite čim imate ukupno ruku 11. 

Situacija #2. Kada imate mekih 18, 17 ili 16

Meka kombinacija je zbroj ruku s asom i drugom kartom na vrhu. Na primjer, mekana kombinacija 17 može imati asa + 2 + 4. Drugim riječima, karte asova računaju se kao 1 ili 11. Meke ruke su vrlo korisne jer igrači mogu prema tome prilagoditi svoje ukupne ruke. 

Razmislite o udvostručenju kada vaša ruka pokazuje mekih 16, 17 ili 18. Ali nemojte prebrzo udvostručiti osim ako djeliteljeva otvorena karta nije niska (2 do 6). Uvijek zapamtite da as može biti 1 ili 11, ovisno o dijeljenju karata. 

Situacija #3. Kada je zbroj vaših karata težak 10 ili 9

Hard blackjack ruke su sušta suprotnost mekim kombinacijama. Ovdje imate zbroj ruku bez asa. Stoga te ruke nisu tako fleksibilne kao meke ruke, budući da ne možete iskoristiti određene situacije. 

Ali ako se nađete s teškim 9 ili 10, onda je to izvrsna prilika za udvostručenje. Međutim, djeliteljeva otvorena karta trebala bi biti od 2 do 6. Stvar je u tome što će djelitelj morati pogoditi kako bi došao do 17, tako da bi mogao propasti. 

Kada izbjegavati udvostručenje

Do sada biste trebali biti nestrpljivi da počnete udvostručavati u blackjacku. Pa, držite svoje konje dok ne naučite uočiti neke situacije koje treba izbjegavati. Postoje neke situacije u blackjacku u kojima igrači ne smiju udvostručiti ni pod prijetnjom oružjem. Oni uključuju:

Situacija #1. Kad krupje ima asa

Za igrače blackjacka uzbudljivo je imati Ace kartu. Ali tako je za trgovca. Ako krupje pokaže asa, izgledi su mu definitivno u korist da pogodi 21 svojom sljedećom kartom. Dakle, suzdržite se u iskušenju da udvostručite. 

Situacija #2. Kad pokažeš nešto veće od 11

Ako je vaš zbroj ruku veći od 11, šanse da propadnete su velike. Nažalost, većina igrača previdi ovaj trenutak zbog uzbuđenja igre. Umjesto udvostručenja s ukupnim brojem ruku većim od 11, udarite i molite se da krupje propadne. Blackjack je, kao što znate, pun iznenađenja. 

Može li se udvostručiti nakon udarca ili podjele?

Udaranje i dijeljenje uobičajene su strategije u blackjacku. Pogoditi znači uzeti dodatnu kartu dok ne dosegnete ili prijeđete 21. Drugim riječima, možete pogoditi onoliko puta koliko želite. S druge strane, igrači mogu podijeliti ruku ako njihove prve dvije karte imaju istu nominalnu vrijednost. Ali možete li udvostručiti u ovim scenarijima?

Tipično, djelitelj neće dopustiti igračima da se udvostruče nakon udarca, jer će to strahovito povećati njihovu prednost nad kućom. Osim toga, većina kockarnica ne dopušta udvostručenje nakon podjele.

Zaključak

Blackjack je igra puna preokreta. Srećom, strategija dvostrukog pada može vam dati prednost u odnosu na djelitelja. Samo ovladajte umijećem kada ga koristiti. Ali čak i uz to, znajte da prednost kuće uvijek pobjeđuje. Dakle, nemojte se puno nadati. Ako tek započinjete svoje putovanje, pokušavajući razumjeti kako igrati, preporučujemo daljnje čitanje kao što je uobičajene pogreške u blackjacku ili kako spojiti djelitelja u Blackjacku.

Najnovije vijesti

Mogu li online kasina suspendirati igrače zbog previše dobitaka?
2023-10-01

Mogu li online kasina suspendirati igrače zbog previše dobitaka?

Vijesti