Zamrzavanje licenci za elektroničko igranje na Filipinima

Novosti

2019-09-11

Eddy Cheung

Philippine Amusement and Gaming Corporation (PAGCOR) nedavno je zamrznula izdavanje licenci za kockanje i za fizička i za online kockarnice. U početku se očekivalo da će ova zabrana trajati pet godina i uglavnom je bila usmjerena na sprječavanje dodavanja novih licenci u glavnom gradu zemlje, Manili.

Zamrzavanje licenci za elektroničko igranje na Filipinima

Kockanje na Filipinima značajna je turistička atrakcija u zemlji, s središtem Manile koji ima dvadeset kockarnica, veliki iznos po glavi stanovnika. Prije 1976. kockanje na Filipinima uglavnom je bilo neregulirano, a većina legalnog kockanja bila je crkveni bingo. Stvaranje od PAGCOR 1976. pomogao u stvaranju regulirane industrije.

Filipinski Offshore operateri igara na sreću (POGO)

POGO su pružatelji internetskih igara, koji opslužuju online kupce izvan Filipina. Ovi subjekti zahtijevaju pojedinačne dozvole PAGCOR-a, koje se izdaju od 2016. i mogu ciljati samo na korisnike izvan zemlje. Takve su stranice blokirane na Filipinima i online kockanje dopušteno je samo na e-Gaming stanicama.

POGO-ovi su navodno ciljali posebno na korisnike u Kini, gdje je online kockanje ilegalno. Jedan od načina na koji je to učinjeno bilo je zapošljavanje uglavnom kineskog osoblja koje broji gotovo 100 000 djelatnika. U vrijeme zamrzavanja bilo je do 58 licenciranih POGO-ova i bez sumnje bezbroj nelicenciranih stranica usmjerenih na kineske kupce.

Zabrana online kockarnica i licenci

Zbog navodne mete kineskih državljana, filipinska vlada se suočila s pritiskom Kine da zabrani licence POGO-ovima. Neki vladini dužnosnici na Filipinima kažu da Kina nema ovlasti da izvrši takav pritisak na vladu, te da će zabrana POGO-a imati razoran učinak na gospodarstvo.

Iako kineske vlasti smatraju da POGO-ovi posebno ciljaju kineske građane, unatoč tome što je online kockanje ilegalno unutar njegovih granica, PAGCOR je izjavio i ustvrdio da ne izdaje dozvole za tvrtke koje ilegalno posluju u ograničenim zemljama i da kineski građani mogu igrati s bilo kojeg mjesta u svijetu, a ne nužno unutar Kine.

58 do 60 nositelja licence

Nedavno je PAGCOR izazvao zabunu kada je potvrdio da postoji 60 korisnika licence POGO, što je povećanje za dvije licence u odnosu na prethodno zabilježeno. Čini se da to ukazuje na to da se navodno zamrzavanje izdavanja dozvola zapravo nije dogodilo i da je izazvalo povećanu napetost s Kinom.

Navodi se da je do ovog povećanja došlo jer su odobreni zahtjevi na čekanju i da su ti zahtjevi bili na čekanju prije zamrzavanja izdavanja dozvola. PAGCOR tvrdi da je od 60 nositelja licenci samo 48 zapravo operativno i da se sada i dalje suočavaju s pritiskom kineske vlade da istraži i kazni one koji rade ilegalno.

Promjenjive klime online kockanja na Filipinima

Zbog pritiska susjednih zemalja, točnije Kine, industrija internetskih igara na Filipinima je pod prijetnjom izumiranja.

Najnovije vijesti

Vrhunski vodič za izglede za rulet za bolje rezultate
2022-09-27

Vrhunski vodič za izglede za rulet za bolje rezultate

Novosti