Povijest kockanja u Španjolskoj

Novosti

2021-04-20

Eddy Cheung

Španjolskoj je legalna nacija kockara i postoji velika vjerojatnost da uspješna industrija kockanja pridonosi većini svog nacionalnog dohotka. Trenutno se zemlja može pohvaliti s preko 60 kockarnica, 250 000 automata i sedam trkaćih staza raspoređenih u 35 gradova. Najčešća vrsta klađenja u Španjolskoj je državna nacionalna lutrija (Loteria Nacional), koja djeluje kao pomoć Katoličkoj crkvi i dobrotvornim aktivnostima. Usprkos tome, zemlja još uvijek ima stroge mjere u pogledu zakonske dobi za kockanje. Pojedinci mlađi od 18 godina ne smiju se kockati na mreži niti ulaziti u arene za igre kao što su bingo dvorane i kockarnice.

Povijest kockanja u Španjolskoj

Rani dani kockanja u Španjolskoj

Prije 1977. Francov režim je zabranio sve aktivnosti kockanja osim sportskih bazena, nagradnih igara i nacionalne lutrije. Kockanje je bilo dopušteno nakon Francove smrti 1975., uključujući automate, kockarnice i bingo. Regionalna vlada je kontrolirala online klađenje i mjesta za kockanje prije njihove službene regulacije 2006. Rast online klađenja tijekom godina zahtijevao je uspostavu Španjolskog zakona o kockanju u svibnju 2011. kako bi se pojednostavio kockarski krajolik u zemlji. igre utrka pasa i konja, online kockanje, borbe s bikovima, bingo, igre na sreću i poker omiljene su kockarske aktivnosti u Španjolskoj.

Pravni krajolik

Državne i regionalne vlasti sankcionirane su španjolskim zakonom za kontrolu aktivnosti kockanja u zemlji. Pokrajinske vlasti reguliraju aktivnosti kockanja koje se nude u jednoj regiji u zemlji, dok državne vlasti nadziru aktivnosti kockanja u dva ili više područja. Međutim, online casino u Španjolskoj reguliraju i državne i regionalne vlasti. Opća uprava za reguliranje djelatnosti igara na sreću posebno je tijelo koje prati, kontrolira i standardizira poreze na kockanje. Kao što je već spomenuto, Zakon o igrama na sreću utvrđuje opću regulativu za sve aktivnosti vezane uz kockanje u zemlji. Zakon o kockanju kontrolira kockanje putem interneta, medija i interaktivnih masovnih komunikacija. Zakon također provodi određene aktivnosti kao što su financiranje, oglašavanje i promicanje aktivnosti kockanja.

Online klađenje u Španjolskoj

Španjolska vlada uspostavila je ratifikaciju i reguliranje internetskog klađenja 2002. Međutim, klađenje na burzi i online automati bili su zabranjeni prije stvaranja zakona o kockanju. Španjolski zakon o kockanju iz 2011. uspostavio je stabilan okvir za licenciranje i kontrolu operatera online kasina u Španjolskoj. Od primjene zakona certificirano je preko 70 operatera za online kockanje. Posljedično, više od milijun igrača počelo je klađenje putem interneta na španjolskom tržištu online kasina do kraja 2012. Trenutne statistike otkrivaju da više od 50% kockara koji koriste internetske usluge i aktivnosti obavljaju sportsko klađenje.

Zakon o kockanju daje igračima priliku da procijene osnovne propise o klađenju i pridržavaju se politika u svojim relevantnim regijama. Također, španjolska uprava za igre na sreću je stroga online slotovima i internetsko klađenje, jer su značajan doprinos gospodarstvu zemlje. Kockari u Španjolskoj imaju ograničen izbor online kasina, ali najbolji operateri ih i dalje pozdravljaju na svojim stranicama. U budućnosti će se restriktivno licenciranje s vremenom opustiti kako se porezi povećavaju kako bi se otvorila vrata za raznolikije tržište.

Najnovije vijesti

Red Tiger dodaje Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers
2023-03-28

Red Tiger dodaje Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers

Novosti