Povijest britanske komisije za kockanje

Novosti

2021-03-07

Ujedinjeno Kraljevstvo kockarska scena jedna je od najpopularnijih i najunosnijih. Ali s velikim brojem kockarskih stranica koje djeluju u ovoj regiji, iznenađujuće je da igrači iz Ujedinjenog Kraljevstva uživaju u vjerojatno najsigurnijim i najsigurnijim iskustvima kockanja. Za ovaj uspjeh najviše je zaslužna Komisija za kockanje Ujedinjenog Kraljevstva, koja nadzire sve aktivnosti klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Povijest britanske komisije za kockanje

Osnovana 2007. godine nakon donošenja Zakona o igrama na sreću iz 2005., Britanska komisija za kockanje doista je najcjenjenije regulatorno tijelo za kockanje u Europi. Stoga čitajte dalje kako biste se upoznali s nekoliko stvari o povijesti i evoluciji UKGC-a.

Kratka povijest britanske povijesti kockanja

Kockanje je već duže vrijeme popularna razonoda u Velikoj Britaniji. Na primjer, konjske utrke postoje već više od tri stoljeća, a Chester je bio domaćin najranije zabilježene utrke 1539. Također, kralj Charles II bio je ozbiljan sportaš koji je pomogao popularizaciji Newmarketa izvan granica Ujedinjenog Kraljevstva.

Međutim, povijest propisa o kockanju u Ujedinjenom Kraljevstvu malo je neujednačena. Godine 1694. vlada je legalizirala prvu nacionalnu lutriju. Nakon ovog poteza lutrije su postale standardna metoda prikupljanja sredstava za dobrotvorne i druge projekte.

Međutim, u 19. stoljeću vlada je počela uvoditi strože mjere kao što je Zakon o kockanju i klađenju iz 1845. i 1853. godine.

Ali bilo je do 1960-ih kada je uvedeno više zakona. Dobar primjer je Zakon o kockanju iz 1968. Ovaj zakon je postavio tempo za većinu modernih zakona o kockanju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Osnivanje UKGC-a

Britanska komisija za kockanje je neodjelno tijelo britanske vlade odgovorno za reguliranje svih aktivnosti kockanja u Ujedinjenom Kraljevstvu. To uključuje i fizičke ustanove i online kasina i sportske kladionice.

Godine 2007. ovo tijelo zamijenilo je Odbor za igre na sreću za Veliku Britaniju i preuzelo ulogu nadzora Nacionalne lutrije 2013. Kao što je već rečeno, Komisija za kockanje Ujedinjenog Kraljevstva osnovana je nakon donošenja Zakona o kockanju iz 2005. godine.

UKGC je odgovoran za provjeru da se pružatelji usluga kockanja pridržavaju svih praksi u skladu sa Zakonom o kockanju iz 2005. Ima ovlast istražiti sve prekršaje i pokrenuti pravne radnje protiv prekršitelja. Komisija može dodijeliti, opozvati i odbiti licence. Ono što je najvažnije, može preporučiti daljnje mjere potrebne za saniranje britanske industrije kockanja.

Odgovornosti UKGC-a

Kao što je već rečeno, glavni cilj komisije je osigurati mjesto kockanja bez kriminala. Britanska industrija kockanja trebala bi biti poštena i pouzdana. Također, povjerenstvo štiti ugrožene i djecu.

Komisija je 2019. objavila plan za poboljšanje industrijskih standarda i daljnju javnu zaštitu. Najavljeno je da će povjerenstvo započeti javno istraživanje i nalaza iskoristiti za poboljšanje njihove učinkovitosti.

Uz to, UKGC može kazniti operatere kockanja kad god prekrše bilo koji zakon o kockanju. Međutim, to je nakon temeljite istrage komisije. Tijelo je također odgovorno za oglašavanje lokalnih i nacionalnih pitanja vezanih uz kockanje.

Važno je napomenuti da je popis nositelja osobnih dozvola i operatera kockanja koji imaju dopuštenje za rad u Ujedinjenom Kraljevstvu dostupan na web stranici UKGC-a. Dakle, sljedeći put kada budete tražili regulirana online kockarnica u Ujedinjenom Kraljevstvu za pridruživanje, posjetite njihovu web stranicu i potvrdite detalje.

Što očekivati u budućnosti

Budućnost kockanja u Velikoj Britaniji je svijetla. Međutim, vanjski čimbenici poput Brexita i Coronavirusa mogu usporiti rast tržišta. No, to je samo kratkoročno, a tržište će se vratiti na svoje uobičajeno najbolje. Stoga, budući da je kockanje industrija koja se stalno razvija, UKGC mora poduzeti odgovarajuće mjere kako bi ostao u toku i na odgovarajući način reagirao na velika događanja.

Najnovije vijesti

Glavne činjenice o kockanju koje će vas oduševiti
2023-03-21

Glavne činjenice o kockanju koje će vas oduševiti

Novosti