Nova pravila oglašavanja postavljena za britansku industriju kockanja

Novosti

2019-09-11

Eddy Cheung

Operateri kasina u Ujedinjenom Kraljevstvu su postavljeni za stupanje na snagu novih pravila oglašavanja. Čim se bienalna petoprobna serija Ashes poklopila između Engleske i Australije, napisano je na zidu - reklamama za kockanje nije bilo mjesta u sportskoj industriji.

Nova pravila oglašavanja postavljena za britansku industriju kockanja

Implementacija novih pravila oglašavanja kockanja znači da obožavatelji koji gledaju igre na TV-u neće biti bombardirani reklamama za kockanje. Testna serija bila je prvi veliki sportski događaj koji je održan otkako su uvedena nova pravila. Kladionice neće oglašavati neke od svojih proizvoda tijekom utakmica uživo.

Zaštita ranjivih

Glavni razlog zašto je britanska industrija kockanja smatrala prikladnim ažurirati zakone o kockanju prošle godine bio je zaštita ranjivih pojedinaca. Uz zabrinutost u vezi s učincima sportskih prijenosa uživo punim reklama za klađenje, sve je veća potreba za zaštitom djece i drugih ranjivih pojedinaca od posljedica neodgovornog kockanja.

Jedna od mjera zaštite postavljenih za poticanje odgovornog kockanja je prilagođeno pravilo 'zviždaljka za zviždanje'. Ovo pravilo prisiljava operatere klađenja i televizijske kuće da oglašavaju svoje usluge kockanja od pet minuta prije početka utakmice do pet minuta nakon natjecanja. Odvajanje oglasa za klađenje od sportskih prijenosa ključno je za zaštitu ranjivih pojedinaca.

Iznimke za konjske utrke

Oglasi za nogometno klađenje nedavno su dodani na popis reguliranih događaja koji je dodan pod pravilom 'zviždaljka do zvižduka'. Ovi zakoni se primjenjuju na englesku Premier ligu, koja je tek nedavno započela, i druge niže razine. Od svih kladioničarskih tvrtki se očekuje da se pridržavaju ove dobrovoljne zabrane, uz izuzimanje konjskih utrka iz zabrane.

Uključivanje nogometa ili iznimka konjskih utrka iz ove zabrane znači da ljubitelji sporta ne moraju brinuti o blitz reklamama. S druge strane, očekuje se da će se trkaći događaji naći u sretnoj poziciji da budu jedini sportovi koji se oglašavaju prije sportskih događaja.

Moguće preporuke

Pokret da se poduzmu zakonodavne mjere učinjen je radi poboljšanja društva. No, neki ljudi smatraju da ovaj potez neće uroditi plodom osim ako ne uključuje druge oblike reklame. Reklame na stadionima i sponzorstva majica, na primjer, spremni su za primanje budućih zakona.

Postoji mogućnost da će ugovori sponzora terena i majica osjetiti bijes zabrane reklamiranja klađenja u budućnosti. Količina, učestalost, sveobuhvatnost i naglašenost oglasa za kockanje u prošlosti su bili tema značajne zabrinutosti. S obzirom na to, samo je pitanje vremena kada će se nametnuti formalna vodonepropusna pravila.

Najnovije vijesti

Red Tiger dodaje Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers
2023-03-28

Red Tiger dodaje Megaways Engine NetEntovim Blood Suckers

Novosti