Kockanje u Kanadi: Promjena je u zraku

Novosti

2021-06-09

Eddy Cheung

Kanadsko udruženje za igre na sreću kaže da kockari u Kanadi oklade više od 14 milijardi američkih dolara godišnje na stranim platformama za klađenje.

Kockanje u Kanadi: Promjena je u zraku

Kako bi se suzbilo to i spriječilo ilegalno kockanje, postoji prijedlog da se zakon o kockanju u zemlji promijeni zakonom koji se zove "Zakon o sigurnim i reguliranim sportskim klađenjem" ili Prijedlog zakona C-218.

Prijedlog zakona, koji je predstavio član parlamenta Kevin Waugh, ima za cilj legalizirati klađenje na jedan događaj u Kanadi.

Kanadski zakon o kockanju

U kanadskom sportskom klađenju kockari moraju kombinirati dvije ili više oklada na jedan tiket ili napraviti ispravnu prognozu ishoda najmanje dvije igre kako bi se kvalificirali za pobjedu.

Mnogi kockari u Kanadi koji se klade na jedan događaj pogrešno misle da su pokroviteljstvo kanadskih online kockarnica i shvaćaju svoju pogrešku kada se nešto pogrešno dogodi. Zapravo, Canadian Gaming Association redovito prima zahtjeve od kanadskih kockara za pomoć u rješavanju problema ili sporova s nekanadskim stranicama za klađenje.

Prijedlog zakona C-218 izmijenio bi kanadski Kazneni zakon kako bi kockari učinili legalnim klađenje na rezultat jedne sportske igre. Jednostavno rečeno, kladitelj koji položi jednu okladu treba samo odabrati tim, odlučiti iznos oklade, a zatim staviti tu okladu. Umjesto da moraju koristiti offshore platformu za klađenje, kladitelji mogu ulagati svoje oklade putem reguliranih online i zemaljskih kockarnica u Kanadi.

Široka podrška

Nakon što ga je pregledao Stalni odbor za pravosuđe i ljudska prava, prijedlog zakona C-218 uživa veliku potporu u cijeloj Kanadi.

Nacionalna hokejaška liga posebno je pozvala na odobrenje zakona i prepoznala njegovu ulogu u napretku kanadske igračke scene. A budući da su navijači oduševljeni klađenjem na nogomet, košarku, bejzbol i druge sportske događaje, predloženi zakon će donijeti više mogućnosti za klađenje.

Kockanje u izobilju u Ontariju

Očekuje se da će pokrajina Ontario postati središte kockanja ako se zakon C-218 usvoji. S populacijom od 14,5 milijuna, to je ogromno tržište s obiljem potencijala. Prisutnost velikih kockarnica, uključujući PointsBets, DraftKings, theScore i još mnogo toga, također je glavni pokretač širenja kockarske scene u Ontariju.

Kanadska internetska kockarnica

Pravni status online kockarnica u Kanadi je pomalo složen. Prema Kaznenom zakonu, nezakonito je hostirati web stranicu za kockanje u Kanadi. Kodeks također navodi da samo nacionalna vlada i pokrajine mogu upravljati bilo kojom vrstom kockanja. Međutim, svaka od deset pokrajina u zemlji ima moć legalizirati određene vrste digitalnog kockanja unutar svojih granica.

Nekoliko pokrajina, uključujući Albertu, Britansku Kolumbiju, Ontario i Quebec, ima online kockarnice kojima pokrajina upravlja sama ili u partnerstvu s privatnim tvrtkama. Oni ne izdaju dozvole za kockanje privatnim operaterima online kasina.

Međutim, Mohawk Vijeće Kahnawakea, jednog od plemena prvih nacija Kanade, ima moć izdavati licence online kockarnicama. Zbog toga postoji minimalno 250 online kockarnica koje mogu legalno prihvatiti igrače iz cijele Kanade, čak i one koji žive u provincijama gdje su online kockarnice zabranjene.

Štoviše, dosta ovih operacija ima sjajne recenzije online kasina. Oni koji traže najbolji online casino u Kanadi možete birati između ovih operacija i uživati u izvrsnom iskustvu kockanja bez brige o kršenju zakona.

Najnovije vijesti

Vrhunski vodič za izglede za rulet za bolje rezultate
2022-09-27

Vrhunski vodič za izglede za rulet za bolje rezultate

Novosti