Kockanje na mreži u Norveškoj

Novosti

2020-11-10

Okolnost od online kockanje u Norveškoj su teoretski mnogo gori nego što je u stvari. Ako samo pročitate propise, stvari izgledaju mračno za norveške igrače. Postoje samo dvije odobrene platforme za klađenje Norveška , od kojih oba imaju niske izglede, loše igra zbirka, a minimalne funkcionalne mogućnosti.

Kockanje na mreži u Norveškoj

Norveški propisi o kockanju su, zapravo, pod strogim državnim monopolom. Iako postoji strogo ograničeno pravo privatnih operatera da podnose zahtjev za dozvole za obavljanje aktivnosti kockanja prema Zakonu o lutriji, komercijalni operateri nemaju pravo podnijeti zahtjev za punu licencu za igre na sreću od agencije za igre na sreću.

Kraljevina Norveška i susjedni arhipelag Svalbard potpadaju pod ovlasti Zakona o lutriji, Zakona o sustavima igara na sreću i Zakona o totalizatoru. Zakoni ne zabranjuju sudjelovanje u nelicenciranim aktivnostima kockanja. Također nije uvreda da se Norvežani klade na web stranice koje nisu ovlaštene od strane Uprave za igre na sreću u Norveškoj.

Učinak EU na Norvešku

Norveška također ima jednu od strogih propisa protiv kockanja u Europi. Nadalje, Norveška nije dio Europske unije i stoga nije podložna istim napetostima kao njezini susjedi u Finska i Švedsku kako bi olabavili svoj držanje nad monopolom koji kontrolira država.

Jedine dvije legalne stranice za klađenje u Norveškoj danas su:

Da bismo saznali o postojećem zakonodavnom stanju, moramo, dakle, pogledati širu sliku. U posljednjem stoljeću većina metoda kockanja proglašena je ilegalnom u Norveškoj. Igre koje nisu zabranjene su pod strogom kontrolom države i mogu ih ponuditi samo korporacije u državnom vlasništvu. Norsk Tipping i Norsk Riksto ekskluzivni pristup većini zemaljskih i online kockanja.

Norsk Riskoto za konjske utrke

Zakon o Totalizatoru iz 1927. godine stvorio je prvo licencirano kockanje za utrke konja u Norveškoj. Taj je čin Norsk Risku dao jednostrano ovlaštenje da kladi konje u cijeloj zemlji. Norsk Riskoto do danas radi u offline i online načinu rada. To bi bio jedini službeno legitiman način kockanja na konjima na internetu u Norveškoj.

Norsk Tipping za lutrije, sportsko klađenje, poker, keno i igre s kartama za struganje

Zakon o igrama na sreću iz 1992. Norsk Tipping dodijelio je ekskluzivnu moć nad norveškom lutrijom, sportskim klađenjem i drugim igrama. Nakon toga, norveški zakonodavci su odobrili Norsk Tippingu da ugošćuje online kockanje za građane te zemlje.

Veliki hit: zabrana slotova

Zakon o lutriji iz 1995. dopuštao je ljudima da kockaju automate za pravi novac, međutim, u to vrijeme zakon nije predviđao veliki rast online igranja. Slotovi su generirali više od 26 milijardi NOK godišnjeg prihoda do 2004. Nasuprot tome, kada je Zakon o lutriji usvojen tek prije desetak godina, automati su ostvarili jedva 200 milijuna NOK prihoda.

Tada je prethodni Zakon o lutriji samo propisivao da neprofitne organizacije mogu nuditi automate za igre na sreću. Slijedom toga, zakon ne govori ništa o privatnim korporacijama koje nude mjesta određenim dobrotvornim organizacijama i zarađuju postotak prihoda. Kada je vlada uhvatila korak s onim što se događalo, zakonodavci su bili prisiljeni donijeti zakone kako bi vratili vlast, posebno o mjestima.

Prvi potez 2003. kulminirao je pravnim sporom sa slot tvrtkama, koji je na kraju propao, jer nije uveden u norveški zakon. Suprotno tome, nekoliko godina kasnije, 2007., poželjeli su zabraniti automate i zamijeniti ih vlastitim varijantama.

Kako izbjeći zakon bez kršenja zakona

Iako su prethodne napomene možda upućivale na drugačije, doista je moguće zakonito kockati u Norveškoj, bilo u Norsk Tippingu ili putem licencirane inozemne platforme, ako su norveški igrači odobreni. Nekoliko cijenjenih offshore kladionica, stranica za kockanje i kockarnica i danas pozdravljaju norveške kupce. Zakonodavci ih mogu nazvati "nezakonitim" aktivnostima, ali one djeluju učinkovito u potpunom skladu s primjenjivim pravilima gdje imaju sjedište.

Istina o pravnom pitanju u Norveškoj nije tako ozbiljna kao što bi Norsk Riskoto i Tipping pretpostavili. Istina je da većina ljudi još uvijek igra na "offshore" igralištima cijelo vrijeme u Norveškoj, a aktivnost je jaka kao i uvijek. Stotine kockarskih platformi diljem svijeta prihvaćaju Norvežane.

Kad god planirate koristiti stranicu u inozemstvu, samo provjerite je li njihova licenca važeća. Pregledajte da imaju i norveške usluge, mnogi čak obrađuju plaćanja u norveškim krunama i predstavljaju igre na bokmålu i nynorsku te imaju jak odnos podrške korisnicima. Ako u potpunosti razumijete da su sigurno mjesto za igranje, slobodno uživajte u svojim online igrama.

Najnovije vijesti

Vrhunski vodič za izglede za rulet za bolje rezultate
2022-09-27

Vrhunski vodič za izglede za rulet za bolje rezultate

Novosti