Što treba znati o komisiji za igre na sreću Kahnawake?

Novosti

2021-03-21

Osnovana 1996. nakon donošenja Kahnawake zakona o igrama na sreću, Komisija za igre na sreću Kahnawake je nadzornik za online kasina i sportske kladionice na teritoriju Mohawk u Kahnawakeu. Danas će se ovaj članak zadržati na svemu što treba znati o ovom strogom regulatoru kockanja.

Što treba znati o komisiji za igre na sreću Kahnawake?

Formiranje KGC-a

Kako je rečeno, ovo Povjerenstvo osnovano je 1996. godine, no do srpnja 1999. godine doneseni su propisi Povjerenstva za interaktivne igre. Ipak, odbor KGC-a sastoji se od najviše tri člana, svaki s mandatom od 2 godine. Trenutni povjerenici su Lori Jacobs, Melanie Mayo i Mark Jocks, koji je predsjedavajući. Kao što se i očekivalo, povjerenicima pomaže tim profesionalaca, odobrenih agenata i internog osoblja.

Zakonitost Komisije

Zanimljivo je da kanadska vlada nikada nije osporila zakonitost KGC-a na sudu. Vijeće Mohawk-a u Kahnawakeu stalno je tvrdilo da ima puno pravo uspostaviti bilo koje regulatorno tijelo za igre na sreću. Međutim, u srpnju 2007. došlo je do male pogreške kada je Komisija tužena zbog odbijanja izdavanja dozvole. Na sreću, Vrhovni sud Quebeca presudio je u korist KGC-a.

Vrste licenci KGC-a

Jedan od razloga zašto većina operatera za online kockanje bira ovo regulatorno tijelo je taj što ono nudi različite licence. To može biti korisno operateru kockanja koji pruža više od jedne vrste usluga kockanja.

Ispod su glavne vrste KGC licence:

  • CPA (Ovlaštenje pružatelja usluga klijenta) – KGC izdaje ovu vrstu licence svim svojim 20+ operativnim tvrtkama. Važeći nositelj ove licence može nuditi usluge kockanja na mreži kao što su kladionice, kockarnice i sobe za poker.

  • IGL (Interactive Gaming License) – Od 1999. godine samo Mohawk Internet Technologies posjeduje ovu licencu.

  • IJA (Međujurisdikcijska autorizacija) – Ova je licenca dostupna samo pravnoj osobi s licencom za interaktivne igre iz druge jurisdikcije. Dotična tvrtka trebala bi tražiti preseljenje na teritorij Mohawk u Kahnawakeu.

  • KPL (Key Person License) – Izdaje se osobi koja upravlja ili upravlja funkcijama tvrtke koja ima CPA. Važno je napomenuti da Mohawk Internet Technologies (MIT) ugošćuje sve web stranice za igre koje je licencirao KGC. To kanadskim vlastima olakšava fizički pregled objekta.

    Dozvole za klasično kockanje

    KGC je licencirao "teritorijalno" igranje igara tijekom proteklog desetljeća. Na primjer, Komisija izdaje licence za poker sobe od listopada 2007. Međutim, postoji ograničenje odobrenih društvenih klubova koji mogu upravljati poker sobom. Trenutno je broj četiri. Među njima su Dvorana vitezova Kolumba, Kraljevska kanadska legija, marina Kahnawake i Moose Lodge.

Imajući to na umu, Komisija trenutno licencira samo tri zemaljske poker sobe. To su Snake's Poker Club, Playground Poker Club i VIP Poker Enterprises. Kao i obično, prostori imaju različite razine sofisticiranosti.

Službeni logotip Kahnawakea

Sva kockarska mjesta licencirana od strane KGC-a trebaju imati jasno istaknut službeni logo Komisije. Ovo je jasan znak da je stranica za kockanje sigurna i certificirana. Da biste saznali licencira li KGC određeni kasino ili sportsku kladionicu, pomaknite se do dna početne stranice i kliknite logotip Kahnawake Gaming Commission. Ovdje ćete također vidjeti logotipe za druge operatere licenciranja, davatelje softvera i načine plaćanja.

Rješavanje sporova

Teritorij Kahnawake može se pohvaliti izvrsnim iskustvom za učinkovito rješavanje sporova između igrača i operatera kockanja. Ovo tijelo radi sa svim uključenim stranama kako bi se došlo do pravodobnog i poštenog rješenja. Ovisno o slučaju, Komisija može dodijeliti službenika s punim radnim vremenom koji će istražiti i riješiti stvar.

Igrači mogu doći do Komisije putem:

Najnovije vijesti

NetEnt postaje nizozemski s partnerstvom Holland Casina
2022-09-24

NetEnt postaje nizozemski s partnerstvom Holland Casina

Novosti