The Norwegian Gaming Foundation-Authority

Norwegian Gaming Foundation-Authority spoj je Uprave za igre na sreću, osnovane u siječnju 2001., a Fundation Authority je započeo u siječnju 2005. godine.

Ova dva državna tijela spojena su zajedno i sada reguliraju i licenciraju cjelokupnu industriju igara na sreću u zemlji. To uključuje zemaljske i online kockarnice, sportske kladionice, lutriju i druge kockarske institucije u Norveškoj.

Djeluje prema trima vodećim principima:

  • Osigurati da sve igre na sreću rade pod zadovoljavajućom javnom kontrolom
  • Sprječavanje negativnih posljedica igranja igara
  • Raspodjela dobiti od igranja u dobre svrhe
The Norwegian Gaming Foundation-Authority
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Online kockarnice s licencom Norwegian Gaming Foundation-Authority

Kao i mnoge zemlje u Europi, Norvežani se vole kockati; međutim, njezini građani podliježu nekim od najstrožih online propisa o licenciranju u Europi, ako ne i u svijetu. To dokazuje činjenica da u zemlji nema kockarnica na kopnu.

Tolika je strogost propisa o online kockanju da norveške banke i pružatelji usluga plaćanja službeno ne smiju obraditi plaćanja za kockanje na mreži.

Samo dvije tvrtke djeluju pod licencom Norwegian Gaming Foundation-Authority; to su Norsk Rikstoto i Norsk Tipping. To znači da imaju isključiva prava na sve aktivnosti kockanja na mreži unutar zemlje, uključujući online kockarnice. Norsk Rikstoto se uglavnom bavi konjskim utrkama. Istodobno, Norsk Tipping bavi se lutrijom, igrama s kartama za struganje, pokerom, sportskim klađenjem i online casino igrama.

Norvežani mogu koristiti online kockarnice koje posluju u prekomorskim zemljama. To je nešto što postaje sve popularnije, a izvješća pokazuju da čak 50% novca koji Norvežani generiraju igrajući online kockarnice ide operaterima u stranim zemljama.

Došlo je do promjena jer Vlada poduzima brze mjere kao rezultat pandemije koronavirusa, koja je uzrokovala porast online kockanja, uključujući online kockarnice, od preko 60%. Kao rezultat toga, novi zakon o kockanju usvojen je krajem 2021.

O Norwegian Gaming Foundation-Authority

Ograničenja oko licenci koje izdaje Norwegian Gaming Foundation-Authority neka su od najstrožih u industriji.

Vlasti strogo kontroliraju online kockarnice, a trenutno samo organizacije koje aktivno promiču humanitarne ili društveno korisne svrhe imaju pravo na licencu. Stoga su trenutno samo državne tvrtke Norsk Tipping i Norsk Rikstoto licencirane za pružanje bilo kakvih aktivnosti kockanja na mreži unutar zemlje.

Online kockarnice iz stranih zemalja još su uvijek dostupne Norvežanima za igranje, a one koje reguliraju ugledna tijela, poput tvrtki sa sjedištem na Malti i Kanalskim otocima, popularan su izbor.

Također treba napomenuti da Norveška nije dio Europske unije i stoga nije vezana nikakvim zakonima koji utječu na online kockarnice sa sjedištem u ostatku Europe.

Što se tiče budućnosti, promjene uvedene novim zakonom o kockanju koji je uveden 2021. mogle bi utjecati na igre na sreću, a postojao je i pritisak unutar zemlje za liberalnijim pristupom norveške vlade prema online kockarnicama i industriji kockanja općenito.

Kakav učinak to ima na Norwegian Gaming Foundation-Authority i proširuje li licenciranje online kockarnica izvan svojih državnih operacija, ostaje za vidjeti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Zakoni o online kockanju u Norveškoj
2020-09-24

Zakoni o online kockanju u Norveškoj

Kockanje je uobičajen oblik zabave diljem svijeta. Njegova popularnost bila je razlog za zabrinutost mnogih vlada i regulatornih tijela. Uz prisutnost interneta, mnogi odrasli uživaju u pogodnostima online kockarnica. ipak, zakonitost online kockanja ovisi o nacionalnim ili državnim direktivama.