The Irish Office of the Revenue Commissioners

Irski Ured povjerenika za prihode osnovan je 1923. i često se naziva jednostavno 'Prihodi'. Organizacija se stvarno počela oblikovati nakon prvog vladinog zakona koji se odnosi na industriju kockanja, Zakona o klađenju iz 1926. godine.

Ured se bavi raznim poslovima, a veliki dio njegove nadležnosti je oko industrije sporta i igara. Kao rezultat toga, licenciranje i regulacija svih online kockarnica u zemlji spadaju u njezinu nadležnost.

The Irish Office of the Revenue Commissioners
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Online kockarnice s licencom irskog ureda povjerenika za prihode

Iako je kockanje na mreži iznimno popularno u Irskoj, Vlada se tek 2015. godine usredotočila na cvjetajući rast industrije sa Zakonom o klađenju (izmjena).

Kao takvi, od 2022., trenutačno postoji samo nekoliko online kockarnica koje je izravno licencirao irski Ured povjerenika za prihode. Međutim, to je broj za koji se očekuje da će rasti u narednim godinama kako regulatorne promjene uvedene 2015. godine stupe na snagu.

Svaka tvrtka koja koristi udaljena sredstva za pružanje usluge kockanja, bilo da se radi o telefonskom klađenju ili u online kockarnici, na primjer, mora imati valjanu irsku licencu za kockanje ili licencu za kockanje od pouzdanog globalnog tijela.

To znači da čak i ako online kockarnica nije izravno licencirana od strane Irskog ureda povjerenika za prihode, ona je potpuno legalna sve dok ga odobri tijelo kao što je MGA ili UKGC.

Svaki online kockarnica licenciran od strane irskog ureda povjerenika za prihode će na svom web-mjestu na vidnom mjestu prikazati pečat organizacije i broj licence.

O irskom uredu povjerenika za prihode

Kao što je već spomenuto, regulativa u vezi s online kockanjem u Irskoj zapravo je počela dobivati zamah tek 2015. Međutim, u godinama nakon toga, irska je vlada već počela sastavljati trenutni režim licenciranja s namjerom da pobliže zakonski regulira industriju i potakne online tvrtke da se baziraju u Irskoj i iskoriste brojne pogodnosti koje nudi.

Za svaki online kasino koji želi dobiti licencu od irskog Ureda povjerenika za prihode, postoji niz kriterija koje moraju ispuniti.

Za početak procesa, tvrtka mora biti registrirana u Irskoj, a zatim se mora dostaviti detaljan opis igara koje će se nuditi u online kasinu. Postoje i specifični hardverski zahtjevi koji se odnose na poslužitelje koji se koriste za hosting online kasina. Minimalni uvjet je da poslužitelj s bazom podataka o klijentima organizacije mora biti fizički smješten u Irskoj.

Ubuduće se očekuje ispunjavanje redovitih financijskih revizija kako bi se osiguralo ispunjenje uvjeta licence.

Vrijeme od početka procesa dobivanja licence za online kockarnicu od irskog Ureda povjerenika za prihode do faze odobrenja obično traje oko tri do šest mjeseci, pod uvjetom da se poštuju sve potrebne procedure.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak