Estonska organizacija za kockanje na daljinu

U Estoniji je Estonska organizacija za kockanje na daljinu odgovorna za reguliranje kockarnica na zemlji i na mreži. Postoji zakonodavstvo koje regulira kockarske institucije i kockarnice moraju biti u skladu sa zakonodavstvom.

Prvo moraju dobiti licencu za djelatnost, a zatim nakon toga uspješno podnijeti zahtjev za radnu dozvolu. Kockanje na mreži je legalno u Estoniji i od 2010. godine. 2011. postalo je moguće da kockarnice u drugim zemljama podnose zahtjev za licencu i dozvolu za rad u Estoniji.

Estonska organizacija za kockanje na daljinu
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Online kasina licencirana od strane EORG-a

EORG se pokazao popularnom licencom. Sada postoji niz tvrtki koje mogu legalno poslovati u Estoniji za pružanje usluga online kasina. Davatelji internetskih usluga ograničit će one koji pokušaju raditi bez njega.

Kada su licence prvi put uspostavljene, izdano ih je samo osam. Vlada i davatelji internetskih usluga imaju više od 800 različitih stranica na crnoj listi zbog nepoštivanja postupka ili usklađenosti sa zakonima o kockanju.

Detaljan proces znači da je svaka tvrtka koja nudi usluge online kasina provjerena i podliježe daljnjim provjerama po potrebi. Dozvole za rad online kasina mogu se izdati na 20 godina, ovisno o vrsti igara koje nude. Tvrtka također može podnijeti zahtjev za dozvolu za više od jedne lokacije na istom obrascu.

Podnošenje zahtjeva za licencu kod EORG-a

Online kockarnice moraju ispunjavati određene kriterije kako bi dobili licence. Moraju biti u mogućnosti ponuditi i slot igre i tradicionalne kasino stolne igre. Broj njih koji trebaju imati nije preciziran, iako se radi o kockarnicama na zemlji.

Nakon što je licenca za djelatnost potvrđena, tvrtka ulazi u sljedeću fazu, a to je podnošenje zahtjeva za radnu dozvolu. U dozvoli će biti navedeno gdje i kako tvrtka može ponuditi usluge kockanja, a na to moraju pričekati prije nego što mogu početi trgovati.

Dozvola za djelatnost i radna dozvola

Dozvola za djelatnost je potvrda da tvrtka ima pravo podnijeti zahtjev za dozvolu. Ne postoji datum završetka licence za djelatnost, ali tvrtka će trebati jednu za svaku vrstu igre kockanja koju želi pružiti.

Tvrtke koje su dobile licencu za djelatnost u drugoj zemlji Europske unije nemaju automatsko pravo da je koriste u Estoniji. Svaki operater online kasina u Estoniji morat će osigurati da ako se bilo koji od detalja sadržanih u licenci za djelatnost promijeni, mora obavijestiti estonsku poreznu i carinsku upravu.

Dozvola znači da tvrtka može početi poslovati na ili s adrese navedene u dozvoli. Da bi se došlo do ove točke, proces prijave mora biti dovršen, a odgovarajuća pristojba mora biti plaćena vladi. Naknada se mora platiti prije podnošenja zahtjeva za izdavanje dozvole za djelatnost. Može proći do šest mjeseci da se donese odluka o dozvoli djelatnosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak