CAIXA Brazil

Postojećem zakonu o kockanju u Brazilu nedostaje opći statut ili regulatorni okvir za autorizaciju relevantnih igara. Zakonska praksa kockanja podrazumijeva da ustanove za igre na sreću moraju ispunjavati različite licencne standarde ovisno o vrsti kockanja koje se nudi. Samo države mogu posjedovati savezne lutrije.

Caixa, brazilska banka, dobila je upravljanje saveznom lutrijom kao rezultat uredbe izdane 1961. Naredbom su povučene sve dozvole za privatnu lutriju. Dozvole su koncesije savezne vlade, a ustanova izdaje dozvole za zgrade.

Caixa ima licencu za približno 13.000 lutrijskih mjesta u radu. Agencija također nudi deset različitih vrsta lutrija. Državni dužnosnici neprestano razmatraju privatizaciju LOTEX-a kako bi razbili monopol sustava.

CAIXA Brazil
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Online kasina licencirana od strane Caixa Brazil

Online kockarnice su ilegalne u zemlji, prema prekršajnom zakonu. Međutim, postoji zakonska rupa koja Brazilcima omogućuje klađenje na stranim web stranicama. Natjecatelji ne krše nikakva pravila sve dok su web stranice legalne na svojim lokacijama.

Budući da je Caixa monopolizirala lutrijske igre, ne postoji mehanizam licenciranja. Državne lutrije trenutno smišljaju svoj regulatorni model i interakciju s privatnim sektorom.

Caixa često održava natječaje za imenovanje operatera lutrijskih štandova. Oni su zaduženi za prodaju lutrijskih listića, kao i za pružanje određenih bankarskih usluga. Caixa je postavila niz ograničenja za operatere online kasina. To je bilo putem cirkulara koje je odobrio bančin nadzornik lutrije i igara.

Postoje definirani standardi društvene odgovornosti za aktivnosti igranja igara. Caixa je uspostavila odgovoran program kockanja kako bi uskladio svoje postupke lutrije s najprihvatljivijim praksama igara na sreću u cijelom svijetu.

Kodeks potrošača navodi da operateri kockanja moraju slijediti načela dobre vjere, poštenih uvjeta i dobre prakse. Moraju biti u skladu s drugim konceptima koji osiguravaju pravednost u odnosima s potrošačima. To uključuje neiskorištenje slabosti i ranjivosti potrošača.

Sve aktivnosti klađenja smatraju se ugovorima prema Brazilskom građanskom zakonu. Samo igrači stariji od 18 godina smiju se kladiti.

O licencama Caixa Brazil

Brazilska vlada poduzela je mjere za reformu okvira za kockanje u zemlji. Cilj je pomoći gospodarskom oporavku zemlje. Unatoč tome, sadašnja kockarska scena u zemlji uglavnom je neregulirana. Brazil se bliži legalizaciji poslovanja svojih online kasina.

Dužnosnici su objavili nove dokumente koji ispituju kako bi vlada mogla regulirati sportsko klađenje, u koje su uključene i online kockarnice.

Prema posljednjim izjavama u javnosti, još uvijek odlučuju hoće li online kockanje podlijegati modelu koncesije.

Također razmatraju ograničeni broj licenci koje će se ponuditi na javnom natječaju ili strukturu odobrenja s neograničenim brojem nositelja licenci. Zahtjevi za prijavu i model dodjele tek trebaju biti regulirani.

Državne lutrije koje provode države članice i Federalni okrug nisu uređene na podnacionalnoj razini. Nema ograničenja u pogledu broja licenci koje se mogu izdati u budućnosti. U Brazilu možda nisu dostupne licence za lutriju. Međutim, neke državne lutrije traže davatelje usluga iz javnog sektora.

Uz tako veliku populaciju, Brazilci će se nesumnjivo zainteresirati za igranje igara. Nažalost, u zemlji je trenutno dopušteno samo nekoliko vrsta kockanja. Nekoliko zakonodavaca zagovara reformu, ali drugi to odbijaju.

No, unatoč nekoliko oblika kockanja koji su dopušteni u Brazilu, mnogi igrači kockaju se u raznim online kockarnicama koje posjeduju strane licence.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak