Austrian Federal Ministry of Finance

Kako popularnost online kockarnica i dalje raste, vlade diljem svijeta prisiljene su preispitati svoje politike kockanja kako bi zaštitile svoje građane. Isto se događa i u Austriji, gdje sve aktivnosti kockanja trenutno regulira Federalno ministarstvo financija Zakonom o igrama na sreću (GSpG), donesenim 1989. godine. Pogledamo dozvole i pravno stajalište te zemlje i saznajemo što Austrijski igrači mogu očekivati kada su u potrazi za online kockarnicama.

Austrian Federal Ministry of Finance
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherPriya PatelResearcher

Online kockarnice s licencom austrijskog saveznog ministarstva financija

Klađenje je popularna i potpuno legalna zabava u Austriji. Kako u zemaljskim kockarnicama i kladionicama, tako i u onima koje svoje usluge nude online. Međutim, zamršenosti u zakonitosti kockanja čine stvari malo kompliciranijima pomnijim pregledom. Prvo, kao i kod mnogih regulatornih tijela, zakoni su različiti ovisno o vrsti aktivnosti, na primjer, bilo da se radi o slot igrama ili lutriji. Drugo, licence se daju samo određenim stranama i to pod strogim uvjetima, što ćemo detaljnije istražiti kasnije.

Od 2022. godine, licence za kockanje koje nudi austrijsko ministarstvo financija su rijetke. Zapravo, trenutno postoji samo 12 licenci, a sve su dodijeljene grupi Casinos Austria. Još tri su dodijeljene prije nekoliko godina, da bi bile povučene ubrzo nakon nepoštivanja pravila. Takvi strogi zahtjevi otežavaju nacionalnim online kockarnicama dobivanje i zadržavanje licence, a nemogućim za one izvan zemlje.

O licenci austrijskog Ministarstva financija

Doista, samo kockarnice koje posluju unutar Austrije mogu podnijeti zahtjev za licencu. Trenutno ništa ne sprječava austrijske igrače da se prijave kod offshore operatera. Međutim, predložene izmjene zakona uključuju stavljanje na crnu listu međunarodnih stranica za klađenje, što znači da bi igrači mogli biti ograničeni da idu putem interneta u svoje omiljene kockarnice diljem svijeta. Slično, igrači izvan zemlje ne mogu stvoriti račun u odobrenom austrijskom kasinu.

Osim zemljopisnih ograničenja, druga pravila se primjenjuju na web-mjesta za online klađenje koja traže licencu. Oni uključuju:

  • Alati za zaštitu igrača – kockarnice su dužne ponuditi ograničenja trajanja kockanja, iznose depozita, ograničenja uloga, itd., kako bi spriječili probleme i ovisnost.
  • Porezni zakoni – sav prihod ostvaren na platformi podliježe saveznim poreznim zakonima.

Također je važno zapamtiti da austrijski građani koji se klade na offshore stranicama neće dobiti nikakva prava zaštite, kao što bi imali kada bi igrali u kockarnicama koje su licencirane i regulirane od strane Ministarstva financija.

Budućnost online kockarnica u Austriji

Predstojeće promjene nacionalnih zakona o kockanju i stvaranje novog regulatornog tijela osigurat će najvišu razinu zaštite za igrače. I u smislu očuvanja sigurnosti kupaca promicanjem odgovornog kockanja i zaštite od beskrupuloznih operatera. Igrači će moći potpuno mirno uživati u okretanju svojih omiljenih automata ili pokeru uživo. Međutim, odluka o blokiranju određenih međunarodnih kockarnica može uzrokovati probleme nekima koji se radije klade izvan granica Austrije.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak