Povijest i razvoj automata za igre na sreću

Slots

2021-07-25

Ethan Tremblay

Ako mislite ozbiljno igranje online automata ili automati za igre na sreću, što se toga tiče, razumijevanje ovih strojeva je važno. Tijekom godina, popularnost slotova je skočila preko krova. Zabavna igra koju danas igrate vuče svoje porijeklo iz 1887. s jednostavnim 3-motačem. Zatim je preuzela tehnologija sa zanimljivijim temama i ogromnim isplatama. Nastavi čitati!

Povijest i razvoj automata za igre na sreću

Povijest utora

Charles Fey se smatra ocem automata nakon što je izumio Liberty Bell 1887. Fey je stvorio automat za isplatu tako što je uređaju olakšao očitavanje dobitka. Da bi to učinio, izumitelj rođen u Bavarskoj zamijenio je postojećih pet bubnjeva s tri koluta.

Također, uveo je simbole umjesto igraćih karata. Simboli koje je uveo uključuju zvono slobode, potkove, pike, dijamante i srca. Kao takav, ovaj stroj se zvao Liberty Bell.

No, do 1976. do 1978. godine razvijen je prvi pravi automat za igre na sreću. Tvrtka Fortune Coin sa sjedištem u Las Vegasu izumila je uređaj koji koristi 14-inčni TV panel za prikaz. Ubrzo nakon toga, Komisija za igre na sreću države Nevada odobrila je uređaj nakon što je prošao sve potrebne testove. IGT je kasnije preuzeo tvrtku 1978. godine.

Još jedna prekretnica bila je 1996. kada je WMS Industries Inc. predstavila Reel Em. Ovaj stroj se smatra prvim koji ima bonus rundu s dvostrukim ekranom. Drugim riječima, nakon pokretanja bonus runde prikazan je drugačiji zaslon. Očekivano, mogla bi se dobiti dodatna isplata.

Uspon online automata

S naglim usponom interneta, automati za igre na sreću su se proširili kako bi se pridružili online svijetu koji se brzo širi. Sjetite se, sredina 90-ih bila je kada su online kockarnice posvuda počele nicati poput gljiva. Ali tada su se samo klasici poput blackjacka i ruleta mogli nanjušiti u bilo kojem online kasinu.

Čak i uz to, kockarnice na kopnu ostale su trendovske spojnice među obožavateljima video slotova. Do danas, prva stvar koju ćete vidjeti u bilo kojem online kasinu u Macauu, Las Vegasu i Monaku je automat za igre na sreću.

U međuvremenu, prvi online slotovi su dizajnom bili vrlo slični klasičnim slotovima. Ove igre su zadržale identične simbole i broj bubnja. Ali danas se online automati mogu pohvaliti atraktivnim izgledom i strukturama, zahvaljujući naprednom računalnom programiranju.

Kako rade automati za igre na sreću

Ako ste iskusni casino igrač, onda ste sigurno sumnjali u taj automat u nekom trenutku. Dakle, jesu li online slotovi namješteni? Tipično, moderni video priključci koriste računalni program koji se zove Random Number Generator (RNG) za nasumični odabir rezultata okretanja. Ovaj stroj generira milijarde rezultata u sekundi, bez obzira radi li uređaj ili ne. Dakle, online automati za igre na sreću su sigurni i pošteni.

A koliko igrač može osvojiti na modernim automatima? Video utori dolaze s nečim što se zove RTP (Return to Player). Ovo je postotak koji regulirana online kockarnica koriste kako bi odredili koliko igrač dobiva tijekom vremena. Na primjer, ako igra dolazi s 96% RTP-a, to znači da će igrač dobiti 96 USD za svakih 100 uloženih 100 USD ako pobijedi. Zauzvrat, dionica kasina iznosi 4 dolara.

Jackpot automati

Vjerojatno ćete vidjeti jackpot ili dva kada igrate u pouzdanim kockarnicama kao što je ScratchMania. Uz to, Microgaming je objavio Cash Splash, koji je prvi online jackpot za video slotove. Iako isplata nije bila tako visoka, ovo je bila inovacija koja je promijenila industriju.

Ubrzo nakon toga, tvrtka je došla do Mega Moolaha, koja ima rekordnih 17,9 milijuna eura isplate.

Još jedan vrijedan spomena je Mega Fortune by NetEnt, koji je također isplatio više od 17 milijuna eura. S obzirom da se broj programera igara povećava iz dana u dan, novi val zapanjujućih jackpot igara uskoro će doći na tržište.

Najnovije vijesti

NetEnt postaje nizozemski s partnerstvom Holland Casina
2022-09-24

NetEnt postaje nizozemski s partnerstvom Holland Casina

Novosti