5 zabavnih činjenica o Craps-u koje morate znati

Craps

2021-10-27

Naučiti kako igrati craps jedan je od najjednostavnijih zadataka online kockanje svijet. Sama igra je sama po sebi razumljiva jer igrači samo trebaju pronaći najbolje craps online, kupiti žetone i staviti okladu.

5 zabavnih činjenica o Craps-u koje morate znati

Ali da biste pobijedili u ovoj uzbudljivoj i zabavnoj stolnoj igri, morate imati na umu neke činjenice. Zapamtite da postoje deseci obmanjujućih mitova o craps-u koji će vam ispuhati gumu čak i prije početka craps putovanja. Dakle, u nastavku su neke zabavne činjenice o craps.

Činjenica broj 1. Postoji 36 mogućih kombinacija

Jeste li znali da nakon bacanja dvije šesterostrane kocke postoji do 36 mogućih kombinacija? Pa, igrači koriste par kockica za igranje kockica. Na stranama kockice ispisani su brojevi u rasponu od 1 do 6. Nakon što odigrate dvojac, izračunate njihov zbroj. U tom slučaju moguće je jedanaest zbroja; 2 do 12.

Sudeći prema gore navedenim zbrojevima, većina igrača vjeruje da igra ima samo 11 mogućih ishoda. Naprotiv, ovo su samo zbrojevi. Svaki zbroj ima više jedinstvenih kombinacija, što dovodi do 36 općenito. Na primjer, ukupno 4 može biti 1+3, 2+2 ili 3+1.

Činjenica #2. Najvjerojatnije je spuštanje 7

Evo još jedne zanimljivosti činjenica o craps to će vam dobro doći tijekom igranja. Često je ukupan rezultat bacanja 7. To je zato što postoji do šest jedinstvenih kombinacija koje mogu stvoriti ukupno 7. To čini nevjerojatnih 16,67% šanse da se pojavi 7.

S druge strane, kotrljanje brojeva 12 i 2 je fatamorgana. To je zato što samo jedna kombinacija može donijeti ove ukupne vrijednosti. Šansa za pojavljivanje ovih brojeva je samo 2,78%. Sada znate zašto većina igrača preferira 7.

Činjenica broj 3. Samo četiri glavne oklade

Oni koji tvrde da je igra craps teška za igrati samo ne znaju pravila. U ovoj igri na sreću, svladavanje stolova i uključenih oklada je spas. Četiri glavne oklade na craps uključuju:

  • Prolaz linija
  • Ne prelazite liniju
  • dođi
  • Nemoj dolaziti

Kao što se i očekivalo, ove oklade imaju različite koeficijente i prednosti doma. Na primjer, oklade na prolaznu liniju/dolazak imaju isplate 1:1 uz prednost od 1,41%. S druge strane, oklade ne prolaze/ne dolaze imaju slične koeficijente, ali nižu prednost od 1,36%.

Činjenica #4. Postoje praznovjerja

Čekaj, kakve veze imaju praznovjerja s igrom na sreću? Eto tako je! Za početak, neki igrači vjeruju da oba spola nemaju sličnu sreću u ovoj igri. Stoga se većina novih igrača smatra nesretnima, dok se nove igračice smatraju sretnicima. Otuda i naziv "Lady Luck"

Također, ako žena puše kocku prije nego što je strijelac bacio kocku, to bi moglo rezultirati srećom. Osim toga, izgovaranje broja "7" na stolu donosi lošu sreću igraču. Umjesto toga, igrači kažu "đavao" ili "veliki crveni". Još jedan, ne govori i ne dirajte strijelca dok igra da im ne donesete nesreću.

Činjenica broj 5. Klonite se Yo Beta

Bilo da planirate igrati u najboljim online kockarnicama na zemaljskim kockarnicama, učinite si uslugu i zanemarite Yo okladu. Za one koji ne znaju, Yo oklada je u osnovi uložena u to da će strijelac ubaciti ukupno 11.

Razlog? Samo dvije (6+5 i 5+6) od 36 mogućih kombinacija mogu vam osvojiti Yo okladu. Sada to znači da Yo razina ima koeficijente 36:2 ili 18:1, iako ga je većina craps igara smanjila na 15:1.

Zaključak

Do sada je očito da igračima treba malo ili nimalo vještine da bi igrali i pobijedili u igri craps. Zapravo, ne postoji ništa kao loš ili dobar strijelac u craps. Stoga, igrajte se igre kao što su blackjack i poker, koji su više strateški i omogućuju igračima da mijenjaju smjer igre.

Najnovije vijesti

NetEnt postaje nizozemski s partnerstvom Holland Casina
2022-09-24

NetEnt postaje nizozemski s partnerstvom Holland Casina

Novosti