Blackjack ruke: kada učiniti što

Blackjack

2022-10-17

Eddy Cheung

Blackjack je jedna od dvije igre temeljene na vještinama, a druga je poker. U ovoj klasičnoj kartaškoj igri igrači imaju za cilj pobijediti djelitelja na magični broj 21 ili propasti. Imajte na umu da sve karte predstavljaju svoje nominalne vrijednosti, osim kraljeva, dame, žandara i aseva. Neophodno je zapamtiti da se asevi mogu računati kao jedan ili jedanaest u blackjacku, ovisno o situaciji.

Blackjack ruke: kada učiniti što

Imajući na umu ove vrijednosti ruke, samo naprijed i stvorite dobitnu ruku u Blackjacku. Ali čekajte, imati meku ili tvrdu ruku može značajno odrediti vaš sljedeći potez na stolu. Dakle, osim što ćemo vam detaljno objasniti što su te kombinacije blackjacka, također ćete naučiti kako ih igrati i koje ruke udvostručiti ili podijeliti.

Što je blackjack soft hand?

Kao što je prije rečeno, osnovna strategija ne jamči vam pobjedu, ali povećava vaše šanse za dobitak. Ako želite svladati ovu igru i spustiti rub kuće, morate naučiti o rukama. As igra središnju ulogu u vrsti blackjack ruke koju kreirate. Zapravo, to je najjača karta u špilu za blackjack. Blackjack ruka s asom je mekana ruka. Većina igrača blackjacka cijeni ovu ruku jer im daje slobodu da pogode bez mogućnosti propasti. Zapamtite, igrači mogu računati asa kao jedan ako ispadnu s 11.

Na primjer, djelitelj vam može dati asa i peticu, što znači mekih 16. Zatim tražite dodatnu kartu (da biste je pogodili), što se ispostavilo da je osmica. Bez fleksibilnog asa, imat ćete ukupnu vrijednost ruke od 24, što znači propadanje. Ali to se neće dogoditi s mekom kombinacijom jer as postaje jedinica, što vam daje vrijednost ruke 14. To igračima daje malo prostora za pomicanje na stolu. 

Osnovna strategija poteza za meke ruke

Lako je reći da su meke ruke korisne prije igranja. To je zato što meke ruke ponekad mogu zahtijevati agresivnu igru, ovisno o djeliteljevoj otvorenoj karti. Osnovna strategija je udvostručiti kad god imate mekih 17, a krupijeova gornja karta je 6. Ova strategija uključuje udvostručenje ante uloga kako biste dobili dodatnu kartu. Igrači također moraju ustati nakon što uzmu dodatnu kartu. 

Evo o čemu se radi; ako imate mekih 17, a djelitelj ima 6, oni stoje na skliskom terenu. Iskustvo dokazuje da bi propali najmanje 40% vremena kada igraju blackjack igru sa 6 špila koja zahtijeva da stoje na bilo kojem 17. Dakle, uvijek udvostručite ako se to dogodi. Udarci su također dobri, iako je glavna ideja maksimalno iskoristiti situaciju. 

Govoreći o pogađanju, primijenite ovaj blackjack potez ako je ukupan zbroj vaših karata mekih 13. Ista strategija vrijedi i za mekih 14/15/16. Međutim, ako je djeliteljeva gornja karta četiri, pet ili šest, najbolji potez je udvostručiti. Također, udvostručite ako je djeliteljeva gornja karta tri, četiri, pet ili šest, a vi imate mekih 17. 

U međuvremenu, soft 18 kombinacija je malo složena jer igrači mogu primijeniti tri različite strategije. Na primjer, ako imate mekih 18, a djeliteljeva otvorena karta je od tri do 6, preporučljivo je udvostručiti. Alternativno, ustanite ako pokažu dvojku, sedmicu ili osmicu. Uvijek pogodite ako pokažu bilo koju drugu kartu i imate mekih 18.

Što se tiče soft 19 i soft 20, ostanite bez obzira na vrstu otvorene karte koju djelitelj pokaže. To je zato što vas taj ukupni iznos stavlja u povoljan položaj jer postoji veća vjerojatnost da će djelitelj propasti. Upamtite da je 'prosječna' vrijednost dobitne ruke u blackjacku 18,5. Dakle, šanse za pobjedu u igri s mekim 19 ili mekim 20 su visoke. 

Što je blackjack hard hand?

Ako vam se podijele karte bez asa, to je teška kombinacija u blackjacku. Na primjer, devetka i osmica je teško 17. Tvrde ruke općenito su rizične i nepovoljne jer su šanse da propadnete nakon udarca velike. Ovo je osobito istinito kada se igračima dijele karte visoke vrijednosti kao što su sedam, osam, devet i 10. Međutim, nema opasnosti s ukupnim zbrojem ruku male vrijednosti od četiri do osam, jer možete brzo poboljšati svoju ruku. 

Osnovna strategija poteza za teške ruke

Prije nego što dublje zaronite u osnove igranja teških ruku, bitno je razmotriti uvjete igranja i pravila blackjacka. Uvijek uzmite u obzir broj špilova i stoji li djelitelj/pogađa li meko 17. I kao što je spomenuto na početku, igrači uvijek mogu izvući još jednu kartu bez zamaranja s onim što djelitelj ima ako imaju niske ukupne vrijednosti.

Ali stvari su obično nezgodne ako imate težak zbroj od 12 do 17. To je zato što te ruke češće gube bez obzira na djeliteljevu gornju kartu. A što je gore? Igrači blackjacka završe s ovim teškim zbrojem gotovo 40% vremena. 

Većina igrača često stoji kada se nađu s ovim nepovoljnim teškim zbrojevima. Ali igranje blackjacka nije za one sa slabim srcem. Preporučljivo je udarati umjesto da stojite protiv jake otvorene karte djelitelja. To je ako je djeliteljeva gornja karta od asa do sedam. Također možete stajati ako pokažu nešto između dva i šest. I da, uvijek ostanite ako je vaš ukupni zbroj 17 ili više. 

Evo sažetka koji možete dodati na svoj popis strategija za blackjack:

  • Uvijek ustanite kada dobijete teških 17 ili više, bez obzira na djeliteljevu gornju kartu.
  • Stanite ako imate teških 12 do 16, a djeliteljeva gornja karta je dva do šest.
  • Udarite s teškim ukupnim rezultatom od 12 do 16, a djeliteljeva gornja karta je as prema sedam.
  • Pogodite ako je djeliteljeva gornja karta as naprema sedam, a vaš tvrdi zbroj devet. 
  • Uvijek udarite jakim zbrojem četiri do osam. 
  • Udvostručite s tvrdim 10, 11 ili 9, a djeliteljeva gornja karta je četiri, pet ili šest.

Dobiti blackjack ruku s dva asa

Dakle, što se događa ako igrači dobiju ruku s dva asa? U tom slučaju razmislite o podjeli svoje ruke kako biste dobili dodatnu kartu na svakoj ruci. Podjela je 100% legalna bez obzira igrate li blackjack s osam ili šest špilova karata. Imajte na umu da su asevi najbolje karte s kojima možete započeti blackjack ruku, što znači da ćete imati dvije dobre početne ruke na stolu. Dakle, izbjegavajte udaranje s mekim zbrojem 11. 

Imajte na umu, međutim, da nakon što podijelite aseve i dobijete kartu od 10 vrijednosti, ruka ne postaje blackjack, unatoč tome što ima ukupno 21. To je zato što većina kockarnica ovu ruku tretira kao običnu više karata 21. Kao kao takav, dobit ćete mizernu isplatu 1:1. Osim toga, neka kasina ne dopuštaju ponovno dijeljenje aseva ili udaranje nakon dijeljenja para asova. 

Donja linija

Naučiti kako funkcioniraju blackjack ruke i kada primijeniti meke i tvrde ruke ključno je za igranje blackjacka na najboljih online kockarnica na svijetu. Kao što vidite, sve se svodi na izračune. Općenito, ruke poput hard 17/18/19 će propasti ako udarite. S druge strane, možete udvostručiti ako imate mekih 11, jer su vam šanse da pogodite magični broj velike. Ali uvijek imajte na umu da je prosječna dobitna kombinacija blackjacka 18,5. Dakle, nemojte se ubiti pokušavajući postići 21 da ne biste propali. Zabavi se!

Najnovije vijesti

Napadnite na brod za ogromne nagrade u Dead Man's Trail Dream Dropu Relax Gaminga
2023-09-14

Napadnite na brod za ogromne nagrade u Dead Man's Trail Dream Dropu Relax Gaminga

Vijesti